5.2.08

Pandekagedag

I dag, første tirsdag efter fastelavn, er det den årlige pandekagedag.
I den anledning får I her min mælkefri opskrift på speltpandekager, som både kan bruges som mad- og dessertpandekager.

Til 2-4 personer:

Ca. 4 dl speltmel (fx en blanding af fint og groft)
1/2 tsk salt
(1½ tsk rørsukker - udelades, hvis man vil lave madpandekager)
(1 tsk kardemomme - udelades, hvis man vil lave madpandekager)
3 æg
4-5 dl usødet soyadrik
3 spsk olie (fx. solsikkeolie. Olien skal ikke have for kraftig en smag)

Bland mel, salt, (sukker og kardemomme). Pisk æg og mælk sammen og rør det i melet. Pisk olien i og lad dejen hvile ca. 30 min. Rør i dejen inden bagningen. Tilsæt evt. lidt mere soyadrik, hvis konsistensen er for tyk.

Da der er olie i dejen, behøves man kun putte en lille smule olie på panden til den første pandekage.

Bon appetit

15 kommentarer:

 1. Tak! Det kan være, vi begge to får brug for at trøstespise - se min mail.

  SvarSlet
 2. Ja, det er lidt noget rod... men vi finder en løsning!

  SvarSlet
 3. Pandekager! Supergod idé. Trænger også til lidt forkælelse. Var oppe kl. lidt i 5 i morges og skal til dyrlægen med kattemand, når jeg har hevet hunden rundt udenfor i en time efter en arbejdsdag osv. Zzzz.
  Der findes næsten ikke noget mere meditativt og sjælegodtgørende end pandekager. Madpandekager har fanden dog skabt som diabolsk modstykke (mad-stykke?).

  Håber I nød Paris, som sig hør & bør, og at det var rart at komme lidt væk. Trænger selv til 14 dage i Marstal, men det har vist lange udsigter, hvis jeg ikke kaprer en dobbeltkajak og bortfører migselv.

  Hav det godt, ven.
  /Raffels Ejermand

  SvarSlet
 4. Altså, jeg har for få dage siden nydt en galette (madpandekage) med svampe og spejlæg + salat! Og DET var nu helt igennem en god oplevelse.
  Hvis man så topper op med en crêpe avec creme de marrons, så er lykken gjort. Jeg er ret pjattet med kastanjecreme :-)

  Kajak og marstal lyder nu svært tillokkende...forstår godt du drømmer...

  Kram herfra

  SvarSlet
 5. uhm, dem må jeg prøve, har dog lige spist pandekager lavet på ganske vanlig vis :-)

  SvarSlet
 6. Det plejer heller ikke at være så dårligt, Lene :-)

  SvarSlet
 7. Du har lige mindet mig om La Galette i Larsbjørnsstræde, som jeg nu tror, jeg vil frekventere i morgen efter mit Beowulf-kursus. Desværre ser det ikke ud til, at stedet kan levere kastanjecremedrømmen.

  SvarSlet
 8. Rettelse: Jo, minsandten om de ikke alligevel har en dessertpandekage med crème de marron! Jeg havde i første gang overset, at de have en hel menu med dessertpandekager.

  SvarSlet
 9. God fornøjelse Rasmine :-)

  Nina, lige præcis!

  SvarSlet
 10. Lige en opskrift for mig, der ikke må få mælkeprodukter - tak for din spændende opskrift! Den må prøves i aften.

  SvarSlet
 11. Hm. Det ser ud til, den står på bbq-kylling i aften, men Ejermand er alene hjemme, så mon ikke man skulle glemme alt om orange fjerkræ i plastpose og svinge paletten lystigt over induktionen i stedet?

  Creme de marron er godt nok hvinende sødt (søsteren hjembragte venligt dåser fra Paris, da hun var dernede i julen), så lokke-lokke herud, hvis du vil have dem :)

  Har lagt fotos af Tynde Sigurd in action på, så tro ikke mit ord, men mit kamera. Jeg er da gået helt over gevind, altså.
  Ciao bella
  /bande-page-kageren

  SvarSlet
 12. Jeg har tænkt på dig - og hvor heldig du sådan lige var med en tur til Paris. Vores mini-tur går til Svendborg på fredag - vi glæder os voldsomt - det er år og dag siden vi sidst har undt os et par dage sammen hvor vi bare leger kærester... der skal kysses igennem skal der - han kan godt begynde at spidse mund

  SvarSlet
 13. Der er gået blog pandekager i den. Både hos Lene og nu dig eller det er vist omvendt. Jeg vil også........ tak for opskriften - den vil jeg prøve af

  SvarSlet
 14. Altså jeg anede ikke, at der fandtes officiel pandekage dag. Det lærte blog land mig i går. Dig og mange andre. Aldrig bliver vi for gamle til at lære. Aldrig bliver vi for gamle til at smæske os i lækre pandekager :-)

  Tak for en go opskrift.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!