29.6.08

Activ ferie

Madame skrev i torsdags om det at skrive lister - og jeg skal da lige love for, at vi er mestre i disciplinen i disse dage. Her er lidt stille på bloggen af samme årsag, for der er gang i forberedelserne til et togt, som ikke kommer til at se sin lige i eftertiden. Der pakkes, krydses af på lister og købes ind, organiseres og arrangeres til den helt store guldmedalje.

Indimellem regnbyger og pakkemarathon får vi også malet lidt på båden, men fokus er i overvejende grad vendt mod sommerens store eventyr. Desværre er det kun kæresten, der skal afsted, men jeg har været dybt engageret i forberedelserne de sidste mange måneder og glæder mig inderligt på hans vegne. Det er på høje tid, han igen får tilbagelagt nogle sømil til havs, og da chancen bød sig for at komme med på Danmarksekspeditionen 2008 var der ikke megen betænkningstid.
Der er fuld opbakning fra min side, selvom det selvfølgelig betyder en opbremsning i vores eget bådprojekt - jeg ved bare, at jeg selv ville have sagt ja, havde det været mig, der fik buddet. Og jeg ved, det vil gøre ham godt. Jeg satser på, at jeg får en lykkelig og topmotiveret kæreste hjem, afstresset efter fire uger til havs i Nordatlanten på skonnerten Activ.

Danmarksekspeditionen 2008 er nu blevet en en officiel del af IPY (International Polar Year) og støttes bl.a. af videnskabsministeriet. For de interesserede kan jeg henvise til et indslag på Lorry fra sidste uge ,og for de virkelig entusiastiske kan jeg røbe, at Activ stadig kan beses, hvis man lægger kursen forbi Nordatlantisk Brygge på Christianshavn (Strandgade, lige over for noma). Afrejsen er skudt til tirsdag aften kl. 18, og der er vist ingen tvivl om, at jeg vil være at finde på kajen på det tidspunkt.

16 kommentarer:

 1. Tillykke til ham, og hvor kan jeg godt forstå, at du ikke vil være en kæp i det hjul. Hold da op, hvor er det spændende!

  SvarSlet
 2. Sådan et tilbud må man ikke sige nej til...god tur til din kæreste..

  SvarSlet
 3. Det lyder spændende og som en stor oplevelse. Rigtig god tur til din kæreste

  SvarSlet
 4. Hvordan skal du dog kunne undvære ham så længe? Well,det bliver en super oplevelse og det er skønt, at du under ham den. Rigtig god tur til ham :-)

  SvarSlet
 5. Nøj hvor spændende. Kan godt forstå du støtter ham. Håber denne ekspedition har mere succes end den forrige.

  Min chef talte på et tidspunkt om at lave et krydstogt derop i år for at markere 100-året, desværre blev det ikke til noget, havde ellers meldt mig som frivillig ombord!

  Rigtig god tur til din kæreste:-)

  SvarSlet
 6. Sifka, sådan et hjul skal man sørge for at holde i fart og ikke stikke kæppe i :-)

  Tak Anne - det var jo også mit argument.

  Valdemarsro, jeg ville have elsket selv at skulle med, men jeg glæder mig også rigtig meget til at få en kæreste hjem sprængfyldt med historier og oplevelser at berette om.

  MrsCute, jeg har ikke prøvet det før, men jeg tror det går. Jeg har alle weekender booket og har masser af gøremål på skemaet (bl.a. en gang detox), så jeg skal nok få tiden tilat gå.

  Grønlandspost, det har holdt hårdt med at få finansieringen på plads, men inden for de sidste par uger er tingene begyndt at flaske sig - og det hjalp svært meget at blive opgraderet til IPY-projekt.

  SvarSlet
 7. Som du selv er inden på, må/kan/skal man ikke sige nej, når en appelsin dumper ned i ens turban ;-) Selvfølgelig skal han afsted på eventyr. Han kommer rig på skønne og helt unikke oplevelser, som han selvfølgelig vil gøre alt for at dele med dig. Pyt med at jeres projekt må udskydes lidt, I skal nok blive færdige engang ;-)

  SvarSlet
 8. Ved du hvad Kagekone, jeg tror han bliver så hooked på mere sejlads, at han er endnu mere motiveret end han allerede er for at knokle på båden, når han kommer hjem igen.

  SvarSlet
 9. Sikke en kæmpe oplevelse for din kæreste, Lotte. Jeg kan godt forstå, du bakker ham op - rigtig god tur til ham. Han er heldig at have en listemager, der hjælper med at pakke :-)

  SvarSlet
 10. Madame, jeg tror også han sætter lidt ekstra pris på mig i disse dage ;-) Jeg stod vist før i køen end han, da de delte systematisk overblik ud :-D

  SvarSlet
 11. Fantastisk mulighed - jeg kan godt forstå, at han vil - og at du uselvisk siger ja! Hvis man ikke kan give den plads, så står det vist ikke godt til! Det bliver en kæmpe oplevelse for ham!

  SvarSlet
 12. Wauw, god tur til skipper. Må man spørge hvilken rolle han har på skibet. Videnskab.dk har også nyheder om ekspeditionen.

  Krydser fingre for at de mangler en sej biolog i sidste øjeblik.

  SvarSlet
 13. Hold op, hvor er jeg misundelig på Skipper. Sikke en tur og sikke historier du får, når han kommer hjem - og sikke gaver ;)

  Ærgerligt at jeg ikke kan lægge vejen forbi Nordatlantisk Brygge tirsdag aften, ville gerne have vinket og oplevet afsejlingen.

  SvarSlet
 14. Næh, hvor er det spændende. Jeg læste artiklen og de skrev at skibet ligger for anker i Københavns havn. Det står lige under billedet, men det kan vel ikke passe????? Det er vel bundet til kajen med nogle trosser - tror jeg nok at det hedder.

  SvarSlet
 15. Charlotte Illum Larsenmandag, 30 juni, 2008

  Han er vel nok heldig - det bliver en oplevelse for livet - og heldigvis er du der når han kommer tilbage med åbne arme, varmt hjerte og store ører der bare venter på hvad han har at fortælle.

  SvarSlet
 16. Sikke et eventyr han skal ud på - så et indslag forleden aften i Tv - båden skal ind i nogle farefulde områder hvor der ikke har været sejlet før...... Jeg kan godt forstå du er klart til at vinke afgang i aften :-)

  SvarSlet