18.8.08

Sort arbejde

Vores vandtanke er pivrustne. Indvendig! Det har taget nogen tids mentalt tilløb at kaste sig ud i opgaven, men nu er der taget hul på bylden og vejen tilbage eksisterer ikke.
I første omgang er det styrbords tank, der står for skud. Til en start har jeg fjernet så meget som muligt af rust og gammel coatning manuelt. Og DET er noget, man bliver sort af. Især på hænderne.

Hvorfor ikke bare bruge hansker? Til nogle arbejdsopgaver er det bare lettere ikke at have hansker på. Jeg troede i øvrigt også, at jeg kunne vaske snavset af igen, men det er ikke lykkedes helt - så nu sidder jeg med sørgerande og er glad for, at jeg ikke har et job, som kræver velplejede hænder.

9 kommentarer:

 1. dyb koncentration, og fingrene ser lidt ud som ved kartoffelsortering, når man har glemt sine handsker :-)

  SvarSlet
 2. Sikken et arbejde. Det lyder som om at både du og kæresten bruger alt jeres fritid på båden. Det må egentlig være lidt hårdt i længden. Tør man spørge hvornår I forventer at være færdige?

  SvarSlet
 3. Jeg tager hatten af for dig.... Margarine med en en skefuld salt det bruger min smede Far når det er særligt slemt :-)

  SvarSlet
 4. Pyha, det er godt nok noget af en opgave I har rodet jer ud i der :-)

  SvarSlet
 5. Jeg kan sør'me godt forstå at I kaster Jer ud i det, og måske tager jeg fejl, men det ville være en særdeles dyr og uproduktiv investering at købe nye tanke, når man lige så godt kan banke, slibe og male indvendigt (indvendigt? hvordan kommer du derind?) --- på den anden side, hvad siger du til plasticdunke i stedet? Går de i stykker i stormvejr? så man risikerer at båden drukner indefra?

  SvarSlet
 6. Så er det godt, at du ikke er kosmetolog og skal have fine, hvide hænder, Lotte! Men jeg er godt nok imponeret over, hvor meget I kan lave selv :-)

  SvarSlet
 7. Jeg er så fascineret af jeres knokkel med den båd. Det må være en helt særlig tilfredsstillelse når I er færdige...eller bliver man mon nogensinde det? :o)

  SvarSlet
 8. Hellere sorte hænder
  end sort samvittighed.

  Tips til en anden gang: Kaffegrums plus opvaskemiddel gør i mange situationer mange sorte hænder hvide. Desværre virker det ikke på den sorte samvittighed.

  SvarSlet
 9. >Lene
  Ja, jeg ser da fokuseret ud, gør jeg ikke? Jeg vil til enhver tid hellere have jord end rust og malingstøv på huden - men jeg er ikke sikker på, jeg kan finde en kartoffeloptager, som gider at bytte med mig ;-)

  >Jens
  Det ER hårdt. Du sætter fingeren på et meget ømt punkt, for hvor går grænsen? Hvis en drøm som vores skal føres ud i livet, kræver det en stor indsats, men vi skulle jo også gerne have det rart undervejs, så det ikke ender med, at vi ikke kan holde hinanden eller projektet ud, når vi endelig står foran målet. Vi regner med at båden bliver beboelig igen i løbet af efteråret, men derefter er der stadig nok at tage fat på. Planen er at være helt færdige om et år.

  >Marianne
  Jeg har ingen margarine i huset - men jeg prøvede faktisk med en omgang peeling af olie og groft salt og det tog en del. Bare ikke sørgerandende ved neglene...

  >MrsCute
  You can say that again!!!

  >Donald
  Vores tanke er en integreret del af båden, dvs. de ikke bare sådan lige kan skiftes ud med noget andet - heller ikke selvom vi fik råd til det (for du har ret, nye tanke er DYRE). Bunden i tankene er samtidig bådens bund, og låget på tankene fungere hhv. som køjebund og som underlag for hynder ved spisebordet. Så der er faktisk ikke rigtig nogen vej udenom, det er bare et fælt stykke arbejde.
  Mht. dunke, så kan det vel godt lade sig gøre, men det ville betyde større vandspild, fordi man skulle hælde fra en dunk og ikke bare kunne pumpe vand fra tanken ud af vandhanen (vi har trædevand i kabyssen). Og rent opbevaringsmæssigt ville det blive noget af en udfordring.

  >Madame
  Det var sjovt nok præcis kosmetologerhvervet - og sygeplejen - jeg havde i tankerne :-D

  >Bitten
  Det ER en stor tilfredsstillelse hver eneste gang, vi kan krydse en ting af på doklisten. Men nej, helt færdig bliver man aldrig. Heldigvis er der stor forskel på gennemrenovering og så almindeligt vedligehold og småreperationer pga. slid.

  >Rimkoger
  Du har en pointe ;-)
  Og tricket med kaffegrums kender jeg godt. Bare lidt besværligt, når man ikke drikker kaffe og derfor skal til at brygge noget først, inden man kan komme til at vaske hænder. Fint sand er også godt.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!