25.8.09

Dragende
Snuppede et par timer i blæsten i går med en gammel gymnasieveninde. Stort og småt blev vendt, hjernen blæst igennem og tårekanalerne skyllet i vinden.
Der var gus og måger i luften, legende børn i sandet og kitesurfere i hobetal på vandet. Så langt øjet rakte, var der aktivitet.
Jeg forstår ikke, at andre kan holde ud at bo steder, hvor der ikke er hav i nærheden...

11 kommentarer:

 1. Hej Lotte

  Åben himmel og plads til sjælen.
  Jeg elsker havet. Men faktisk er jeg mere et "skovmenneske". Elsker den ro der er i skoven. Duften af muld og alle lyspletterne.

  Lige nu bor jeg inde midt i landet - langt fra havet. Jeg bor til gengæld i et område med masser af skov. Bare ikke inden for gåafstand. og det er lidt trist.

  Især når jeg i forvejen er så dårlig til at få lettet måsen!

  Knus
  Vita

  SvarSlet
 2. Holde ud? Første gang vi fik besøg af Willy fra det indre Europa gik det op for mig hvor meget han savnede havet fra Tasmanien og andre steder, han havde været. Folk fra Teheran valfarter til Det Kaspiske Hav", hvis de har råd, og til sol-stegning i Den Persiske Golf, hvis de kan tåle varmen :-)

  Ungarerne har en Balaton sø, som er deres "Hav", Rhinen hjælper dem, der bor inde i Tyskland osv.osv. Ørkenfolkene i Sibirien må have opgivet kysterne p.g.a. stamme-stridigheder engang i fortiden, gætter jeg. Eskimoerne kom fra Sibirien og søgte over havene til Grønlands kyster fordi det var bedre end at bo inde i ørkenerne, gætter jeg.

  Der er nok ikke nogen, som frivilligt forlader kysterne selv om det kun er en tåbe, der ikke frygter havet :-)

  SvarSlet
 3. Av jeg glemte at skrive at det er vidunderlige billeder af kite-surfing, det har jeg aldrig set før! Det må være ganske krævende og fantastisk morsomt, hvis det lykkes!

  SvarSlet
 4. Det er også svært at undvære...bilder mig ind at der lidt hav over Sorø Sø når den ind imellem viser tænder...som den gjorde i går og vi måtte nøjes med at ro 9 km i smalsøen (KEEEEDELIGT)

  SvarSlet
 5. Jeg forstår det faktisk heller ikke, Lotte! Alligevel har jeg nu boet i vandløst land i 9 år... men lige så snart jeg nærmer mig bare et lille bitte vandhul - sø, flod, whatever... så er jeg at finde der!

  Det værste sted for mig, var da jeg boede i Clermont-Ferrand i Sydfrankrig... det ligger i et naturskønt område med tilvoksede vulkaner - men nede i et hul, og de havde fjernet min horisont! Det var uden tvivl en af årsagerne til, at jeg senere takkede nej til yderligere 3 år dernede - der var vand MEGET langt væk!

  I Belgien kan man da heldigvis køre til det - og Seinen i Paris smager da også lidt af fugl... eller fisk ;-)

  SvarSlet
 6. Er Danmark ikke et af de få lande, hvor alle har den korteste afstand til hav?

  Men giver dig ret, det er lykken at kunne gå ud og se havet, fra sin have, så længe det varer ;-)

  SvarSlet
 7. Haha, det forstår jeg jo heller ikke, Lotte ;-) Der er ikke noget så godt for sindet som en tur langs vandet. Jeg tror endda, det kan kurere åreknuder ;-)

  SvarSlet
 8. HØRT!!!!!!!!! foretrækker klart vandet frem for skoven :-)

  SvarSlet
 9. Ja, det er en stor glæde at bo tæt ved havet. Morgenbadning som nu i dag er en mulighed - dejligt.

  SvarSlet
 10. Fantastiske billeder, det minder mig om da jeg var dreng og byggede mine egne drager..

  SvarSlet
 11. I udlandet vil de fleste vel mene at alle vi danskere bor ved havet, men vi vil allerhelst bo så tæt at vi kan stikke næsen helt ind i havlugten hver dag. Selv får jeg som du havlænsler der kan minde om klaustrofobi hvis jeg er for langt væk fra det blå hav.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!