1.12.08

World AIDS Day


I dag er det international AIDS-dag.
I dag relanceres kondomet under navnet Johnny.
I dag åbner en Johnny-butik i København.
I dag åbner netbutikken www.johnny.dk.

Ikke bare i dag, men alle dage, året rundt er der mennesker, som smittes med HIV. Hver dag fødes børn med HIV. Hver dag dør mennesker af AIDS.

I dag er der ekstra fokus på AIDS-fondets arbejde, men alle dage, året rundt, kan man støtte fondet med bidrag.

Husk det nu! Brug Johnny.

9 kommentarer:

 1. Det minder mig om, at i 6-radioavisen fik man at vide, at 900 mennesker dør hver dag af AIDS i Sydafrika.
  Er det ikke uhyggeligt?

  SvarSlet
 2. Og i dag er min fødselsdag hvorfor jeg i mange år har fået en AIDS julekalender på dagen :-)

  SvarSlet
 3. Madame, netop derfor synes jeg, jeg ville gøre opmærksom på dagen i dag.

  Tillykke med fødselsdagen Shabby!!!
  Du glemmer vist aldrig, hvad det er for en dag d. 1. december :-)

  SvarSlet
 4. Jeg ved ikke rigtigt.....
  Jeg læste, at unge mennesker ikke bruger kondom, fordi de synes det er pinligt at købe i supermarkedet, 7eleven eller på apoteket. Men jeg ikke forestille mig, at de synes det er mindre pinligt i en butik. Men måske på nettet? Det synes jeg er bedre.

  Men derudover; er det ikke lidt synd for alle dem der hedder Johnny? De synes måske ikke det er så fedt! Men måske synes de unge mennesker, at det er nemmere at tale om "Johnny" end om k......

  SvarSlet
 5. Det er absolut stadig vigtigt at huske - ikke kun i den tredje verden. De unge i dag skal absolut også passe på... der var så meget fokus på det i nogle år, da jeg var ung - men så gled det lidt i sig selv igen fordi der var færre smittede - men en smittet er jo stadig en for mange!

  SvarSlet
 6. Jens, jeg ved det ikke. Jeg kan bare huske, at da der kom et kondomeri i Ålborg, var det pludselig helt fint at købe kondomer. Nok fordi det var det eneste, man gik derind efter og ikke behøvede at se sin seksualitet blandet med pulverkaffe, rugbrød og havregryn på varebåndet i supermarkedet?
  På nettet tror jeg faktisk, det nok skal blive en succes.

  Jeg håber, at AIDS-fondet har tænkt længe og grundigt over valget af navn, for jeg kunne godt tænke mig at høre nogle argumenter for, hvorfor det lige skal gå ud over Johnny.
  Måske har de tjekket Danmarks Statistik og set, at der ikke er ret mange, der bliver døbt Johnny længere? Tænkt at de voksne Johnnyer nok kan klare mosten.

  SvarSlet
 7. Nille, jeg husker også kampagnerne i 80'erne med Søs og Thomas og 'Den jeg elsker'...og Kim Shumacher... Men dem, der blev født efter kampagnen eller var helt små mens den kørte, har jo ingen glæde og gavn haft af den. Så jeg synes det er fint, hvis vi igen begynder at se en øget fokus på sikker sex.

  SvarSlet
 8. Hvis man ikke har andet at lave burde man starte et "kondomeri"; det var da en tanke værd hvis det ikke allerede fandtes.
  En netbutik er også en god ide.
  Kampagnen kan vi måske forstærke ved at huske at nævne det på arbejde og andre steder.

  SvarSlet
 9. Donald, jeg tror netbutikken er en rigtig god ide. Og ja, lad os alle huske hinanden på det.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!