6.3.08

Transatlantisk pakkepost

Dollaren er lav i øjeblikket. MEGET lav. Derfor er vi blevet dobbelt belønnet for at have brugt rigtig, rigtig lang tid på research og overvejelser om hvilket ankerspil, vi skulle installere på båden.
Dels har vi (forhåbentlig) fundet det helt rigtige til vores behov, og dels har vi faktisk været så længe om at træffe beslutningen, at vi har sparet hvad der svarer til det meste af fragten – og det er ret meget, når vi snakker om en pakke, der næsten vejer det samme som mig og som skal sendes med FedEx over Atlanten og hertil via Paris.

I går ankom det så.
Ankerspillet, der vil komme til at gøre vores tilværelse som sejlere lettere.
Når man vil sejle, som vi har intentioner om, har man seriøst brug for ankergrej, man kan stole på, og som man ikke bliver fysisk overbelastet af at betjene.
Vi har valgt at dobbeltgardere os med et spil fra Lighthouse, der kan fungere både elektrisk og manuelt - og så er det tilmed et meget smukt spil. Synes vi.

Det føltes næsten, som om det var juleaften og skipper var helt ærgerlig over, at vi ikke kunne prøve det med det samme. Men før vi kommer så langt, er der en masse svejse- og monteringsarbejde, der skal overstås – og nå ja, så skal båden jo også lige tilbage i sit rette element, inden vi dropper krogen og tester det nye isenkram for alvor.

Men en dag kommer det til at sidde, nogenlunde som det gør på dette billede:

11 kommentarer:

 1. Se nu vil jeg jo ikke prale af at være søkyndig....men at spare penge det er da noget af det bedste.Tillykke med isenkrammet :-)

  SvarSlet
 2. Ja, det er smukt - er gået helt i stå over at kigge på billederne.

  SvarSlet
 3. Jeg kan godt forstå jeres glæde, det er jo et stort øjeblik, når I har planlagt det så længe og så godt. Jeg har selv fulgt med i jordomrejse-fætters forberedelser og fulgt samme glæde. Han har for få uger siden været stødt på grund ved Belize, og en anden dag måtte han dykke med snorkel, fordi ankeret havde fat i et tykt powercable paa havnebunden. Der skulle en kæde i ankerets nakke, så det kunne blive hevet fri med båden kraft.
  Puha, I er modige, er I ;-)

  SvarSlet
 4. Jeg kan ikke jo lade være med at fryde mig lidt over reklamen... og isæ at du i modsætning til 99.9% af befolkningen kan skrive det rigtigt... og så er jeg lettet over, at din pakke kom frem i ordentlig stand. Sådan har jeg det nok altid når jeg hører om folk, der sender med os... så bange for at noget går galt!

  Men udover det har jeg heller ikke en pind forstand på det! ;-) Men det lyder som noget, I har glædet Jer til - så det er jo det vigtigste!

  SvarSlet
 5. Det er jo skønt når nørder begejstres over nørde ting. Altså ikke negagivt forstået. Den passer helt sikkert ind i det univers den tilhører, og jeg bliver glad når jeg læser den uforbeholdne begejstring.

  Jeg begejstres af landkrabbe ting, som eksempelvis at modtage et stort læs sten eller nye blomster, til at forme haven med. Godt vi har noget der får det bedste frem i os.

  SvarSlet
 6. Hvor godt at venten for en gangs skyld kan betale sig :-)
  Held og lykke med projektet, Lotte. Kan godt forstå at skipper er utålmodig :-)

  SvarSlet
 7. Tillykke med pakken osv. - Har tænkt meget på det med at dollaren er historisk lav. Skulle jeg begynde at rov-handle på nettet? Så lige i dag - her til formiddag - er der en meget tør stemme i radioavisen, som fortæller: at man skal huske at betale moms. Nå ja - det skal man da også ;o)

  Tillykke til fasterlaster (bliver jeg kaldt ;o)

  SvarSlet
 8. Ja Anne, det er ALTID et hit at spare penge.

  Sådan havde vi det også Sara :-) Vi var faktisk længe om at få pakket helt ud, for det hele skulle jo beundres behørigt. Der var selvfølgelig også en masse tilbehørsdimser i kassen også.

  Madame, vi glæder os og for hver 'dims' vi får købt, jo tættere er vi på målet. Det føles nu godt!

  Nille, bare af nysgerrighed: Hvordan staver andre mennesker det?

  Majsen, du har helt ret. Og hvis jeg havde en have, ville jeg have det præcis som dig :-)

  Nemlig Lene, og tak.

  Sister, vi er så heldige, at der faktisk er nogle skibsrelaterede ting, der ikke er told på, så vi har sparet rigtig meget i denne omgang.

  SvarSlet
 9. Anker og spil, spændende. Jeg har læst en del Kløvedal og er bange for at ankeret ikke kan holde til storm, så må man lægge sig op mod vinden og det er bare ikke sjovt.
  Der må gerne være nogle dage, hvor solen skinner og storme kun findes andre steder.

  SvarSlet
 10. De fleste skriver bare Fedex...men såer hele fidusen med pilen i logoet jo væk! Og i Sverige tror de vi laver ketchup... der er tilsyneladende et ketchupmærke, som minder meget om det ;-) Og så er der jo udtalen... et kapitel for sig ;-)

  SvarSlet
 11. Det kalder jeg at bestille "overseas" jeg tør ikke tænke på hvad du gav i porto :-)

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!