21.10.08

Amok i mokka

Jeg drikker sjældent kaffe. Ikke fordi jeg ikke holder af smagen, faktisk sætter jeg meget, meget stor pris på en god kop velbrygget mokka. Men kroppen har ikke videre godt af det, og jeg ved af erfaring, at jeg meget let udvikler et afhængighedsforhold til den koffeinholdige drik, så jeg begrænser indtaget til en enkelt højtskattet kop nydelse fra tid til anden. Der kan sagtens gå uger imellem, og dermed er nydelsen så meget desto større, når det sker.

Men i dag har det ikke alene været med nydelsen for øje, at jeg har hældt kaffe indenbords. Jeg har af mangel på andre effektfulde midler brugt kaffen som et forsøg på at sparke lidt gnist i nogle fuldstændigt flade batterier. Jeg har simpelthen været tjenlig til at køre direkte i pit, lige siden jeg kom ud fra Mr. Wangs klinik i formiddag, og trods indtagelse af adskillige kopper stærk kaffe er jeg fortsat dynetrængende så det basker.
Det er ikke første gang, jeg har været træt efter akupunktur, for kroppen arbejder jo videre på højtryk i flere timer efter nærkontakten med nålene, men denne gang er gassen da gået helt af ballonen...

Men hjalp det så? Havde koffeinen den ønskede effekt?
Overhovedet ikke! Jeg har bare fået rumlemave i stedet for.

5 kommentarer:

 1. Aiii Lotte...det giver sig selv? ingen kaffe i laaang tid og så lige pludselig i større mængder...du har ret..kroppen har ikke godt af det.
  Mon ikke nålene skulle have lov at bestemme farten ti hi :-)

  SvarSlet
 2. hmm Kaffe drikker jeg ikke - jeg har smagt det én gang, og føj. Det siger mig ikke noget.

  Akupunktur prøvede jeg i min sidste graviditet, da jeg havde så meget væskeophopning i kroppen og smertefuld bækkenløsning. Det var faktisk hjælpfuld ift. bækkenløsningen, men måske det bare var troen, der fik bjerget til at flytte sig?

  Hvad får du akupunktur mod?

  SvarSlet
 3. Rumlemave er i sig selv trættende, hvis det bliver ved. Stop det med Cultura eller naturel yoghurt eller havregryn med mælk; det er det eneste jeg kender, som virker, men det virker og er skånsomt. Kaffe med mælk, måske, hvis man er i nød:-)

  God fornøjelse og overvej at tage en sygedag eller hjemmearbejdsdag eller noget andet der ligner.

  SvarSlet
 4. Uha...akupunktur kan have en lammende træthed i hælene - Mr. Wang har vel fortalt at det sker netop fordi trætheden opstår, fordi qi`en begynder at strømme der hvor der har været "blokeret".
  Men for dælan hvor kan man dog være totalt træt....og lige pludselig SÅ kommer energien op igen.

  SvarSlet
 5. Jo Anne, jeg burde bare give efter og lade mig selv få lov at være træt. Men jeg havde noget arbejde, der bare SKULLE fra hånden.

  Elizabeth, i så fald har der været utroligt mange utroligt troende kinesere de sidste 5000 år ;-) Jeg er overbevist om, at akupunktur kan bruges til rigtig mange nyttige ting. Jeg får selv akupunktur som smertelindring og som helbredelse af sovende fingre på den ene hånd. Jeg har efter alt at dømme en nerve i klemme i nakken og muskulaturen omkring har så kompenseret.

  Donald, maven er holdt op med at murre :-) Og jeg arbejdede faktisk hjemmefra i går, hvilket var ret heldigt. I dag går det meget bedre.

  Gitte, jeg vidste det godt og de første gange var jeg også fuldkommen baldret. Jeg har bare ikke været så medtaget de sidste par gange, så det slog mig helt ud i går, at jeg bare følte mig så tappet for energi. Jeg har de sidste dage været udsat for et massivt bacillebombardement fra familie og kolleger, så måske bruger min krop også bare noget krudt på at nedkæmpe en infektion...det føles lidt sådan.
  Er dog langt mere frisk i dag :-)

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!