2.3.14

Et nyt kapitel - med hjertet i halsen


Det er blevet tid til at tage hul på næste etape. Mange ting henligger fortsat i det uvisse, men nu er min base i hvert fald på plads. På trods af, at jeg i lang tid troede, jeg var ved at være færdig med storbylivet (bondeknold som jeg jo er dybest i min sjæl, længes jeg efter jord under neglene og ren luft i lungerne) og havde forestillet mig at bo et andet sted, når jeg kom tilbage til Danmark, har jeg valgt at vende tilbage til København og give byen en chance mere. Det er der flere årsager til, men det som vejer tungest lige nu er, at det er her, jeg har størstedelen af mit netværk og at det umiddelbart er her, jeg kan finde den bedste grobund for fremtidige projekter.
Helt hvordan min hverdag kommer til at forme sig her, aner jeg ikke, og det er vanvittigt spændende på hjertetihalsen-måden. Jeg har besluttet mig for at forsøge at skabe en hverdag, der levner tid og rum til udforskning af et par idéer, som i årevis har ligget og ulmet i mig, men som lige nu stadig mest af alt er netop det; idéer, løstsvævende tanker, visioner og indfald. Jeg har godt nok søgt et par stillinger siden min hjemkomst til DK, men med et CV som mit, der stritter i alle retninger, og en skæv profil, som er vanskelig at rubricere, er det blevet klart for mig, at jeg er nødt til selv at skabe mit drømmejobscenarie. 
Jeg tror fuldt og fast på, at jeg bliver en bedre version af mig selv og et rarere menneske at være i nærheden af, hvis jeg vælger med hjertet og er tro mod mig selv og mine drømme. Altså har jeg valgt IKKE at være på dagpenge, simpelthen fordi jeg ikke magter spændetrøjen, og fordi jeg hellere vil bestride et deltidsjob som ufaglært, end jeg vil tvinges til at søge alverdens stillinger, som jeg ikke ville kunne se mig selv trives i. Jeg har fundet et sted at bo, som ikke vælter budgettet, jeg kan holde det økonomiske skind på næsen med forholdsvis få midler, og jeg har lovet mig selv at lade 2014 være et eksperimentelt år, hvor der skal allokeres tid til at jonglere med idéer, netværke og - måske - iværksætte. Hvis ikke jeg gør det nu, kommer det næppe nogensinde til at ske, for det er lige nu, jeg har helt ideelle forudsætninger for at springe ud, hvor jeg ikke ved, om jeg kan bunde. Jeg har ingen større forpligtelser, har kun ansvar for mig selv og er ikke trælbundet af store lån, der skal afdrages på - og hvis jeg vil have, at mine idéer skal blive realitet, kan jeg ikke sidde og vente på, at nogen tager mig i hånden og viser mig vejen. Ligesom det gør sig gældende for alle andre, skylder jeg mig selv at tage mig selv og mine drømme alvorligt.
Det er op til mig.

"So many people live within unhappy circumstances and yet will not take the initiative to change their situation because they are conditioned to a life of security, conformity, and conservatism, all of which may appear to give one peace of mind, but in reality nothing is more dangerous to the adventurous spirit within a man than a secure future. The very basic core of a man’s living spirit is his passion for adventure. The joy of life comes from our encounters with new experiences, and hence there is no greater joy than to have an endlessly changing horizon, for each day to have a new and different sun."
Jon Krakauer - Into the Wild

9 kommentarer:

 1. Go Girl - og kom forbi hvis du har lyst til at snakke _ I am here
  Kram

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Mette - jeg kommer helt sikkert til at bede dig om noget sparring på et tidspunkt. Det er en spændende tid, jeg går i møde...

   Slet
 2. Det lyder spændende. Giv lyd hvis du kommer til Aarhus, jeg giver gerne en kop kaffe, mens du fortæller om dine eventyr og spændende planer :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det vil jeg rigtig gerne, Grønlandspost. Skal godt nok til Århus i morgen, men det drejer som en bisættelse, så der bliver nok desværre ikke tid i denne omgang. Men måske næste gang?

   Slet
 3. How happy is the little stone
  That rambles in the road alone,
  And does n't care about careers,
  And exigencies never fears;
  Whose coat of elemental brown
  A passing universe put on;
  And independent as the sun,
  Associates or glows alone,
  Fulfilling absolute decree
  In casual simplicity.
  Emily Dickinson
  (ISBN 0-679-78335-0)
  knus m

  SvarSlet
  Svar
  1. I wish to be that little stone
   - though preferably not alone.

   Tak for knus

   Slet
 4. Det lyder spændende Lotte!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det føles nogle dage lidt rigeligt spændende :-D Men på den gode måde. Lidt som i rutchebanen...

   Slet
 5. Hvor lyder det bare helt og aldeles fantastisk, spaendende og ja, ogsaa lidt skraemmende, men mest fedt. Poej poej - du finder din vej, det er jeg slet ikke i tvivl om!

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!