20.4.08

Vemodig og vægelsindet

Weekendens klargøring af Lynæsjollen har været en underlig følelsesrutchebane. På den ene side har jeg været glad, har nydt at gå og gøre noget af det, som jeg sætter pris på - forårskølhaling i solskin og tanken om de løfter der ligger heri - og på den anden side har jeg været trist ved udsigten til, at det nok bliver sidste gang jeg kølhaler lige netop denne båd.

Tænk at man kan knytte så mange følelser til en lille jolle! På den ene side er det vemodigt at se så stolt et lille skib stå på land sæson efter sæson, og på den anden side er det også frygtelig vemodigt at forestille sig ikke længere at have muligheden for at sejle en tur i netop denne jolle.
Faktum er jo, at både er bygget til at sejle - IKKE til at stå i en indkørsel under en presenning hele året rundt. Faktum er også, at jeg, hvis jeg skal være realistisk, ikke kommer til at sejle i Nimbus igen de næste mange år.
Det er ikke en værdig tilværelse for så velsejlende og bjergsom en båd. Og der er mennesker derude, som ville nyde at eje den, som ville passe og pleje den og indsejle det ene gode minde efter det andet med den. Så NU bliver den sat til salg. Dog ikke uden at der har været megen vægelsind involveret i beslutningsprocessen.

Det har været hårdt at gøre alt det, der skulle gøres i weekenden, men det har også haft en terapeutisk effekt - jeg har på den måde taget afsked på en god måde. Nu håber jeg bare, at der kommer et salg i stand inden alt for længe, så jeg ikke når at fortryde ;-)

14 kommentarer:

 1. Jeg tror godt, jeg forstår dig. Det er ikke sådan bare at skille sig af med fortiden. Men minderne om de mange gode ture bliver du jo ved med at have - til gengæld kommer du af med den dårlige samvittighed over ikke at sejle i jollen.

  SvarSlet
 2. Det er aldrig sjovt at skulle skille sig af med noget, man har haft gode timer med...men du har vist taget den rigtige beslutning
  :-)så godt salg .

  SvarSlet
 3. Det er så trist at sige farvel. Men det lyder som om, at du har sagt farvel på en god og værdig måde.
  Håber den snart får en ny og god ejer, der forstår at værdsætte den som du tilsyneladende har gjort. :-)

  SvarSlet
 4. Krydser fingre for at den helt rigtige køber dukker op.

  SvarSlet
 5. Jeg genkender fornemmelsen, men jeg tror man skal se det som et 'goddag' til en ny epoke i sit liv - og sådan er det jo desværre, at livet er én lang række af goddag'er og farvel'er.

  SvarSlet
 6. Jeg kan sagtens følge dig i dine overvejelser. Spændende om Nimbus nu også er klar til at slippe dig :-)
  Jeg er vild med at læse alle de fremmede ord på din blog - kølhale, jeg kan godt gætte mig til betydningen, men det er sjovt at høre fremmede ord sagt med selvfølgelighed.

  SvarSlet
 7. Zette, minderne er der heldigvis ingen, der kan tage fra mig :-)

  Tak Anne. Jeg har - som så mange andre - måttet erkende, at tiden ikke slår til, hvis jeg skal holde fast i alle de ting, jeg har foretaget mig gennem livet.

  MrsCute, det SKAL være en entusiast, der behandler den ordentligt!!!

  Tak Sara - det gør jeg også.

  Madame, jeg har aldrig været ret god til afskeder... Men med ethvert valg følger en række fravalg. Jeg plejer at sige, at man ikke kan gå igennem mere end én dør ad gangen og at man for hver dør man går igennem lader andre lukke eller forblive lukkede.

  Du har en pointe Gitte - hvis det ikke er tid, så bliver den jo nok bare ikke solgt. Jeg vil ikke sælge den for billigt!
  Det er i øvrigt sjovt, at du bider mærke i lige netop kølhale, fordi ordet jo har to betydninger, hvoraf det oftest er den barbariske version, folk kender.
  Kølhaling er et udtryk for det vedligeholdelses- og/eller reperationsarbejde man udfører under vandlinien, dvs. på de dele af skibet, der er under vandet. Men hvis man i stedet for et skib kølhaler en mand, så er det udtryk for en gammeldaws straf, der næsten altid medførte døden. Et tov blev bundet i manden og så blev han slæbt under vandet fra på tværs af skibet - og når straffen skulle være ekstra hård foregik det på langs af skibet.

  SvarSlet
 8. Åh, Lynæs.....netop denne skønne jolle har en særlig plads i mit hjerte. Jeg har sejlet Lynæs hele min barndom på Fanø og havde min egen som jeg med stor kærlighed klargjorde hvert forår sammen med min far. Der knytter sig mange gode minder til denne jolle. Men, men, men i stormen i '99 besluttede min skønne jolle at flyde væk og er aldrig blevet fundet igen.
  Hvis du engang påtænker at sælge sig da endelig gerne til for jeg vil så gerne have en igen!

  SvarSlet
 9. Jeg er helt sikker på at det er den rigtige beslutning - selv om jeg godt kan forstå alle dine splittede følelser. Men du og skipper har jo også travlt med den anden båd.

  SvarSlet
 10. Jamen Maja, jeg har jo netop klargjort den med salg for øje. Jeg ville nyde at en entusiast som dig købte den :-) Skal jeg maile lidt billeder og info?

  Jens, jeg ved godt inderst inde at det er den rigtige beslutning, men mens jeg sidder her og skriver salgsannonce og tjekker køb/salg-sider hos de forskellige sejlklubber og bådfora får jeg det værre og værre. Det ene øjeblik føler jeg mig helt afklaret og det andet håber jeg næsten på, at der ikke er nogen, der vil købe den ;-)

  SvarSlet
 11. Charlotte illum Larsenmandag, 21 april, 2008

  Lotte min ven - fly mig lige fluks salgsopstilling med billeder på din dejlige jolle. Hilsner fra Søby
  chillum39@hotmail.com

  SvarSlet
 12. Charlotte, du er en stjerne. Jeg har sendt dig en mail.

  SvarSlet
 13. Åh, ja det må du meget gerne!

  SvarSlet
 14. Der er mail på vej Maja :-)

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!