5.2.07

Speed-Lotte

Denne weekend fik jeg papir på, at jeg kan sejle en speedbåd. Jeg havde godt nok aldrig prøvet det før, jeg begyndte på kurset (næh tak, giv mig en mast og nogle sejl, en køl og et ror - DET ved man da, hvad er), men hvor svært kan det være? Ikke særlig svært skal jeg hilse og sige! Der er selvfølgelig nogle tricks i forhold til vand og vind, men basalt set er det altså bare en bil på vandet (sorry guys, men rigtige udfordringer får man først, når man skal bruge vinden til at flytte sin båd med).
Hvorfor så tage et speedbådscertifikat, hvis jeg aldrig sejler speedbåd? Jo, det kan gøre det ud for den praktiske del af duelighedsprøven, som jeg skal have for at kunne tage uddannelsen til Yachtskipper 3 - så selvom jeg på sin vis har 30 års erfaring med sejlads og både, ja så er der ingen vej udenom. Skal jeg være helt ærlig, så er det nok også meget godt! Man kan jo også sagtens lære at køre bil uden at kende samtlige vejskilte og deres betydning...

2 kommentarer:

  1. For mig betød speedbådskortet en sikkerhed i, at jeg nu også kunne finde ud af at navigere "uhyret" på 20 fod ind og ud af havn m.m. hvis nu en dag min skipper ikke havde evnen ;)

    Han overlader sjældet frivilligt styringen af båden til mig, hvilket passer os begge godt ;)

    SvarSlet
  2. Åh, jamen jeg er skam stor tilhænger af, at alle, som færdes på havet, kender deres fartøj og de almindelige færdselsregler. Jeg blev bare overasket over, at det ikke var sværere at manøvrere i en speedbåd.

    SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!