31.12.12

At slutte med en begyndelse


Regelmæssige læsere her på bureauet vil vide, at 2012 har været turbulent for mig. Men ud af den tsunami af følelser og konsekvenser, som fulgte i kølvandet på mit kuldsejlede forhold og ditto joromsejlingsplaner, har jeg rejst mig i en styrket version og givet mig selv nogle løfter, som intet har med årsskiftet at gøre, men som meget vel kunne gøre det ud for forsætter. Jeg plejer at sige, at min blog er personlig, men ikke privat. Denne distanceren har altid været helt bevidst, men i dag vil jeg gøre en undtagelse og lukke jer ind bag facaden. Fordi jeg noget på hjerte, og fordi jeg tror på, at det er netop den rigtige ting at dele. Og hvorfor ikke gøre det på denne reflektionernes dag...

Efter i årevis at have centreret mit private univers omkring forberedelserne til jordomsejlingen og efter at have indgået alt for mange kompromiser til at jeg ærligt har kunnet se mig selv i øjnene, er jeg nu begyndt at finde fodfæste i det, der tegner min fremtid. Jeg kan kun ane konturerne, men det, jeg skimter, gør mig glad og fortrøstningsfuld. Der er mange ukendte faktorer i den ligning, som lige nu udgør udsigterne, men jeg er hverken skræmt eller stresset over uvisheden. Lige nu er mit fokus alene på nuet og på det faktum, at jeg igen er på øjenhøjde med mig selv.
Det er så uendeligt tilfredsstillende at kunne sige, at jeg nu tager mig selv og mine egne behov langt mere alvorligt end hidtil. At jeg er mig selv tro. At jeg igen lytter til den intuition, som jeg gennem mere eller mindre aktive valg har overhørt og ignoreret så længe. Det har været både hårdt og ubehageligt at erkende og vedstå, at jeg i den grad har været mig selv og mine værdier utro, men det er den slags erkendelser vel oftest? Min manglende evne til at tage mig selv alvorligt er absolut ikke noget, jeg er særlig stolt af. Til gengæld er jeg stolt af at være nået dertil, hvor jeg nu befinder mig. Og jeg er samtidig dybt taknemmelig for al den hjælp og omsorg, jeg har modtaget i denne proces. Jeg føler mig meget, meget priviligeret over at have fået så meget støtte.
Mit største løfte til mig selv ved dette årsskifte er, at jeg aldrig igen vil lade mig selv miste fodfæstet på samme måde. Jeg lover mig selv - og alle andre for den sags skyld - at jeg vil huske på dette, hvis jeg igen skulle havne på gyngende grund og miste mit jeg af syne.

Lotte Version 2013 starter det nye år som single. Om jeg forbliver på den sti, vil jeg ikke spå om her, men i skrivende stund er det den helt rigtige tilstand for mig. Det er ingen hemmelighed, at jeg meget højt på min liste over livsdrømme har noteret iverdensættelse af små nye individer, og jeg har absolut ingen steder på den liste ytret noget som helst ønske om at ville forblive alene - men lige nu er det vigtigere for mig at blive et helt menneske igen. Jeg føler mig heldigvis ikke så skamferet af svigt og hjerteknuseri, at jeg er holdt op med at tro på kærligheden - den rigtige mand findes derude et sted og en dag bliver det min tur til at være sammen med et menneske som vil mig. Hele mig.

Jeg slutter 2012 et helt andet sted, end jeg begyndte det - ikke blot fysisk befinder jeg mig på den anden side af Ækvator, men også mentalt har jeg distanceret mig ganske betragteligt fra den, jeg var for blot et halvt år siden. Kernen er den samme, men jeg føler mig mere ægte nu. Med mindre filter. Mere i harmoni og balance med mig selv og verden. Og sådan har jeg tænkt mig at fortsætte. Dermed ender jeg året med en begyndelse på noget, jeg tror bliver det bedste, der kan ske for mig. Det føles godt helt ind i knoglerne.

Jeg vil gerne ønske alle læsere af Reiters Bureau et velsignet 2013 - må det nye år bringe glæde, kærlighed og udlevelse af drømme til jer alle. Eventyret venter - grib det!

