26.11.10

Kamel på 1001 måder

Hvordan fortærer man lettest en kamel? En STOR kamel vel at mærke?
Man tager den vel i små bidder, én ad gangen...

Den oprindelige tanke var, at vi ville have været afsted i august. Det kom vi ikke. Vi kom heller ikke afsted i september - eller oktober for den sags skyld. Nu er vi langt inde i november og har måttet erkende, at det heller ikke bliver i denne måned. Om det bliver i december vides endnu ikke - vi har ikke opgivet tanken, men det bliver indiskutabelt mindre og mindre realistisk.

Hvordan er vi havnet her?
Et uheldigt sammenfald af omstændigheder - uheld, udfordringer, sygdom, dårligt vejr, flere udfordringer og uventede forhindringer...forklaringen er multifacetteret og i stedet for at koge mavesyrlig skuffelsessuppe på alle årsagerne til den store forsinkelse, er jeg gået i gang med at finde opskrifter på, hvordan man kan tilberede en kamel af denne størrelse, så den er bliver spiselig. Efter 3½ års forberedelser niver og svier det selvsagt, at vi endnu ikke er begyndt at høste frugterne af sliddet og at udsigten til jul i troperne på eget dæk fortoner sig i horisonten - men vi nærmer os fortsat, og skulle det ende med at vi først kan komme afsted til foråret, skal det nok vise sig, at vi kan få en masse ud af de næste måneder også.
Men der er kamel på menuen. Uanset.

16 kommentarer:

 1. Jeg tror, at det vigtigste er at bevare det gode humør - det er surt! Rigtigt surt - men så er der måske en sidste hyggelig jul herhjemme?!

  Det er lang tid at forberede - og så skal der unægtelig ske forhindringer og forsinkelser! Tænk på Øresundsbroen :-)

  Men jeg håber for Jer, at det snart er afgang til troperne!

  SvarSlet
 2. Øv Lotte, om 1 år er dette års kamelmenu fortid. Må det snart blive tid til afgang.

  SvarSlet
 3. Jeg håber, I kan vænne det til noget positivt, Lotte, selv om det er hårdt for jer, at afrejsen er udskudt så længe. Forberede jer mere, lægge planer - og så er I forhåbentlig af sted inden alt for længe.

  SvarSlet
 4. I skal nok komme afsted. Lige pludselig suser I bare afsted over vandene og glemmer alt om den skide kamel, som bare skal konsumeres. Poej poej!

  SvarSlet
 5. Sikke noget lort....
  Jeg har engang skiftet kolde lagner på en kamelkølle på et meget primitivt hospital i Nordkenya. Den skulle spises samme dag, men da der ikke var strøm og køleskab var det den eneste måde at holde den frisk. Det smagte godt, og vi var mange om den. Hold en fest Lotte, så du kan dele din kamel med vennerne:-)

  SvarSlet
 6. Jeg tænker som Tina..når I er af sted, så glemmer I disse vente-måneder :-) pøj pøj og glædelig december, uanset, hvor den blive afholdt :-D

  SvarSlet
 7. ÆV - Det er smadder ærgerligt, forstår til fulde din frustration.
  Men man må jo nok erkende, at man ikke altid selv er herre over omstændighederne her i livet. Jo større bliver glæden til gengæld, når tingene endelig lykkes en dag. Og det gør de jo. Båden står her endnu, og I står her begge to endnu.
  Ved godt, det ikke er nogen trøst lige her og nu - men alligevel. Få det allerbedste ud af din kamel og del den med alle dem, du kender.
  Stort knus fra Manden og Konen.

  SvarSlet
 8. Jeg kan godt forstå at du/I er skuffede. Og det skal I selvfølgelig have lov til at være. Det er aldrig sundt at fornægte sine følelser.
  Men jeg håber at I samtidig kan glæde jer til endnu en dansk jul. Når I kommer af sted, så er der ingen som ved, hvornår I får den chance igen! :D

  SvarSlet
 9. Det gør ikke noget, hvis det bliver i April eller Maj - det bliver en smukkere tur. Og hvad kan man dog ikke få ud af en Jul på Ærø, jeg gætter bare.

  SvarSlet
 10. Ja, det må være noget af en kamel. Og det kan være svært at huske sig selv på, at forventningens glæde er den bedste (siger de kloge). I skal nok komme til at holde jul i troperne på eget dæk, måske ikke i år, men det skal nok komme :-)

  SvarSlet
 11. Jeg fik en opskrift på pistaciefyldt markmus, hvor en meget vigtig ingrediens er en kamel:
  en pistacienød lægges i en udtaget, pelset og renset markmus. Denne lægges i en ligeledes godt renset, udtaget og pelset kanin, som stoppes i en hare, som stoppes i et gedekid, som stoppes i et får, som stoppes i en kamel: alle behørigt udtagne, pelsede og rensede.
  I en tilpas stor kogegrube, der kan rumme kamelen, optændes et rimeligt stort bål, der dækkes med store sten, husk at fjerne evt flint: de er spræng-farlige! Når bålet er brændt godt ned, så der kun er gløder tilbage, pakkes kamelen godt ind i skræppe- eller rababerblade, lægges på gløderne, stenene fordeles jævnt hen over, dernæst jorden, og til sidst græstørven.
  Efter 24 timers langtidsstegning skulle markmusen være klar, det er en utroligt lækker mundfuld.
  Vi prøvede noget der lignede i forbindelse med udgravning af nogle kogegruber i skrænterne ved Lisbethkær ved Marstal, utvivlsomt forløberne for den moderne folkefest, der hedder "Æggekogning" ved påsketide på Ærø. Du har jo nok selv deltaget på Bjerget ved Ærøskøbing, som alle de unge mennesker. Du er jo nok ikke medlem af Vittenslænge Påskeægslag, vel?

  SvarSlet
 12. Håber, du får gjort kamelen spiselig ;-). Kan søreme godt forstå, hvis den skal sødes m.m. godt for at glide ned ...

  SvarSlet
 13. Øj.. da.. Forventninger er svære at dreje så de passer til det virkelige. Det er hårdt at holde fanen højt...så længe.. der er det svært at holde gejsten. Fat mod, lad tingene ske til den tid de sker og når I kommer afsted, var det sikkert det hele værd plus meget mere til oven i hatten. Ohøj...bramsejl fremad.. skipper.

  SvarSlet
 14. Kommer gerne og hjælper med at sluge en kamel, for dælen, hvor jeg (vi) føler med jer. Knus

  SvarSlet
 15. Jamen, det holder da ikke.
  Hvad er det HELT præcis som forhindre jer?

  Hvad skal der til, og hvor kan VI - alle os som læser med - sætte ind, skubbe bagpå eller...hvad som helst.

  SvarSlet
 16. TUSIND tak for alle jeres opbakningsord og varme tanker.
  Kamelen smagte værst for et par måneder siden, men nu er det lige før - men også kun lige før - jeg har vænnet mig til smagen. Den skal nok glide ned. Men for pokker da hvor jeg glæder mig til ENDELIG at kunne kaste los og dampe ud af havnen. Den dag kan simpelthen ikke komme tidligt nok nu.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!