25.1.14

Drømmer du om at eje en træbåd?

Alting har sin tid. Således er det nu blevet tid for min barndoms skude at skifte ejer.
Hun er lidt af et liebhaverfartøj og efter tredive år i hænderne på min skibstømrerfar, fremstår hun i særdeles god stand. Hun er fuldt udrustet og sejlklar, så det er blot at pakke køjesækken og springe ombord.


Kort fortalt er der tale om en ombygget Lynæsfiskekutter, der i dag er gaffelrigget og udstyret med spil, letvægtsmaterialer i den løbende rig og anordninger, så hun kan sejles af én mand. Men det er ikke en solobåd som sådan - den er faktisk ideel som familiebåd. Der er ikke mindre end syv køjepladser fordelt i tre kahytter (alle med gode madrasser), ståhøjde i kabys og salon, masser af udstyr og gennemtænkte løsninger. Alt udført i gode materialer og høj kvalitet. Og så oser hun af personlighed.

Med i købet følger udførlige beskrivelser af af- og tilrigningsprocedurer, instruktion i brug af motoren samt detaljeret dokumentation af alt, hvad der er blevet lavet af reparationer, renoveringer og forbedringer gennem årene. I tilgift følger en mappe med bådens historie fra den blev bygget i Lynæs i 1939 frem til i dag. Bl.a. kan man læse om og se billeder af hendes karriere som fiskebåd på Sejerø og hendes aktiviteter under krigen og senere som kurérbåd for piratradioen, Radio Mercur, i Storebælt/Kattegat. Som turbåd har hun besejlet både Danmark, Norge, Sverige, Finland, Tyskland og Polen.

Lidt detaljer:

 • Gaffelrigget Lynæsbåd bygget i eg på eg med klyverbom, som kan rulles ind
 • L: 12,5m, B: 4,8m, D: 2,1m
 • 100 m2 sejl (storsejl, topsejl, fok, klyver)
 • 80 HK Hundestedmotor, 1 cyl., ferskvandskølet
 • Klinkbygget jolle og 6 pers. redningsflåde
 • Ankerudrustning inkl. spil og david
 • Trykvand, to gasblus, gasovn, køleskab
 • Kakkelovn og Refleks pottefyr

 - og meget, meget mere...

Bådehandel.dk ligger en hel stribe detailbilleder af båden, og hvis du har lyst til at se endnu nærmere på hende, vil jeg på det varmeste opfordre dig til at ringe til min far på 26181476 og høre mere om kutteren Connie.
Spred meget gerne ordet og del indlægget her.
På forhånd tak.

Hvis jeg kunne, overtog jeg hende selv! Nu håber jeg bare, at hun havner hos mennesker, som vil få lige så stor glæde af hende, som min familie har haft.

Update 4. februar 2014: Båden har nu fundet en ny ejer.5 kommentarer:

 1. Pris ide ca?
  Vh Per : c_per@hotmail.com

  SvarSlet
  Svar
  1. Udspil er 500.000 dkr, men kom med et bud :-)

   Slet
  2. Udspil er 500.000 dkr, men kom med et bud :-)

   Slet
 2. Er den allerede solgt? Der står på http://baadehandel.dk/connie/ at den er solgt. I så fald tillykke. Det er et smukt skib.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!