~*~*~*~ Godt nytår! ~*~*~*~


18 kommentarer:

 1. Svar
  1. Tak Friisen
   Også rigtig godt nytår til dig og dine to guldklumper.

   Slet
 2. Dejlig, dejlig læsning! Tillykke med den nye Lotte. Hun er for sej!

  Godt nytår til dig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Liselotte.
   Jeg er også ret godt tilfreds med den forbedrede version af mig - og det har kostet mig en hel del arbejde overhovedet at nå dertil, hvor jeg kan stå ved det. Så TAK!
   Også rigtig godt nytår til jer i Gug!

   Slet
 3. Godt skrevet - kan genkende lidt af mig selv anno 2004 i det, og der kom jeg pludselig op på hesten igen. Godt nytår fra Horsens!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak LBHR :-)
   Og dejligt med et pip fra dig.
   Ja, det er forunderligt, som livet kan byde på rutcheture. Og fantastisk som vi alligevel igen og igen kravler forslåede op på hesten og fortsætter.
   Også godt nytår til dig.

   Slet
 4. Någon gång kan det bästa vara att välta omkull för att sedan få den riktiga balansen tillbaka! Många lyckönskningar till att ha hittat din integritet igen, det kan inte ha gått smärtfritt. Ta väl vara på den i fortsättningen!
  Må ditt 2013 bli ett toppenår!

  SvarSlet
 5. Lotte, du kloka, starka!

  Gissa vem som sitter här och har tårar i ögonen?
  Jag vet ju så väl vad du har gått igenom.
  Du beskriver det så väl själv. Tsunami.

  Den allra varmaste kram över alla haven kommer här från mig och från Uffe.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tack för dom besta kram jag kan tänke mig <3

   Slet
 6. Hvor er jeg glad for at læse netop dette indlæg :-) Har mange gange tænkt på, hvordan du mon havde det og hvor du mon var i processen med at finde dig selv igen. Rigtig godt nytår til dig, håber 2013 bliver året hvor vi mødes igen - i den virkelige verden altså!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Grønlandspost.
   Jeg synes, jeg har bevæget mig forbløffende hurtigt fra at være helt slået ud over en kort vredesfyldt periode til der hvor jeg befinder mig nu. Og jeg er glad.
   Håber også det kan lykkes at se dig i den virkelige verden - men om det bliver i 2013 tør jeg ikke love endnu.

   Slet
 7. Det lyder rigtig godt, og som andre så kan det kun glæde os alle at læse det. Rigtig godt Nytår til dig også!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak og lige måde, Deborah. Jeg håber at 2013 bliver et godt år for os alle.

   Slet
 8. Kæreste Lotchen.
  Det er så godt at læse, at du bevæger dig. Genfinder dig selv og din kerne. Det er hårdt arbejde, - det ved jeg, som jo arbejder på et tilsvarende projekt

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Kagekone.
   Ja, de fleste må jo igennem nogle perioder i vores tilværelser, som trækker tænder ud - men jeg synes, at det går bedre denne gang, end det gjorde sidste gang. Måske fordi det ikke er første gang, det sker? Vil gerne tro, at vi bliver klogere (på os selv) med alderen.
   Kram til dig og dit 'projekt'

   Slet
 9. Det gør godt at læse at du har det så godt. På en eller anden måde tror jeg dette er det bedste, der kunne være sket, ret mig hvis jeg tager fejl. Der må være mange mennesker i Verdensnaturfonden og andre organisationer, som har brug for dig, en havfrue, der kan smile under vand! Uh. Jeg har et blødt punkt dér :) og der må også være rare mennesker, som gerne vil lave en familie når du kommer så langt. Jeg kan godt forstå det ikke har første prioritet i nuet.

  Man kan sige meget mere om dette med at et brud åbner nye veje, dette med at gribe dagen. Jeg fatter ikke at det lykkedes så hurtigt at komme med i projektet på Seychellerne.

  Jeg sender de bedste ønsker om et godt Nytår med gode overraskelser! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Donald, jeg tror ikke, du tager fejl. Jeg har den samme følelse selv - selvom det selvfølgelig har taget både tid og kræfter at nå til den erkendelse.

   Jeg er sådan set ikke bange for ikke at kunne finde et job, jeg aner bare ikke endnu, hvilken boldgade det bliver i.
   Jeg ønsker også dig et godt 2013.

   Slet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!