6.5.08

Hjemløst solskin

Tandløse Lillian siger, at det gode vejr skyldes hendes fødselsdag. Måske siger hun det på alle årests solskinsdage, måske var det virkelig hendes fødselsdag - jeg valgte at tage hendes ord for gode varer og fik en lille sludder, imens jeg betalte lidt ekstra for den måneds Hus Forbi.
De år, jeg boede på Vesterbro, købte jeg næsten altid Hus Forbi af ham med det umulige navn, der står ved Netto i Valdemarsgade. Af og til blev det hos en af sælgerne ved Istedgade-indgangen til Hovedbanegården. Siden har jeg af og til fået mig en sludder med Jakob ved Netto på Christmas Møllers Plads, men ham har jeg ikke set siden en gang i vinter og nu køber jeg Hus Forbi på Christianshavn, hvor den ene sælger ved Super Brugsen også har en lille tjans med at stable indkøbskurvene. I dag havde jeg dog et ærinde i Klareboderne og derfor blev det Lillian på Kultorvet, der fik mine småpenge i kruset i dag.

Jeg holder af mine små samtaler med de skæve eksistenser, og jeg synes Hus Forbi er et rigtig godt koncept, som jeg meget gerne bakker op om. Jeg bryder mig ikke om tiggeri, men når man betaler for sin gadeavis, giver man ikke almisser. Sælgerne selv synes, det er en mere værdig måde at komme til penge på og det er nok i virkeligheden endnu mere vigtigt, end at jeg har det godt med at finde pungen frem. For det handler ikke om beløbets størrelse, men om princippet.

Køber du også Hus Forbi?

9 kommentarer:

 1. Du kan tro jeg køber det. Og ofte flere eksemplarer af hver udgave, fra forskellige sælgere, da jeg synes det lyder som en tam undskyldning "jeg har købt"

  Synes faktisk godt om bladet og læser det med stor interesse.

  SvarSlet
 2. Ja, Lotte, det gør jeg!
  Der står også et par sælgere her i Frederiksværk. Den ene er så nydelig, at jeg ikke forstår, han skulle være hjemløs. Han er fra Østeuropa, og jeg kan ikke snakke med ham. Jeg er meget for glad for bladets indhold, og jeg bliver virkelig klogere på mange ting. Fx har det givet mig lyst til at prøve de hjemløses jul på Christiania.

  SvarSlet
 3. Ja, også jeg...og efter at jeg har læst "Uden Hjem" af Charlotte Strandgaard, tror jeg, jeg vil som du købe flere af hvert ex.

  SvarSlet
 4. Ja, jeg køber det gerne. Det er et godt blad og så kan jeg godt lide konceptet.

  SvarSlet
 5. Vi er heldigvis mange, der køber bladet - men der burde være flere...

  SvarSlet
 6. Vi køber altid, når vi er i Svendborg. Og jeg læser sandelig også med interesse avisen. Svend får sig en god snak, og jeg lytter med interesse. (det kan du vist godt forestille dig!)
  Ellers giver vi altid et bidrag direkte op til jul.

  Det lader til, vi er et par stykker, som har læst Charlotte Strandgaards "Uden hjem". Den bog bliver man meget klogere af. Jeg blev inspireret af et indlæg hos Lene i sin tid. Det er et ældre indlæg, så du får Annes i stedet for:

  http://mandagspigen.blogspot.com/2008/05/alt-imens.html

  SvarSlet
 7. Anne og Johanne - jeg har netop reserveret bogen på biblioteket :-)

  SvarSlet
 8. Lotten - hvor er det smukt skrevet, bliver altså helt rørt. Har været inde og læse de små historier fra hverdagen, og jeg lover dig, at købe bladet fremover.
  Har fået bogen hjem, som Anne anbefaler, det bliver til sommerferien.

  SvarSlet
 9. Sister, der ER mange bevægende historier blandt de hjemløse. Og læsning af Hus Forbi er en god måde at blive klogere på den side af tilværelsen.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!