9.5.08

Farvelademad

Der er mange fordele ved at være voksen (og flyttet hjemmefra).
En af dem er, at man kan spise præcis, hvad man har lyst til. Og i denne uge har de fleste af mine måltider været både flydende og usædvanligt kulørte:

Gul eller rød morgenmad
Grøn frokost
Rød eller grøn aftensmad

Jeg har nemlig støvet blenderen af og er gået smoothie-berserk.
Som den svenske kok fra Muppetshow står jeg morgen og aften og høøødibøøødii-dropper en skønsom blanding af frisk og frossen frugt og grøntsager, HUSK, hørfrø- og tidselolie, ris- og soyamælk, grøn the og krydderier i maskinen. Som inspirationsgrundlag har jeg brugt Kernesund Familie, men nu foregår det mest bare på slump. Brum-brum og fem minutter senere er måltidet gledet ned.

Forleden morgen tænkte jeg (eller var det en lille mor-stemme der talte?), at jeg nok hellere måtte spise morgenmad i stedet for kun at drikke den, så jeg gav mig i kast med at koge en portion af Altid Mæt Grød - men altså...SNORK! hvor tager det lang tid at lave, og bagefter skal man vente på, at grøden er afkølet nok til, at den kan spises. Grødkogning og -indtagelse blev lynhurtigt henvist til weekenderne, hvor der er bedre tid. Og hvor jeg ikke skal ud og cykle en hulens bunke kilometer lige efter. For sådan en portion grød lander solidt.
Men faktisk mætter mine smoothies også forbløffende godt - de giver bare en langt mindre tung fornemmelse i maven.

På arbejde er frokosten nærmest altid grøn (dog med andre farveindslag også) - længe leve en kantineordning med righoldigt udvalg i salatbufeten (så kunne nogen blot ønske sig, at den lune ret var lidt mere fantasifuld...).

Jeg er vild med kulørte måltider!

7 kommentarer:

 1. Jeg er helt enig - den form for mad er superlækker. Og man bliver i godt humør af synet og af den gode samvittighed over for kroppen, der bombarderes med vitaminer og andet nyttigt.

  SvarSlet
 2. Ahmmm, det er jeg også - og de smager skønt de smooties fra Kernesund og Thorbjørg. Vi er også på den her i hytten, skønne farver og dejlig smag.
  Grød er jo også et festmåltid :-), men rart at skifte til bær og olie nu hvor dagene er lyse og lettere.

  SvarSlet
 3. Det der har jeg taget tilløb til længe - har også en blender, der skal støves af. Tak for sparket!

  SvarSlet
 4. Madame og Gitte, det overrasker mig ikke, at vi er på samme hold :-D

  Velbekomme Rasmine! Puf puf ;-)

  SvarSlet
 5. Jeg kan slet ikke leve uden min daglige smoothie. Men jeg kan høre, at du er meget mere kreativ end jeg er.
  Jeg spiser havregryn om morgenen, men det der grød lyder da ret lækkert. Det vil jeg prøve at købe. De har det sikkert i helsekosten!

  SvarSlet
 6. Husk at det er sundt at tygge...(for gummerne altså ) :-) ...så ikke kun leve af smoothies...som jo sikkert smager himmelsk :-)

  SvarSlet
 7. Lækker, lækker mad. Jeg elsker også min morgen smoothie og napper ofte en om aften hvis jeg er lækkersulten.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!