18.3.14

Absolut tystnad


Forestil dig at du ikke må sige noget de næste ti dage. At du ikke må have øjenkontakt med et andet menneske. At du skal afstå fra al kommunikation, underholdning, musik, motion, sex og indtagelse af alkohol/te/kaffe/røg. At du intet må skrive ned. At du ingen øjenkontakt må have.
Forestil dig, at du af egen fri vilje simulerer et liv som munk både i kontemplativ og eremitisk forstand. Forestil dig, at du lader dig isolere fra alt, hvad du er vandt til i din dagligdag - bortset fra dit eget selskab og nærværet af dine egne tanker.
Læg dertil ti timers daglig meditation, tilsæt spartansk, vegetarisk kost og hermed har du den opskrift, jeg har tænkt mig at følge fra i dag og ti dage frem. Mens du læser dette, er jeg på vej til Sverige, hvor jeg har fået plads på et Vipassana-kursus. Jeg har en forventning om, at det bliver halvanden uge, hvor jeg i dén grad vil blive udfordret, hvor jeg igen og igen vil blive presset ud af min komfortzone, og hvor jeg ganske givet gentagne gange vil stille spørgsmålstegn ved min egen dømmekraft. For det kan godt være, der bliver stille omkring mig, men jeg er slet ikke i tvivl om, at der bliver støj i min hjerne.

Hvorfor overhovedet udsætte sig for dette?
Det lover jeg at fortælle mere om, når jeg er hjemme igen.

2 kommentarer:

  1. Jeg er ikke sikker på at det er en god ide heller ikke at skrive noget ned. I løbet af 10 dage vil der være både søvn, vand (måske mad) og opvågning, som ligger lige mellem bevidsthed og psykose, og som kan være svær at forstå og næsten umulig at fastholde til analyse og forståelse. D.v.s. at man iflg. min forståelse risikerer at lave lige så meget rav i sindet, som den fred man uden tvivl finder ved at have timevis af gode eftermiddage, hvor man enten mediterer (tænker på én ting for at befri tanken, så at sige, - skubber indfald ud til højre (eller venstre) og accepterer alting med kærlighed eller i det mindste accept.

    Knus herfra - det plejer jeg ikke at ulejlige folk med, men jeg tror man kan bruge det på 10 dages rejse i ensomhed. <3

    SvarSlet
  2. Hvor er det spaendende Lotte. Jeg glaeder mig til at hoere om din stille tid. :)

    SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!