11.1.08

De uperfekte

Hun går rundt på den modsatte perron og taler i mobiltelefon. Håret er på plads, bukserne er ålestramme og der er kik til et bart stykke solariebrun talje under den korte dunjakke. Hendes - utvivlsomt meget dyre – sylespidse støvler har så høje hæle, at hun ligner en gammel, gigtplaget stork, når hun bevæger sig.

Han sidder overfor mig i bussen og tildeler mig et afmålt nik, inden han igen retter blikket ud mod vintermørket. Han ser ud som om han befinder sig godt i cowboystøvlerne, oilskinfrakken og stetsonhatten. Men der er lidt skæl på skuldrene og leverpletter på hænderne. Højre tommelfinger er pakket ind i et ikke helt frisk plaster.

Hun går foran mig på banegården. Håret er tykt og blankt, ravnesort og misundelsesværdigt for sådan en som mig, med fint, nordisk hår. Hun bevæger sig gennem menneskemængden, som om hun dansede. Let og ubesværet. Hun standser og vender sig for at tjekke togtiderne på skærmen. Næsten hele venstre side af hendes cafe latte-farvede ansigt udgøres af et stort modermærke.

Han er to meter høj, distingveret og gråsprængt. Ulastelig i sin uldfrakke og sine nypudsede sko. Måske har han været i teateret? Alt ved ham emmer af kontrol og balance. Der er ingen pletter, krøller eller revner i lakken. Indtil han begynder at gå og hans højre fod dropper.

De sætter sig overfor mig i S-toget. Det perfekte, renskurede par. Ikke en bums, ikke et hår der sidder forkert. De ligner noget, der er klippet ud af et blad. Et par levende, glathudede mannequiner.
Jeg lader ikke blikket dvæle ved dem. Der er for megen fernis efter min smag.
De er glemt igen med det samme. I modsætning til resten af galleriet.

Jeg holder så meget af dem. De skæve, lidt bulede, kantede og ridsede, kiksede og kejtede. De uperfekte. Dem, der er gået lidt ud af facon. Dem, der skiller sig lidt eller meget ud.
Det er dem, der gør iagttagelsessporten interessant. Ikke de identitetsløse, polerede glansbilleder.

16 kommentarer:

 1. Hvor er jeg dog enig i det sidste, du skriver. Og sjovt nok har jeg også mødt tre af de mennesker, du fortæller om - jeg tror, der måske findes flere kloner af dem. Man må håbe, at de perfekte efterhånden opdager andre ting at gå op i, end at alt ved deres ydre skal være hyper tjekket. Ellers vil de ikke opleve at hvile bare en smule i sig selv. Det var da en sand gyser, Lotte, og ramt lige på kornet ;-)

  SvarSlet
 2. Hvor er det godt Lotten - tusind tak for din dejlige beskrivelse af os alle sammen ;o)

  SvarSlet
 3. Mange af glansbillederne har sikkert (forhåbentlig) også ridser og krøller på indersiden, men det opdager man jo ikke, når man ikke taler med dem eller ser dem agere i samspil med andre.
  Jeg synes, der er for megen fokus på udseende og for lidt på indhold i det her samfund, men hvordan gør man noget ved det?

  SvarSlet
 4. Det er så sandt. De imperfekte er oftest de mest interessante. De skæve slår huller - det gør de andre ikke og jeg foretrækker dem, der sætter spor :-)

  SvarSlet
 5. Jeg stemmer også for mennesker, der gør indtryk og sætter aftryk Liselotte. Det er dem, jeg husker. De andre forbliver anonyme...

