9.4.08

Færger og forstuvninger

Jeg synes, jeg har været mere forkølet denne vinter end nogensinde før. Sådan på den rigtig sløje måde.
Dengang jeg var barn (på landet), var jeg næsten aldrig syg. Min kontaktbog fra folkeskolen afslører, at jeg stort set kun var fraværende, når jeg enten skulle nå en færge sammen med familien fredag eftermiddag (den slags meddelelser finder man vist kun hos elever, der bor på øer?) - eller var kommet til skade.

Det overrasker næppe nogen, at jeg var et meget aktivt barn. Jeg cyklede til skole, gik til gymnastik (både rytmisk og spring-), svømning og badminton – og så legede vi rigtig, rigtig meget udendørs. Jeg havde et par veninder med heste, og en tur på ponyryg var derfor heller ingen sjældenhed. Den slags kan man godt få lidt knubs af – især hvis man er en lang lemmedasker, der har mere travlt med at komme frem i verden end med at bevæge sig forsigtigt.

Jeg er blevet fritaget fra maskinskrivning adskillige gange pga. forstuvede fingre og overanstrengte håndled. Og der er tilbragt en hel del idrætstimer på bænken pga. hjernerystelse, forvredne knæ og forstuvede ankler. Et klassisk eksempel på en kontakbogstekst: Lotte må fritages fra gymnastik i dag, da hun har ondt i ryggen efter et forkert spring på trambolin. Jeg ser gerne at hun får mulighed for at komme hjem at ligge i stedet for at sidde og hænge, mens resten af klassen har gymnastik. Venlig hilsen A. Reiter

Som min far ynder at sige, er det et under, at så mange børn overlever deres barndom.

13 kommentarer:

 1. kan du nu have god bedring...ud i luften og få dig luftet igennem.

  SvarSlet
 2. Tak Anne, men jeg har det altså fint :-) Det var bare sådan et tilbageblik på vinteren affødt af fundet af min gamle kontaktbog.

  SvarSlet
 3. Ha ha ha - jeg er slet slet ikke overrasket over uddrag af din barndom.

  Min foregik også meget udendøre og i særdeleshed i skoven. Men det er et under, at jeg ikke er blevet fritaget som følge af legen udendøre. Dog var der engang, hvor vi havde leget cirkus og jeg tænkte, at jeg snildt kunne klare et kraftspring. Jeg var jo "en yndefuld lille gymnast" så ingen problemer der. Men klask sagde det og ingen luft samt meget øm ryg samt en forvreden ankel.

  Min søster skulle jeg altid have med mig, og når vi legede cirkus satte vi hende til, at være hest i stalden. Da jeg så lå der uden ret meget liv i lungerne, spurgte hun med meget lys stemme: "skal jeg stadig være hest og spise rugbrød, eller skal jeg hente vores mor?". Hende havde vi fået opdraget godt... :-)

  SvarSlet
 4. Ihhh altså sikken en mor du har... At gemme den slags er guld-værd...
  Luften er altså anderledes herovre...
  Vores børn har aldrig været mere raske end de har været mens vi har boet her :-D

  SvarSlet
 5. Sej forældre sætning:

  eg ser gerne at hun får mulighed for at komme hjem at ligge i stedet for at sidde og hænge, mens resten af klassen har gymnastik.

  Vi havde en udspekuleret skoleinspektør, som da vi - som den første klasse på nybygget skole - nåede den alder, hvor mange piger ville fritages for gymnastik, når de havde menstruation, satte temperaturen i salen ned til 13 grader.

  Så steg deltagelse bemærkelsesværdigt.

  SvarSlet
 6. Åh nej, Majsen, jeg ved præcis hvordan sådan et forfejlet kraftspring føles! Men det sjoveste er alligevel søster Majs spørgsmål. Veldresseret unge!

  Bambi, jeg tror helt sikkert, at det er sundere at bo på landet end i byen! Ikke kun luftforureningsmæssigt men også i forhold til generelt stressniveau, mængden af trafik, muligheden for udendørsaktiviteter.

  Andrea, det var dælme en snedig inspektør! Stort grin herfra :-D
  (Og ja, mine forældre har skrevet nogle okay seje bemærkninger i den lille bog i årenes løb).

  SvarSlet
 7. Uha, jeg håber ikke du flytter herfra på grund af alle de baciller, der findes i København ;-)
  Men tankevækende er det jo, og som Lille Per sang: 'Man sku' altid bo på landet' - og det synes jeg jo også selv.

  SvarSlet
 8. Din barndom minder mig om min egen - altid igang og aktiv :-) Også selv om jeg boede midt i København var jeg aldrig syg..... Jeg aner ikke hvorfor vi er blevet bedre til at samle disse baciller.....

  SvarSlet
 9. Bare rolig Madame, jeg flytter ingen steder før om halvandet års tid ;-)

  Jeg ved det heller ikke Marianne, men min egen hjemmestrikkede teori når det gælder denne vinters sygdomme (jeg har nemlig hørt rigtig mange sige, at de også synes, der er flere der har været syge denne vinter, end der plejer at være) går ud på, at det simpelthen ikke har været koldt nok. Vi skal have en rask gang frostvejr, så nogen af bacillerne bliver slået ihjel ;-) Arj, jeg ved det ikke, men det er da tankevækkende.
  Personligt tror jeg, det hænger sammen med at jeg denen vinter har været S-togspendler. Magen til byttecentral!!!

  SvarSlet
 10. Din far er klog og sjov :-) og jeg er enig med dig i dine betragtninger angående smittezoner.
  Min vinter var forkølelsesfri indtil jeg for nylig sad med to storhostende og harkende damer på ryggen af mit flysæde - jeg kunne næsten se og høre (!!?) bacillerne flyve over mod mig gennem luften. nåja..... :-)

  SvarSlet
 11. Gitte, offentlig transport er måske nok godt for miljøet, men ikke for heldbredet ;-) I hvert fald ikke, hvis vores teori holder stik.

  SvarSlet
 12. Baciller har jeg stort set undgået totalt i denne vinter - trods hyppig brug af offentlig transport. Men jeg er også blevet frelst. Jeg indkøber med jævne mellemrum Alcogel på apoteket. Ikke større end den kan være i tasken, det er gel indtil det kommes på hænderne, så bliver det flydende, er rimelig skånsom mod hænderne og total effektiv afspritning. Efter indkøb, brug af dankortautomater, røren ved dørhåndtag, offentlige toiletter og offentlig transport - så spritter jeg af. Kald mig hysterisk, men faktum er, at jeg faktisk ikke har været forkølet eller haft influenza siden. Bare lige en reklame!

  SvarSlet
 13. Ikke nogen dårlig idé Zette - slet ikke nogen dårlig idé! Jeg synes faktisk ikke, det er hysterisk for der er masser af beviser for, at rigtig megen smitte overføres via håndkontakt.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!