24.1.08

Bombebryster

Ordet brystbombe har fået en helt ny betydning!
I dag kan man på politiken.dk læse, at silikoneimplantater eksploderer, når de puttes i en krematorieovn. Det kan næppe komme som en overraskelse for nogen, at væske i en tætslukket beholder vil begynde at koge og skabe overtryk ved den form for varmepåvirkning, men der er sikkert ikke særlig mange, der egentlig har tænkt over problematikken.

Og det er nok heller ikke de overvejelser kvinderne gør sig, når de sidder og vejer for og imod implantaterne. "Skal jeg belaste mine pårørende økonomisk efter min død, fordi jeg vil have forskønnet barmen?" For man er nødt til at operer skidtet ud for ikke at ødelægge krematorieovnen, og det er ikke nogen billig affære.

Artiklen nævner desværre ikke noget om de miljømæssige konsekvenser af silikonen...

Morgenens tankeeksperiment: Hvordan ville sådan et fremtidsscenarie være blevet modtaget for hundrede år siden?

17 kommentarer:

 1. Årj, hvor er det absurd, Lotten. Endnu en grund til ikke at hoppe med på den galaj. Tænk enten at skulle opereres post mortum eller at ligge og eksplodere - det er langt ude, men tak for historien!

  SvarSlet
 2. Ja, det er absurd. Helt aldeles og fuldstændig.

  SvarSlet
 3. Der er også noget med pacemakere - jeg mener, de laver de frygteiste ulykker i en krematorieovn - og hvad med kviksølvet i tænderme? Vi må vist have en miøjøtekniker ud og sørge for, at der hverken er silikoneimplantater, kviksølv eller pacemakere i den døde, før kremeringen ;-)

  SvarSlet
 4. Ja, det er skørt og absurd, men det er den her verden jo...

  1. januar trådte der nye bestemmelser i kraft for de danske krematorier, hvor der i snit bliver gennemført 400 kremeringer om året. Et stort problem er kviksølvemissionen, som man forventer vil blive ved med at stige frem til omkring år 2020, hvor der gerne skulle være blevet installeret nye og bedre filtre på alle ovnenes skorstene.

  Der er indtil videre ikke fastlagte regler for post mortem håndtering af silikoneimplantater i Danmark, men i England har man nedlagt forbud mod kremering af implantaterne.

  SvarSlet
 5. Madame, jeg mener at have læst, at eventuelle indopererede pacemaker skal fjernes ved dødsfald. Om det kun gælder ved kremering eller om man er så smart at fjerne elektronikken ved almindelig begravelse også, det ved jeg faktisk ikke.

  SvarSlet
 6. Når en person med en pacemaker dør på et hospital bliver den fjernet uanset, om personen skal kremeres eller begraves.

  Det ved jeg, fordi min far havde pacemaker.

  SvarSlet
 7. Husejer, jeg tænkte det nok.
  Sikke meget, jeg i dag lærer om et emne, mange ikke snakker ret meget om...

  SvarSlet
 8. Det er måske smart i evolutionær forstand, at mennesker kan vænne sig til meget. Vi var fleksible og "omstillingsparate" dengang i stenalderen med køller og dyreskind, og vi har kunne tilpasse os en skiftende verden - og draget nytte af de forandringer ("se mor - jeg kan gå på to ben!").

  Men det er for mig at se temmelig problematisk, når vi vænner os til alt og ikke sætter spørgsmålstegn ved de ændringer. Verden, jorden og livet indeholder (i min optik) lidt vel mange bizarre og småperverse elementer, som jeg sagtens kunne være foruden, men de har sneget sig ind i vores dagligdag så langsomt, at man akkurat lige når at acceptere "A", inden man dælme allerede er ved "J" eller "K".

  Jeg må ha' siliconebryster til 20.000 så jeg kan se lækker ud - og imens børn dør i hobetal af underernæring, malaria, AIDS og krig.
  I TV-avisen i går sagde de i går, at stakkels Danmark pga. aktieinfluenzaen må skrue levestandarden helt tilbage til 2003 (den mørke middelalder, hvor man jo levede af bark og mudder)!
  Noget for noget er standarden i dag, så ingen kan give penge til Røde Kors, Danmarksindsamlingen eller Amnesty uden at kræve en pin, en teeshirt eller en kasket til gengæld. Fy for fa'en. Det er utænkeligt at gøre noget blot for at hjælpe.
  Jeg smiler hver gang jeg ser graffitien på Lyngby Station: "Giv din fladskærm til de fattige", og tænker at der måske stadig er håb for homo stupidus.
  (/end rant)
  Og dut & dyt fra Ralphs mavesure ejermand :)

  SvarSlet
 9. Men jeg vil bare gerne se ud som en normal kvinde efter at have fået fjernet et bryst pga. brystkræft.
  Der er altid flere anskuelsesvinkler.
  Når det så er sagt, er jeg da ikke glad for at tænke på, at jeg er en potentiel kilde til eksplosion.
  Hvis jeg dør af alderdom, er de implantater forhåbentlig fjernet for længst. Kan ikke forestille mig andet ;-)

  SvarSlet
 10. (min ovenstående kommentar er selvsagt ikke rettet mod folk, der ligesom Charlotte har "god grund" til at ønske sig implantater - det er Pamela Anderson/Paris Hilton/Britney Spears-tosserne jeg mener)

  SvarSlet
 11. ... jeg ved det godt, ralph. no hard feelings

  SvarSlet
 12. Jeg er enig med Ralph i, at ulighederne i verden ikke bliver mindre eller lettere at acceptere, når kvinder som Jordan bliver kendte alene pga. af størrelsen på hendes mælkejunger (sikke nogle eksplosioner, hun ville blive årsag til, hvis hendes implantater røg med i ovnen!).

  Jeg er samtidig også stor fortaler for rekonstruktion af bryster i forbindelse med cancer. De to scenarier er vidt forskellige, selvom begge dele handler om kvindelighed/forfængelighed/selvværd.

  SvarSlet
 13. Okay, måske handler Jordans implantater også en hel del om penge.
  Hvis nu brystbomberne donerede nogle af alle deres penge til nødhjælp, begynder det så ikke at ligne noget? ;-)

  SvarSlet
 14. Man kan jo sørgeligt nok konstatere, at de omtalte damer ikke har andre fortrin end de købte! Uden dem ville de ingen karriere have - hhhmmmm... sikken en tillokkende tanke egentlig! Kan man ikke forbyde det for alle pånær rekonstruktioner? Hvor ville verden dog se bedre ud...

  SvarSlet
 15. Sikke meget jeg har lært af dette indlæg og kommentar!

  Tak for interessant læsning og gode tanker!

  SvarSlet
 16. ja, nille... verden ville se bedre og mere flad på stranden om sommeren ;-) akkurat som naturen har ment det.

  SvarSlet
 17. Nille og Charlotte, jeg tror, vi er ret enige :-D

  Marianne, sådan har jeg det også. Tænk hvad der kan komme ud af lidt strøtanker affødt af en bizar artikel ;-)

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!