13.3.09

Rust og rynker

Jeg har det med rynker, som jeg har det med rust.
Hellere forebygge end reparere.
Så jeg forsøger efter bedste evne med gode olier i mad og smoothies, en hud- og miljøvenlig ansigtscreme med solfaktor og ellers bare masser af vand - men jeg må nok alligevel se i øjnene, at jeg må leve med rynkerne. Mange af dem er smilerynker, så det er ok, men i panden har der sneget sig nogle næsten permanente nogen ind af slagsen...det huer mig ikke. Slet ikke.

12 kommentarer:

 1. Lotte, uanset hvad du gør, så får du rynker ;-) så elsk dem :-)

  SvarSlet
 2. Jeg kan godt li rynker. De viser livsvisdom og menneskelighed. Jeg ville nyde dem, hvis jeg var dig.
  - men grå hår signalerer noget helt andet for mig, altså på mig selv, og det er ikke positivt. Men heldigvis er de endnu få og (næsten) usynlige

  SvarSlet
 3. Helt klart, hellere rynker end rust :-D

  SvarSlet
 4. Smilerynker er da ikke det værste :-D

  SvarSlet
 5. Men rynker er smukke. Det er en kulturel illusion at vi skal undgå rynker, modning, indsigter og aldring og at evig ungdom er det eneste saliggørende. Rynkerne i panden beretter om eftertænksomhed og vedholdenhed, smukke egenskaber efter min mening.

  SvarSlet
 6. Lotte, jeg er så enig. Når jeg ser Fernández' bedstemor på 80, som har levet hele sit liv i den samme pueblo, spist en sund kost med frugt og grønt samt masser af olivenolie hver dag og aldrig har røget, så ser jeg hvor vigtigt det er at passe på sin krop. Hun har nærmest ingen rynker! Jeg er så imponeret :-)

  SvarSlet
 7. Og dertil skal det siges, at hun allerhøjest har smurt lidt af den gode gamle nivea på kinderne, aldrig nogensinde noget fancy rynkecreme til flere hundrede kroner ;-)

  SvarSlet
 8. Prøv at tænke på hvor meget værre det ville se ud, hvis du ikke brugte diverse hjælpende cremer - de er uundværlige i vores livsformer og der er meget stor forskel på en "linie" og en "rynke" :-))

  SvarSlet
 9. Mine er også pludselig kommet - men de sidder i øjenkrogene, når jeg griner og vidner om mange års glæder. Det har jeg det fint med!
  Men de andre kommer jo også nok - selvom jeg bruger fugtighedscreme med shea butter! Den gode afrikanske metode - ingen Rudolph-cremer til mig, tak!

  SvarSlet
 10. Jamen en lille tilføjelse til Fisker: Der er nogle menneskehudtyper, som ikke bliver så rynkede. Godt nok hjælper det at spise olivenolie og være rund, men der er nu alligevel forskel på hudtyper, og så er det altså vigtigt at vi (mellem og halv)gamle ikke rynker på næsen (;-) af kolleger og kærester, som får en streg af tiden.

  SvarSlet
 11. Jeg vil sige som Anne Moloney, at rynker er smukke, Lotte. De vidner om levet liv. Jeg ved ikke noget så smukt som et ældre menneske med mange rynke ;O)

  SvarSlet
 12. Jeg har ikke noget imod rynker som sådan - slet ikke på ældre, livskloge mennesker - og elsker faktisk mine smilerynker, fordi de vidner om de mange smil og grin, mit ansigt har båret i årenes løb - men furerne i panden, som kommer af anstrengelse, bekymringer og behovet for at løfte de tunge øjenlåg, så jeg bedre kan se...dem kunne jeg godt undvære i nogle år endnu. Ligesom de linier og mangel på elasticitet i huden, som er forårsaget af luftforurening, kemikalier og UV-stråling ikke huer mig. Min farmors hud er et skræmmende eksempel på overdreven soldyrkning (og rygning) - og hun bliver nogen gange helt forskrækket over at se sig selv i spejlet, fordi hendes spejlbillede slet ikke matcher hendes selvbillede. Sådan har jeg ikke lyst til at få det.

  Jeg forebygger og behandler rust. Rynkerne ville jeg nok aldrig gøre et forsøg på at behandle og derfor er forebyggelse min eneste mulighed.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!