I dag, første tirsdag efter fastelavn, er det den årlige pandekagedag.
I den anledning får I her min mælkefri opskrift på speltpandekager, som både kan bruges som mad- og dessertpandekager.
Til 2-4 personer:
Ca. 4 dl speltmel (fx en blanding af fint og groft)
1/2 tsk salt
(1½ tsk rørsukker - udelades, hvis man vil lave madpandekager)
(1 tsk kardemomme - udelades, hvis man vil lave madpandekager)
3 æg
4-5 dl usødet soyadrik
3 spsk olie (fx. solsikkeolie. Olien skal ikke have for kraftig en smag)
Bland mel, salt, (sukker og kardemomme). Pisk æg og mælk sammen og rør det i melet. Pisk olien i og lad dejen hvile ca. 30 min. Rør i dejen inden bagningen. Tilsæt evt. lidt mere soyadrik, hvis konsistensen er for tyk.
Da der er olie i dejen, behøves man kun putte en lille smule olie på panden til den første pandekage.
Bon appetit
Tak! Det kan være, vi begge to får brug for at trøstespise - se min mail.
SvarSletJa, det er lidt noget rod... men vi finder en løsning!
SvarSletPandekager! Supergod idé. Trænger også til lidt forkælelse. Var oppe kl. lidt i 5 i morges og skal til dyrlægen med kattemand, når jeg har hevet hunden rundt udenfor i en time efter en arbejdsdag osv. Zzzz.
SvarSletDer findes næsten ikke noget mere meditativt og sjælegodtgørende end pandekager. Madpandekager har fanden dog skabt som diabolsk modstykke (mad-stykke?).
Håber I nød Paris, som sig hør & bør, og at det var rart at komme lidt væk. Trænger selv til 14 dage i Marstal, men det har vist lange udsigter, hvis jeg ikke kaprer en dobbeltkajak og bortfører migselv.
Hav det godt, ven.
/Raffels Ejermand
Altså, jeg har for få dage siden nydt en galette (madpandekage) med svampe og spejlæg + salat! Og DET var nu helt igennem en god oplevelse.
SvarSletHvis man så topper op med en crêpe avec creme de marrons, så er lykken gjort. Jeg er ret pjattet med kastanjecreme :-)
Kajak og marstal lyder nu svært tillokkende...forstår godt du drømmer...
Kram herfra
uhm, dem må jeg prøve, har dog lige spist pandekager lavet på ganske vanlig vis :-)
SvarSletDet plejer heller ikke at være så dårligt, Lene :-)
SvarSletDu har lige mindet mig om La Galette i Larsbjørnsstræde, som jeg nu tror, jeg vil frekventere i morgen efter mit Beowulf-kursus. Desværre ser det ikke ud til, at stedet kan levere kastanjecremedrømmen.
SvarSletRettelse: Jo, minsandten om de ikke alligevel har en dessertpandekage med crème de marron! Jeg havde i første gang overset, at de have en hel menu med dessertpandekager.
SvarSletUhmmmmmm!
SvarSletGod fornøjelse Rasmine :-)
SvarSletNina, lige præcis!
Lige en opskrift for mig, der ikke må få mælkeprodukter - tak for din spændende opskrift! Den må prøves i aften.
SvarSletHm. Det ser ud til, den står på bbq-kylling i aften, men Ejermand er alene hjemme, så mon ikke man skulle glemme alt om orange fjerkræ i plastpose og svinge paletten lystigt over induktionen i stedet?
SvarSletCreme de marron er godt nok hvinende sødt (søsteren hjembragte venligt dåser fra Paris, da hun var dernede i julen), så lokke-lokke herud, hvis du vil have dem :)
Har lagt fotos af Tynde Sigurd in action på, så tro ikke mit ord, men mit kamera. Jeg er da gået helt over gevind, altså.
Ciao bella
/bande-page-kageren
Jeg har tænkt på dig - og hvor heldig du sådan lige var med en tur til Paris. Vores mini-tur går til Svendborg på fredag - vi glæder os voldsomt - det er år og dag siden vi sidst har undt os et par dage sammen hvor vi bare leger kærester... der skal kysses igennem skal der - han kan godt begynde at spidse mund
SvarSletDer er gået blog pandekager i den. Både hos Lene og nu dig eller det er vist omvendt. Jeg vil også........ tak for opskriften - den vil jeg prøve af
SvarSletAltså jeg anede ikke, at der fandtes officiel pandekage dag. Det lærte blog land mig i går. Dig og mange andre. Aldrig bliver vi for gamle til at lære. Aldrig bliver vi for gamle til at smæske os i lækre pandekager :-)
SvarSletTak for en go opskrift.