31.5.09

På tur med Patrioten

For at blive godkendt til yachtskippereksamen af 1. grad skal man gennemføre et "apparatkursus". Derfor har jeg været en tur ude at sejle med MHV 816 Patrioten (Marinehjemmeværnets redningsfartøj, som er hjemmehørende på Holmen).


Undervejs fik vi gennemgået instrumenter til den helt store guldmedalje, mens 20 sekundmeter sendte røgvand over fordækket og kaffekopperne måtte sættes i deres særlige holdere for ikke at kure rundt.

Det lykkedes os at komme gennem både radar, kortplotter, radiopejler, AIS, GPS og GMDSS, selvom turen også rummede en førstehjælpsøvelse for besætningen. Vi fik tilbuddet om at være observatører eller bare kaste os ind i rollespillet og forsøge at hjælpe de "tilskadekomne", som lå rundt omkring, sminket blå/røde på strategiske steder og med mere eller mindre decibelakkompagnement til deres "skader". Der var både indre blødninger, et brækket ben og en bevidstløs med kraniebrud. Meget livagtigt og en god lejlighed til at få repeteret noget af sin førstehjælpskunnen.

Så det, som "blot" skulle være et instrumentkursus, endte med at blive lidt af en oplevelse!

9 kommentarer:

 1. Det lyder som en rigtig interessant oplevelse. Og meget godt at få genopfrisket, selv om jeg godt nok ikke håber, I får brug for den slags kunnen på jeres tur!

  SvarSlet
 2. Jeg håber du morede dig!

  Det må være rart med en "live" gennemgang, hvor man får en fornemmelse af instrumenternes reelle funktioner.

  På den anden side er en alt for lavpraktisk demonstration af en knap hist og her heller ikke så godt.

  SvarSlet
 3. Godt det kun var en øvelse........

  SvarSlet
 4. Pyha, det lyder som en barsk oplevelse, Lotte, men det skal jo til, så I kan være redningsmænd, hvis ulykken sker.

  SvarSlet
 5. Grønlandspost, jeg håber heller ikke, vi kommer til at få brug for alt for meget førstehjælp. Men det giver en ekstra sikkerhed at vi har styr på tingene.

  SvarSlet
 6. Donald, det er med sådan et instrumentkursus på en enkelt aften som med så mange andre introduktionskurser - man lærer det først rigtig, når man selv sidder og roder med det efterfølgende.

  SvarSlet
 7. Shabby, det er jeg også glad for. Især ham med de indre blødninger spillede rollen som "gået totalt i panik" rigtig godt. Og meget højlydt. Det lykkedes ham at stresse den yngste af besætningsmedlemmerne temmelig meget.

  SvarSlet
 8. Madame, det har du nemlig helt ret i.

  SvarSlet
 9. Indholdsrig og spændende dag ... og blev lige mindet om at jeg burde få genopfrisket min førstehjælps kunnen.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!