2.1.13

Min julegave til mig selv


Jeg har længe, længe, længe drømt en dag at sejle til fjerne, eksotiske destinationer - det er ingen hemmelighed. At drømmen fik sat en deadline på, så den faktisk med rette kunne kaldes en plan, er heller ingen hemmelighed, ligesom det heller ikke er spor hemmeligt, at planen blev så vingeskudt sidste år, så den igen måtte reduceres til en drøm.
I mit nytårsindlæg fortalte jeg om mit løfte til mig selv om at tage mig selv alvorligt (ikke at forveksle med højtideligt, UHA!), og det inkluderer selvfølgelig at forsøge at realisere mine drømme. Altså vil jeg ikke acceptere at måtte skrinlægge sejladsen, og når det nu ikke kan blive med den båd, jeg selv har været med til at klargøre til langturssejlads, så har jeg måttet tænke i alternativer.

Planen er nu (og ja, det ER en plan, for depositum er betalt og min plads er sikret), at jeg i maj påmønstrer danske Orbit, som er en laber skude, der pt. har været afsted på oceanerne i fire år. Jeg ved fra pålidelig kilde, at der er tale om både en god skipper og en god båd, og det er i min optik ekstrem værdifuld viden at have på håneden, inden man binder sig for en fem måneder lang periode. For det er lige netop det, jeg har gjort. Jeg skal med som gast fra midten af maj til begyndelsen af september, og jeg glæder mig som et lille barn til endelig at skulle opleve noget af alt det, som jeg har gået og drømt om, læst bøger og blogs om, forberedt mig på og set frem til i så mange år.
Det er nok den bedste julegave, jeg nogensinde har givet mig selv.

21 kommentarer:

 1. Det lyder vel nok spændende - ja, det er da den bedste julegave, du kunne give dig selv!
  Rigtig godt nytår, Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, Madame, jeg tror også det bliver lidt af en oplevelse.
   Også godt nytår til dig.

   Slet
 2. Sådan Lotte! Men tanken om et Sardinmøde inden du tager af sted, er det en mulighed?. Tror vi er flere der gerne lige vil give dig et godtnytårs-god sejlads-pas på dig selv kram :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg tør ikke love noget som helst, Anne. Men ingen tvivl om, at det kunne være rigtig hyggeligt at se jer alle, inden jeg damper af igen.

   Slet
 3. Tanken=tænker :-)

  SvarSlet
 4. sikke en god gave Lotte, glæder mig på dine vegne!!!!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Gaia. Det er måske nok en lidt dyr gave, men jeg synes ærlig talt, jeg fortjener den :-)

   Slet
 5. Hvor bliver det bare vildt!
  Er det 'togt 3'(Chuuk Lagoon - Marshall Islands - Kiribati - Samoa) du skal med på??

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er lige det, det er, Martin. Og ja, det kan kun blive en vild oplevelse, tror jeg.

   Slet
 6. Ved du hvad - det synes jeg også!! Glæder mig meget for dig og flot, at du gør det. Mener man skal gøre alt, hvad man kan for at udleve sine drømme. Fantastisk - håber du får den bedste tur!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Deborah.
   Jeg arbejder på at blive bedre til at gøre, som min intuition fortæller mig. Når man er fornuftstyret som jeg, kan det være lidt af en udfordring.

   Slet
 7. Yes, yes yes! Jeg tror du finder en god løsning - du har jo allerede vist indtil flere gange, hvor god du er til at klare skærene. Tænk at jeg har haft den fornøjelse at møde dig ved to blogg-treff :)

  Jeg ville være tryg med dig som kaptajn (eller styrmand) på en tur til fjerne egne.

  Godt Nytår!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Donald. Jeg gør hvad jeg kan for at holde hovedet oven vande :-)
   Godt nytår til dig også!

   Slet
 8. Såklart! Det blir helt säkert fantastiskt! Och en kvalificerad gast är guld värd för resten av besättningen, färstås.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er klart, Olgakatt :-) Och ja, det blir fantastiskt!

   Slet
 9. Fedt! Det lyder som den helt perfekte gave. Nøj, hvor jeg glæder mig på dine vegne :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Grønlandspost. Jeg glæder mig også ret meget...

   Slet
 10. Spændende! Hvor er det fedt og inspirerende at dine drømme nu går i opfyldelse, bare på en anden måde end oprindeligt tænkt!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Line.
   Jeg prøver at leve efter mine egne idealer og gøre som jeg anbefaler andre. Det er ikke altid lige let, men i dette tilfælde skulle der ikke så mange overvejelser til.

   Slet
 11. Tak fordi du deler Lotte. Der er utroligt mange der går gennem hele deres liv uden at nå til bare antydningen af de erkendelser du fortæller om. Sejt gået - og god vind fremover :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Karen. Dine ord gør mig meget glad.

   Slet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!