24.2.09

Fødselsdag med forsinkelser, forviklinger og fesen flymad

Det startede med, at Metroen begyndte at køre baglæns, da vi nåede Øresund station. I stedet for at nærme os lufthavnen, fjernede vi os nu fra den. Et stop tilbage, skifte metro, køre fremad igen. Underligt som lidt sne på sporene kan skabe problemer...
Indtjekningen gik fint, vi fik rimeligt gode pladser, og da jeg havde fået afleveret den flaske vand, jeg af gammel vane havde taget med i håndbagagen, kunne vi boarde. Der sad vi så og ventede. Og ventede. Og ventede. Flyet skulle afises, og vi endte med at sidde i flyet i to timer, inden vi lettede. Turen gik fint henover hvidsminkede landskaber i Danmark, Tyskland og Schweiz - men vores videre forbindelse var forlængst fløjet, da vi endelig nåede frem til Zürich.

Frau Kretz i transfer-skranken var et positivt bekendtskab med tør humor, men bortset fra et par vouchers (rabatkuponer?) til lufthavnen (så vi kunne få lidt at spise) og et Happy Birthday sagt med glimt i stemmen, kunne hun ikke for alvor gøre noget for at formilde de tre timer, vi måtte vente på det fly fra Turkish Airlines, som vi var blevet booket om til.
Kæresten var helt ulykkelig og undskyldte meget - det var ikke lige sådan, han havde forestillet sig, at min fødselsdag skulle forløbe. Vi kunne ikke gøre så meget andet end at grine af situationen, spise noget hundedyr lufthavnsmad (de to vouchers, vi havde fået, dækkede heldigvis næsten en trediedel) og vente. Vente. Og vente.

Efter boarding fik vi for hyggens skyld lige lov at vente endnu en time i flyet, inden vi lettere. Årsagen fortabte sig i solnedgangen, som vi havde forventet at nyde i Istanbul, men som nu indhentede os i ostelandet. Flyet lugtede af armsved og hvidløg, og for at sætte lidt ekstra folklorisk kolorit på oplevelsen, lå en af vores medpassagerer mellem stolerækkerne og snuppede sig en lille bøn, inden vi skulle flyve. Stilen var lagt. Flymaden var garanteret fri for gris, og forplejningen var langt mere gavmild end hos Swiss Airlines - så selvom det ikke liiiiige var den fødselsdagsmiddag, kæresten havde planlagt, så endte vi da med at blive forholdsvis mætte af de udkogte grønsager med rejer i ubestemmelig gul sovs. Og vi kunne stadig le af situationen.


Seks timer senere end planlagt nåede vi Istanbul. Mens vi spændt ventede på at se, om vores bagage også var ankommet, ringede vi for en sikkerheds skyld til hotellet for at sige, at selvom vi var meget forsinkede, kunne de stadig regne med at se os. Kæresten havde en fæl fornemmelse af, at Murphys lov ikke helt havde sluppet sit tag i os, men et Yes, yes, fine, your room is ready! fik os til at slappe af, og der gik da heller ikke lang tid, før vi var på vej med en lille shuttlebus til vores hotel. Sammen med vores bagage og med smil på de efterhånden noget trætte ansigter.

På hotellet blev vi modtaget af tyk, smilende tyrker med småbitte, runde briller. Welcome to Istanbul. Han viste os hen til vores værelse, mens jeg begyndte at fundere over det besynderlige i, at værelset lå i stueetagen, når vi nu havde booket en hjørnesuite med udsigt (uden for sæsonen kan man være heldig at få op til 40% rabat på hotelværelser i byen, og min kæreste syntes, vi skulle have det lidt godt - jeg syntes, det var lidt ekstravagant, men man skal ikke klage over forkælelse).
Det her var på ingen måde det værelse, han havde bestilt og betalt for. Klokken var kvalme, vi var trætte og rummeligheden rakte ikke til at tilgive, at vi skulle bo i et lille mørkt værelse med fugtskjolder i loftet, bare fordi hotellet var kommet til at lave en dobbeltbooking. Not so happy birthday to me! Nu lo vi ikke længere. Da vores runde tyrkiske bekendtskab ulykkeligt lovede os, at vi som kompensation de to følgende nætter ville kunne overnatte i deres Sultan Penthouse Suite med udsigt til Bosporus, indvilgede vi dog i at overnætte sammen med fugtskjolderne.

