5.9.11

Skridsikkerhedsforanstaltning

Da vi i sin tid monterede det nye ankerspil, indebar de indledende manøvrer bl.a., at vi måtte slibe den gamle dæksmaling af på den del af forskibet, hvor spillet skulle være. Siden er der blevet malet efter - næsten - alle kunstens regler. En lille detalje manglede bare. Skridsikring. For når den del af dækket bliver vådt, bliver det skingrende glat som en slesk pomadeindsmurt ål. Og det er simpelthen for risikabelt.
Altså var det tid til at få skridsikret dækket.

Man kan købe fine (og svinedyre) anti-slip pearls i de fleste velassorterede bådudstyrsbutikker - men på Ærø findes der en strandstrækning, hvor sandet har en tilpas grovhed til at kunne anvendes til samme formål. I 2006 sommerferiesejlede vi en tur til min fødeø - og i samme ombæring tog vi en tur til omtalte strand med et dørslag. Efter at have sigtet og siet sandet, blev det fersket af og tørret. Og har altså bare ventet på at blive brugt lige siden.Fremgangsmåden er superenkel: Smør maling på, drys sand over. Lad malingen tørre. Mal igen. Og igen. Og eventuelt én gang til.
Og så kan du sætte endnu et kryds på TODO-listen.

4 kommentarer:

 1. Så vacker sanden är! Nästa gång jag kommer till Ärön tar jag hink och spade med:)...sådan sand vill jag också ha

  Knus!:)

  SvarSlet
 2. Det er da ogsaa saa meget federe at have sand med hjemmefra, noget man selv har hentet paa stranden. :)

  SvarSlet
 3. >Karin
  Jag tror bestämt, du får låna hink och spade här :-)

  SvarSlet
 4. >Tina
  Ja, den tanke tiltaler også mig meget. Det er langt sjovere!

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!