8.5.08

Naturnatten

De fleste kender - eller har i det mindste hørt om - Kulturnatten.
Men hvor mange er bekendt med, at der nu findes en pendant i form af Naturnatten?

Naturnatten afholdes mellem lørdag den 31. maj og søndag den 1. juni og der er arrangementer på 31 forskellige steder rundt omkring i landet, typisk i naturområder i nærheden af store og større byer. Tanken er, at man ikke skal bruge for megen tid på transport.

Så har du lyst til at sove i en trækrone, lytte til natravnens eller nattergalens sang, fange insekter eller gå med på flagermusejagt bevæbnet med en detektor, der kan omsætte flagermusenes ultralyde til lyde, der er hørbare for menneskeører - så tag de fornuftige sko og ditto tøj på og tag på opdagelse den sidste nat i maj.

12 kommentarer:

 1. Det har jeg aldrig hørt om, men det lyder meget spændende. jeg må lige kigge nærmere på linket

  SvarSlet
 2. nu er jeg (desværre) bygget sådan, at jeg helst sover hjemme, men skal straks give ideen videre, til dem jeg kender, der er "udedyr"
  Tak for tippet :-)

  SvarSlet
 3. Valdemarsro, jeg synes også det er et rigtig godt initiativ. Skov og Naturstyrelsen laver jo arrangementer hele året, men mon ikke denne nat får større mediebevågenhed?

  Anne, jeg tror altså ikke at man SKAL sove under åben himmel. Man kan godt køre ud og deltage i et arrangement og så køre hjem under egen dyne bagefter ;-)

  SvarSlet
 4. Det lyder utroligt spændende, Lotte, det anede jeg ikke! Det vil jeg udforske nærmere - tak for en super idé!

  SvarSlet
 5. Det har jeg heller ikke hørt om - men jeg tjekker lige ud.

  Selvom jeg er lidt privligeret i omgivelserne allerede - vi har nemlig en nattergal som fast gæst i have og naboens mose. Men nye naturoplevelser er altid velkomne.

  SvarSlet
 6. Nøj, hvor godt. Det må blive en succes - og så skal vi da deltage hvert år på Janus' fødselsdag, når vi først har fødderne på dansk jord igen.

  SvarSlet
 7. Det må jeg have kigget på. Jeg er ellers ikke så let at drive ud af byen, men tænk at sove i en trækrone! Kan man det? - Uden fare for live og lemmer, mener jeg.

  SvarSlet
 8. Årh man kunne da godt være frisk og hoppe på den. Men jeg er bare ikke god til insekter når de viser deres sande jeg, der midt om natten. De rotter sig sammen mod mig. Ude godt - hjemme bedst...:-)

  Men jeg har meldt mig og sønnike til skovgymnastik. Der skal vi sikkert slå kolbøtter oveni en masse kryb. Så lidt modig er jeg da.

  SvarSlet
 9. Madame, jeg deler gerne :-) Jeg har så meget glæde af I andre bloggeres gode tips, anmeldelser, forslag og inspirerende oplevelser og tanker, så det glæder mig, hvis det lykkes at give lidt igen.

  Zette, du er heldig at have en nattergal i nabolaget :-) Initiativet med Naturnatten er helt nyt og jeg er meget spændt på, hvordan det bliver modtaget i resten af befolkningen.

  Sara, det lyder som en god plan!!!
  Kommer I snart hjem, hva hva hva?!

  Rasmine, det kan man bestemt - men hvis man har tendens til at gå i søvne, kan det måske godt være, man skal overveje det en ekstra gang ;-)

  Majsen, jeg synes, det lyder som om, du er MEGET modig sådan at konfrontere de kryb, du ikke er så gode venner med :-D Sejt! Jeg anede ikke, at man kunne gå til skovgymnastik...

  SvarSlet
 10. Jeg skal nok starte med at huske, at Janus' fødselsdag ikke er den 31. ;-) Men hvis de holder fast i at det er et weekendarrangement, vil det sikkert en gang imellem lande på fødselsdagen. Det er egentlig også bedre, hvis det er forskellige dage.

  Danmark. Hvornår. Det ved vi ikke endnu. Vi taler om vi skal prøve Singapore inden vi vender næsen hjem. Men mon ikke vi er hjemme en gang i løbet af 2010.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!