I Zürich havde kæresten været forudseende nok til at købe en flaske rødvin - et glas af den fik pulsen ned, og klokken halvto om natten måtte vi grinende konkludere, at min 33. fødselsdag nok mest af alt vil blive husket for, at den ikke på nogen måde gik som planlagt. Til gengæld vil den ikke blive glemt lige foreløbigt!

17 kommentarer:

 1. Sikken dog en historie, Lotten. Det var da vel nok forviklingsfyldt.

  men jeg glæder mig til at læse om resten af ferien, som vel set i lyset af første dag næsten kun kunne blive bedre?

  SvarSlet
 2. Det var dog en forfærdelig start på jeres ferie, men I har da fået en på opleveren - lidt rigeligt endda.
  Jeg håber fortsættelsen på ferie blev sjovere, Lotte ...

  SvarSlet
 3. Du milde moses, sikke en tur, og sikke en fødselsdag, men som du selv skriver, vil den sikkert sent blive glemt, håber da inderligt at resten af turen gik upåklageligt.
  Forsinket TILLYKKE med fødselsdagen.
  Kærlig hisen
  Vibeke

  SvarSlet
 4. Puha en fødselsdag. Jeg håber altså resten af turen var god!
  Men det kan den næsten kun være med sådan en start.
  Godt I havde hinanden, og kunne hygge jer sammen i ventetiden :0)

  SvarSlet
 5. Åh Lotte! Sikken en tålmodighed I har - jeg var nok hoppet af flyet undervejs... selvom det jo intet hjælper, når man først sidder i suppedasen!

  Pudsigt nok prøvede de også at spise mig af med kosteskabet på hotellet? Er det bare stilen? Ikke, at jeg fandt mig i det selvfølgelig - men altså...

  Glæder mig til at læse og se mere - og at det forhåbentlig går bedre næste morgen!

  SvarSlet
 6. Lotte - Det må have været en fantastisk tur og sikken en god kæreste din kæreste har :-)

  SvarSlet
 7. I faldt da for alvor for Murphy's lov! Håber ikke at den fik overtaget på resten af jeres ferie.

  SvarSlet
 8. Zette, det var som om, at da det først var begyndt at gå skævt, ville det ikke holde op igen.
  Men jo, resten af ferien var meget bedre end starten lagde an til.

  SvarSlet
 9. Madame, det var så langt ude, at det blev helt grotesk - og så er der ikke andet at gøre end at grine af det og vente tålmodigt. Selvom det kan knibe...

  SvarSlet
 10. Tak Vibeke :-)
  Jo, resten af turen var helt som den skulle være.

  SvarSlet
 11. Marianne, den slags er altid lettere at stå igennem, når man ikke er alene om det :-) Men jeg har nu også haft en lignende gakket rejse en gang alene, og der endte jeg også med at kunne se det komiske i situationen. Men det er en helt anden historie.

  SvarSlet
 12. Nille, jeg har aldrig tidligere været udsat for ikke at få det værelse, jeg havde bestilt - men jeg havde heller aldrig været i Istanbul før, så om det er stilen skal jeg lade være usagt. Godt du ikke fandt dig i at overnatte i kosteskabet!!!

  SvarSlet
 13. Donald, det er en tur, der med garanti vil blive husket længe! :-)

  SvarSlet
 14. Grønlandspost, Murphy forlod os heldigvis den nat, og resten af ferien gik helt som den skulle :-)

  SvarSlet
 15. Hvor var det godt at Murphy besluttede sig for at forlade jeres lille selskab "allerede" den første nat :-) jeg glæder mig til at høre mere om Istanbul.

  SvarSlet
 16. Wow, det lyder allerede som om det har vaeret en begivenhedsrig tur i har vaeret ude paa.

  Godt i kom sikkert hjem...

  SvarSlet
 17. FF, jeg syntes, der var liiiige lovlig mange begivenheder knyttet til rejsen, men heldigvis blev resten af weekenden alletiders. Og ja, vi kom godt hjem...men lidt underligt at det kun er fem dage siden, vi fløj med Turkish Airlines, og i dag er et af deres fly styrtet ned... :-(

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!