21.4.08

Hacker, hest, bot eller bug - jeg beklager meget!

Jeg har de seneste dage fået en række mails og sms'er fra mennesker i min omgangskreds, der gør mig opmærksom på, at de fra min gamle Yahoo-emailadresse pludselig har modtaget en mail med en række 'tilbud' på diverse hardware. Nu har jeg altså ikke pludselig foretaget brancheskift og jeg har heller ikke til sinds at spamme mine venner og familie for ussel mammon - så jeg vil gerne undskylde overfor alle jer, der er blevet forulempet i indbakken af en mail med emnet 'Dear friend'.

Hvordan det er sket, kan jeg ikke helt gennemskue, for jeg bruger kun den mail meget sjældent, men jeg har en teori om, at det kan hænge sammen med en application på Facebook, hvor jeg viser mine billeder fra Flickr (der er knyttet til samme Yahoo-konto som mailen). Nu er der ryddet op i adressekartoteket, billederne er fjernet fra Facebook og password er ændret i håb om at det kan forhindre yderligere 'angreb' med mig som afsender.

Det er da pokkers, at man ikke kan have sine ting i fred...

6 kommentarer:

 1. ja, det er hamrende irriterende med den slags, men det var heldigvis et problem af de mere uskyldige. Vi fik en trojansk hest, som gudskelov blev indfanget af Norton antivirusprogrammet.

  SvarSlet
 2. ...jeg bliver alstå også så harm, for hvad glæde har man dog af at lave de numre??
  Jeg håber for dig at du har fået løst problemet..

  SvarSlet
 3. Uha Madame, de der heste er ellers ikke at spøge med!

  Jeg håber det er lykkedes Anne, for jeg synes da, det er lidt træls.

  SvarSlet
 4. Min mail add. er blevet opsnappet af et eller andet sexmail.... Jeg får dagligt ti mails omkring sextilbud . som om jeg har brug for hjælp.... Jeg blokerer dem - åbner dem ikke, men det er godt nok irriterende... Og Norton fanger dem ikke......

  SvarSlet
 5. Shabby, jeg er også begyndt at få mails om piller på nettet - as if!!! Hrrrrmfff!

  SvarSlet
 6. Hej Lotten

  Nu var jeg en af dem der sagde at der kom mails

  Som jeg kan se det kan der være flere grunde til at der er sket noget "idder adder"

  1) Du har haft sendt en "mail to all" på et tidspunkt, og der har addresserne på alle i dit addressekartotek ligget. Hvis det så har ramt en der havde en alvorlig virus i hans/hendes outlook kan dit addressekartotek + navn være blevet givet videre til nogen af de trælse typer der sidder, primært i Rusland, og laver den her slags numre.

  2) Du har på et tidspunkt haft en trojansk hest/andet på en computer hvor du har åbnet webmailen fra.. (behøver ikke være din egen når det netop er en webmail) og der har så været en keylogger eller andet der har opsnappet dit password + brugernavn.

  Ideen bag det er faktisk "smart", da de fleste spam filtre fanger de klassiske "Køb det her" spam mails, men hvis man kan få en masse tusinde mailaddresser der faktisk findes og så sende til disse personers venner er der større chance for de åbner dem

  De mere gustne er de steder hvor der sendes links eller HTML addresser der så giver mulighed for et Trojan/Malware angreb imod modtagerens PC

  det uhyggelige er at denne slags sager med tiden kan betyde enden for nettet som vi kender det. Mængden af IT kriminalitet vokser helt vildt voldsomt for tiden, og der er afsindigt store penge i det. Hvis Nettet på et tidspunkt simpelthen bliver for "farligt" står man over for et sammebrud i infrastruktur svarende til at vores veje med et alle sammen gik i stykker.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!