22.1.08

Afspadsering

Jeg afspadserer i dag.

Da jeg var barn og min mor med mellemrum afspadserede, brød jeg min lille hjerne med, hvad hun dog lavede. Jeg kunne ikke koble overarbejde med fri til at spadsere. Og hun spadserede jo slet ikke. Der gik faktisk mange år, før jeg helt fattede, hvordan det hang sammen. Men ordet synes jeg stadig er underligt...nok fordi jeg ikke aner noget om etymologien (endnu).

Ikke desto mindre afspadserer jeg i dag.

Lige nu er jeg et på biblioteket for en kort bemærkning, og senere skal jeg ind på studieskolen for at tage deres (gratis og uforpligtende) spanskprøve, så jeg kan finde ud af, hvilket niveau, jeg skal starte på i februar. I samme ombæring skal jeg møde Rasmine for første gang. Hun kan meget mere spansk end jeg, og alligevel vil hun gerne følges med mig, hvilket jo er alletiders. Jeg er sikker på, jeg får min sag for, hvis jeg skal forsøge at følge med hende, men det kan jo være motivation nok i sig selv, hvis man ikke kan lide at sakke agterud.
Jeg glæder mig i hvert fald til at komme i gang.

Og nu vil jeg (af)spadsere ud i solen.

15 kommentarer:

 1. Hydr-hydr. Nogle tager tidligt fri for at komme ud med hunden. Ud i solen og lade de indre batterier op - i en tid uden alt for meget lys og varme. Måske en kop chai derhjemme med en hjemmebagt kanelsnegl, inden der er stress/travlhed i udbrud igen. Nyd det, og hyg jer i aften. Solen kalder :)

  SvarSlet
 2. god tur afsted med dig. jamen det er da et sjovt ord..jeg tænker også over ord, men ikke lige det...endnu¨...tænkte længe over "at fange en ugle", men fandt forklaringen..

  SvarSlet
 3. Nåååå så forstår jeg bedre, at jeg har været nødsaget til at tage mine strækkere alene :-(
  Rigtig afspadsering:-)

  SvarSlet
 4. Det lyder som en rigtig god og fornuftig måde at bruge din dag på Lotten.
  Og god fornøjelse med jeres Spanskprojekt ... engang når jeg atter kan komme hjemmefra ved aftentid skal jeg også genoptage mine spæde bestræbelser på at tilegne mig det spanske sprog.

  SvarSlet
 5. Det er dejligt at kunne gå før tid når vejret er så dejligt, som her med solskin!

  Rigtig god fornøjelse i aften!

  SvarSlet
 6. Rigtig god fornøjelse med kurset. Der er også flere sprog som jeg gerne ville være bedre til. Derfor har jeg også overvejet at begynde til en eller anden form for undervisning. Men jeg er endnu ikke kommet længere end til overvejelserne.

  SvarSlet
 7. Vi blev da enige om et niveau. Det spanske, som jeg lærte for (næsten) hundrede år siden, har jeg aldrigt rigtig fået brugt til noget, men nu bliver det det altså gravet frem og pudset grundigt af.

  Når de forskellige kursuskataloger spirer frem under under sneen (som (også) i år glimrer ved sit fravær), svæver jeg først rundt på en euforisk sky ved tanken om alt det interessante, jeg kunne tænke mig at gå til - og lander så på jorden med et brag, når jeg begynder at tage tiden i betragtning. I år bliver braget knap så lydeligt, og det har jeg det rigtig godt med - tak for det Lotte!

  SvarSlet
 8. Håber du havde en dejlig (af)spadseringsdag i går. Det er sjovt, hvad børn kan få ud af underlige ord - kender det så godt fra min egen barndom.

  SvarSlet
 9. Ralph, jeg nøøøød at have en dag i solen!

  Ja Anne, det udtryk har jeg også tænkt over, og jeg kan ikke helt forlige mig med, at ugler har været betragtet som ulykkesdyr ;-)
  Jeg husker specielt én gang, hvor både min makker og jeg fangede en ugle - i samme side. Så vælter man, skal jeg hilse og sige. Og det var i april, så søen var kooooold!

  Bitten, jeg har været fem år om at nå hertil ;-) I 2002 lærte jeg lidt aftenskolespansk og siden er der ikke sket ret meget. Det er jo aldrig for sent at lære nyt, men NU skal det være.

  Tak Marianne :-)

  Det kan være, du skal vær med Jens? Vi starter på niveau 3.

  Selv tak Rasmine. Jeg synes det er forrygende, at jeg får en kursusmakker, der kan meget mere end jeg!

  Madame, jeg havde en dejlig dag :-) Faktisk har jeg forsøgt at finde ud af etymologien bag 'afspadsere', men der står intet i Etymologisk ordbog, og i Nudansk ordbog står der bare, at ordet opstod i 1930'erne...

  SvarSlet
 10. Jeg tilslutter mig Hermed opfordringen til Jens. The more the merrier!

  SvarSlet
 11. Naehhhh, ellers tak. Spansk er ikke lige min første prioritet. Jeg har haft det to år i gymnasiet, men ... jeg blev aldrig særlig god til det. Det er nok fordi at jeg ikke synes det er særlig spændende. Det er lidt ærgerligt, for jeg har flere gamle venner, som i dag er gift med mennesker som næsten kun taler spansk.

  SvarSlet
 12. Til Jens: Det lyder da ellers spændende - hvorfor valgte du spansk i sin tid?

  SvarSlet
 13. Rasmine - jeg aner ikke hvorfor jeg valgte spansk. Det er jo også efterhånden mange år siden.

  SvarSlet
 14. Jeg kan huske, at jeg valgte fransk, fordi jeg syntes, det lød så sexet :-D

  SvarSlet
 15. Lotten - *GGG* Det er da også verdens bedste argument! Seriøst - det er ikke ironi. Jeg tror virkelig at man lærer et sprog bedre, hvis man synes det er lækkert. Og det er fransk! Jeg synes det er verdens smukkeste sprog.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!