16.1.08

Brugt billig kvali

Jeg har en meget dyr cykel - og nu har jeg også en meget billig.
Den dyre tør jeg ikke bruge til almindelig bykørsel, for jeg har i tidens løb mistet ikke mindre end otte cykler til lidt for langfingrede folk, der ikke kan kende forskel på dit og mit. Min taktik har de seneste år været at køre bykørsel på nogle faldefærdige skrammelkasser, som ikke udstråler den mindste gnist af 'stjæl mig', men det har så betydet, at de sidste tre cykler jeg har ejet, er forsvundet ud af mit liv ved simpelthen at bryde sammen.
Den seneste cykel, som var en pensioneret udlejningscykel, gik til de evige cykelmarker midt på Langebro. Bagnavet sagde et højt og opgivende knas, og så var der udsigt til en reparation, der ville blive ti gange så dyr, som cyklen havde været.

Nu er der så taget en ny taktik i brug. Endnu en brugt cykel er blevet erhvervet. Billigt! Og denne gang er der tale om langt bedre kvalitet til prisen. Det kan godt være, den derfor også har lidt mere appeal til en potentiel tyveknægt, men det kan jeg godt leve med, når den kun står mig i 300 kroner. Det er da et fund!

Nu skal jeg bare have den hjem fra Glostrup. Det mest indlysende er at cykle på den, så det gør jeg. Selvom det nok betyder, at jeg i morgen er en kende træt i mine i forvejen ikke helt restituerede ben.

14 kommentarer:

 1. Her er det tilladt gamle koner at fortælle formålsløse anekdoter uden pointer!

  Min første Centurion købte jeg i 1979 - den var koboltblå og kostede næsten 3.000 kroner.

  Jeg tror, jeg har købt en ny fire gange siden og prisen har ligge konstant omkring de 3.000.

  Det er lige som med computere - min første fra 1987 kostede 8.000 og det kan man jo stadig få noget fornuftigt for.

  Jeg har altid synes centurion var en god cykel - og i hvert fald et alternativ til de bedstemorcykler, der ellers var på markedet tilbage før 79 ;)

  SvarSlet
 2. Her må man hjertens gerne fortælle løs - og man behøver ikke være en gammel kone for at gøre det :-)

  Det er min første Centurion, men jeg er allerede glad for den efter en tur rundt på parkeringspladsen. Der er syv indvendige gear, en spritny, numsevenlig saddel og gode greb. Jeg skal bare lige have flyttet håndbremserne lidt, så er jeg flyvende!

  SvarSlet
 3. Hvor er den flot, det er et sandt fund til prisen! Min første nyindkøbte cykel (konfirmationsgave) blev stjålet på Herlev Station for cirka 30 år siden. Men nogle måneder efter stod den der igen - og så stjal jeg den tilbage ;-)

  SvarSlet
 4. Den er nemlig et fund Madame :-)
  Og skægt at du har haft lejlighed til at 'stjæle' din egen cykel.
  Jeg har oplevet at få min første cykel (i voksenstørrelse) stjålet ude foran mit hjem og et par uger efter fandt jeg den opppe på gymnasiet. Jeg skulle desværre skynde mig for at nå en færge, så jeg kunne ikke blive og se, hvem der kom ud for at cykle hjem på cyklen, men det generede mig ret meget at vide, at tyveknægten gik på gymnasiet.

  SvarSlet
 5. Fik du så aldrig cyklen igen? Det må have været fristende at stjæle den tilbage ...

  SvarSlet
 6. Jp, jeg stjal den tilbage, men missede chancen for at stå ansigt til ansigt med tyveknægten/-tøsen.
  Der gik ikke ret lang tid, så var den stjålet igen, og denne gang fandt jeg den ikke.
  Så faktisk passer det ikke, at jeg har fået stjålet otte cykler. Det drejer sig reelt kun om syv, men den ene blev stjålet to gange ;-)

  SvarSlet
 7. Gys, gid man kunne sikre sin cykel noget bedre, med en wirelås eller noget ... men jeg kender kun alt godt problemet, for sønnike har fået stjålet en hel del cykler og en hundedyr knallert, suk.

  SvarSlet
 8. Jeg håber du får lov til at beholde den nye cykel.

  Men cykel er 1½ år gammel, købt ny. Når jeg cykler ind til byen, så stiller jeg den kun på Nørreport st. hvor jeg har købt nøgle til den låste cykelparkering. Derfra er det jo også næsten nemmere at bevæge sig rundt i gaderne uden cykel. Jeg er virkelig glad for denne ordning, da jeg altid føler at min cykel står i sikkerhed. Og der er altid rigeligt med plads, da alt for mange mennesker har sådan en kedelig vane med at smide deres cykel alle mulige steder.

  Aflåst cykelparkering - det kan anbefales! Og det koster næsten ikke noget. Jeg tror prisen er 10-15kr pr måned.

  SvarSlet
 9. houseofcharlotte.dkonsdag, 16 januar, 2008

  Og lige det med sadlen er altså meget vigtigt for bredmåsede personer som jeg - hvis jeg bliver monteret på en af de der smarte racere med smal saddel - så føler jeg at den stadig er monteret i bagdelen på mig når jeg stiger af.. nej jeg skal ha en god bre` saddel..

  SvarSlet
 10. Tillykke med din flotte nye gamle cykel ;-) Det er så dejligt at have en god cykel at bruge, hvis du som jeg skal bruge den hver til og fra arbejde :-)

  SvarSlet
 11. Te'løk mæ dæn! Glæder mig til at høre om din første rigtige tur på den (OG se om din gang har ændret sig i moragen ;-) )

  SvarSlet
 12. Det lyder som om du har fundet en løsning, der passer dig godt, Jens, men for mig ville din model ikke give mig ret meget mere frihed end jeg allerede har ved at hoppe på metroen og stå af på Nørreport.
  I stedet har jeg investeret i ikke bare en, men to låse, hvoraf den ene er en kabellås - så skulle der da være en god chance for, at de lange fingre lader den være ;-)

  Charlotte, en ordentlig saddel er meget værd!

  Marianne, jeg skal primært bruge den inde i byen, for jeg har omkring 20 km til arbejde, så det foregår kun på yndlingscyklen (den, som jeg ikke vil have udsat for vejsalt). I disse måneder er jeg med S-tog hver dag og det er ok, men jeg glæder mig til at skulle cykle frem og tilbage igen.

  MrsCute, jeg havde glemt lygterne, så det bliver først i dag, cyklen får sin dåb.

  SvarSlet
 13. Det lyder som en dejlig cykel, som jeg håber du får meget glæde af.

  Jeg kommer sådan til at tænke på min søn, som havde sin nye cykel i 14 dage, før nogen ¤%&#*¤%# stjal den fra stationen, mens han var i skole.

  Min anden søn er cykelbud i Kbh. og en af hans kollegaer fik sin cykel stjålet, - budene har jo tit lidt specielle cykler og kender hinandens ret godt, så sønnen min så en dag kollegaens stjålne cykel i brug på amagerbrogade og fulgte efter. De endte på øresundskollegiet, hvor sønnen min så spurgte pågældende, hvor han havde cyklen fra... Det endte med at sønnen kunne kalde op på radioen og sige at XX-s cykel kunne afhentes på øresundskollegiet, hvor den nu stod og var låst med sønnens ekstra lås.

  SvarSlet
 14. Kagekone, folk er fa.... så frække! Jeg bliver så harm, når nogen ikke kan kende forskel på dit og mit.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!