  SvarSlet
 6. Hvor var det fedt at læse dette indlæg, Lotten. Det er så rart, når nogen bedre kan li det med ridser i lakken end det perfekte. Det perfekte er oftest kedeligt og intetsigende. Har du nogensinde læste Rilkes Malte Laurids Brigge? Det var det første, jeg tænkte på, da jeg læste dit indlæg. Glæder mig rigtig meget til at møde dig den 19/1

  SvarSlet
 7. Dejlige hverdags iagttagelser. Du er god til at fange hverdagen og beskrive det så nemt :-)

  Vi ses snart i 3D, i al før tid, og før det bliver sommer ;-)

  SvarSlet
 8. Det er noget af det mest givende - bare at observere og betragte livet, der skrider forbi - i al dens skævhed ;-)

  Men det er desværre ikke alle, der er i stand til at observere - synd for dem! Din beskrivelse gjorde dem så levende og mennskelige... skønt!

  SvarSlet
 9. houseofcharlottefredag, 11 januar, 2008

  Verden består heldigvis af en masse forskellige mennesker - og ingen er perfekt - ikke engang supermand - han har underbukserne uden på bukserne...

  SvarSlet
 10. Det er jo egentlig tankevækkende, hvorfor vi gør hvad vi kan for at blive så uinteressante...

  SvarSlet
 11. Hey sjove dame med de dybsindige betragtninger! Jo tak, flere af de skæve, uperfekte og herligt menneskelige eksistenser, tak. Rynker og fregner, skæve smil og flyveører - og ikke den slags tomhjernede (de fleste af dem) glittermennesker som er ih-så dybsindige på fx beautifulpeople.dk. Badr! Alle os mærkelige, uperfekte må da være i flertal? Al magt til os!
  Dyt fra de fire
  Ps. får måske hus i morgen - kryds negle.

  SvarSlet
 12. Zette og Marianne, jeg tror, vi får en superhyggelig eftermiddag. Jeg glæder mig i hvert fald til at møde jer!

  Nille, jeg elsker at betragte mennesker, men det er sjovt nokikke alle dage ens antenner er lige skarpt indstillet. Disse betragtninger er alle fra den samme dag. Andre dage kan jeg ikke huske nogen af alle originalerne, når jeg kommer hjem om aftenen.

  ;-D Charlotte

  Allan, du har en pointe. Der er i hvert fald ingen tvivl om, at der er rigtig mange, der forsøger at være 'ligesom de andre'. Selv er jeg nok også blevet lidt mere mainstream med aleren rent udseendemæssigt, men jeg foretager mig så til gengæld nogle ting, som de færreste kvinder på min alder gør ;-) I stedet for at etablere mig med børn og bolig vælger jeg eventyret og båden...

  SvarSlet
 13. Ralph, jeg krydser alt hvad der krydses kan!!!
  (Hvis I flytter i hus, flytter I så væk fra alle de farverige kolbøtter?)

  SvarSlet
 14. Heyhey!
  Tjaeh, vi mister jo lidt kolorit på hverdagen, hvis vi flytter, men mon ikke naboen er garant for lidt spas - fængselsbetjent og landmand er da en spændende combo? Ellers er vi jo pr. natur det sjove indslag i lokalområdet. Vi får svar om....31 minutter! Men vi får det ikke, så vi beholder nok vores loonies :)
  Knus og kram fra Ejermand

  SvarSlet
 15. Jeg har ikke haft tid til at læse blogs de sidste dage - og tænk hvad jeg var lige ved at gå glip af.

  Det er et fantastisk indlæg og du rammer ligesom den helt rigtige tone i din beskrivelse. Dit indlæg er så godt at man bliver mere og mere fanget af teksten, glemmer alt andet og bliver skuffet når man pludselig er færdig med at læse.

  SvarSlet
 16. Tusind tak Jens. Din kommentar gør mig meget glad, ikke mindst fordi jeg forestiller mig, at du må have et vist bedømmelsesgrundlag i kraft af at du læser så meget som du gør.
  Jeg skriver jo først og fremmest for min egen skyld, men når mine ord modtages godt og rammer folk i den bløde kerne, gør det bestemt ikke noget.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!