18.5.09

Tidlige rynker

Er det ikke lige lovlig tidligt? Rynket Rose, som de fleste nok kender under populærnavnet Hybenrose (som er piv-misvisende, fordi frugten på roser altid er et hyben) plejer ikke at blomstre før ultimo maj/primo juni...
Dette billede er en uge gammelt.
Rosa rugosa

9 kommentarer:

 1. Global opvarmning? Jordens undergang? Åh, så mange teorier. Måske det bare er helt tilfældigt. Et muteret blomster-"gen" måske. Who knows. Jeg tror bare, jeg ville glæde mig over blomsterne. :)

  SvarSlet
 2. Åh ja, jeg har også set dem i blomst oppe hos os - de er bare så smukke!

  Jens og jeg har planer om et blogtræf lørdag den 27/6 - måske i Hillerød. Og Hege foreslår et træf den første weekend i august, hvor hun er Thorvald er i København ...

  SvarSlet
 3. Det er ikke lige min yndlingsblomst, men jeg er vild med hybenmarmelade - når det er lavet ordentligt. Jeg har faktisk også fået noget som jeg ikke kunne lide.

  SvarSlet
 4. Min staar ogsaa i blomst lige nu og det er en af mine yndlingsblomster; den er smuk, dufter dejligt og saa kan man lave den dejligste hybenmarmelade af den = en perfekt rose!

  SvarSlet
 5. >BB
  I så fald er det samme gen muteret rigtig mange steder ;-) Jeg synes bare det e rlidt tankevækkende...men ikke underligt taget i betragtning hvor varm april har været.

  SvarSlet
 6. >Madame
  Jeg forbinder Rynket Rose med sommer og sol og ture til stranden. Derfor holder jeg meget af den på trods af at den er invasiv og udkonkurrerer vores hjemmehørende arter.
  Det lyder godt med nogel blogtræf - jeg kan bare ikke på nuværende tidspunkt overskue, om jeg kan være med. Mit forår har simpelthen været så presset og der er stadig en del i kalenderen...

  SvarSlet
 7. >Jens
  Det er heller ikke min absolutte yndling, men jeg holder virkelig af den for de ting, den symboliserer for mig.
  Jeg er også stor fan af hybenmarmelade - og så er det smækfyldt med c-vitaminer!

  SvarSlet
 8. >Tina
  Rynket Rose har mange gode egenskaber - men den er også lidt af en pest sine steder. Bl.a. har de store problemer med den langs kysten i Holland, fordi den er så hårdfør OG invasiv.

  SvarSlet
 9. Det er et meget tidligt forår vi har haft, og den varme periode i April har jo ikke bremset planterne, selv om det var lidt tørt til sidst.

  Så mit svar er JO det er meget tidligt for strandens Rosa Rugosa, som jeg og Skov- og Naturstyrelsen i øvrigt også forbinder med strand, sommer og sol, men som jo ikke forsvinder ved at man holder den nede - de bliver bare lidt mere påtrængende, ligesom bjørneklo heller ikke forsvinder fordi der simpelthen ikke er nok penge til at bekæmpe den.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!