8.12.08

12 sunde vaner

Jeg har modtaget en herlig mail:


Kære alle

Med rammen fra bogen af Sanna Ehdin -"12 sunde vaner (bedre helbred, mere energi, større velvære)" har jeg tænkt mig at afprøve hendes helhedssyn på hvad der vil sige at være et sundt og helt menneske. Et dejligt udefinertbart koncept, som alligevel bygger på en masse små fakta-bokse og er forankret i den nyeste forskning i sundhed.

DET ER IKKE EN SLANKEKUR!!

Vi starter mandag i uge 2, 2009 - vil du være med?
(Eksempel: I uge 9 står den på "mere glæde, lyst og leg", hvem vil ikke det?) … man ku' jo osse nøjes med at lege med den uge…

Der er frit valg på alle hylder, man kan være med i det omfang, man gider, jeg vil bare gerne have nogle legekammerater som også er med på spøgen…

Køb bogen (billig på saxo.dk), eller lån den på bibliotek og se om det er noget.
Vi kunne jo maile, lave en fælles blog og sludre i kantinen, på cafeer, eller hvor vi nu mødes.

Hvad siger I? - og kender I andre der vil være med, så hiv dem endelig med!

Giv mig en tilbagemelding hvis I har lyst til at lege, så laver jeg en mailliste.

KH Rikke


PS
Jeg har IKKE læst i bogen, så jeg aner ikke i detaljer hvad det er, jeg lokker jer med til, men jeg kender forfatteren og kan stå inde for hende! Slå selv op på nettet hvis I har spørgsmål, her inden jul har jeg kun overskud til at sparke legen i gang.


Jeg ved ikke med dig, men sådan et tilbud om en fælles indsats kan jeg altså ikke takke nej til. Så jeg har med det samme meldt mig under fanerne og glæder mig til uge 9.

Jeg har læst flere af Ehdins bøger og synes, hun er langt mere saglig end fx Ninka-Bernadette Mauritson og Thorbjörg Hafsteinsdottir (jeg bryder mig ikke om, når helse kommercialiseres, for det går alt for meget ud over det gode budskab, synes jeg), så jeg ser frem til at prøve nogle af hendes gode forslag af.

Vi opretter en fælles blog for projektet, og jeg kan vist godt med det samme love, at jeg kommer til at linke til den herfra.

Vi starter mandag i uge 2, 2009 - vil du være med?

13 kommentarer:

 1. Jeg glæder mig til at følge det her på bloggen, Lotte, men jeg ser for mig, at det er noget, der vil tage en masse tid. Jeg har læst alle Ehdins bøger, hun er fantastisk spændende! Men jeg synes ikke, det er et enten eller mellem hende og de to andre, du nævner - nogle af rådenen i alle bøgerne går rent ind, og noget af det går over min forstand.

  SvarSlet
 2. Madame, jeg mener heller ikke, at det er enten eller. Jeg synes blot at det er tiltalende, at Ehdin ikke har så travlt med at reklamere for alle mulige produkter og markedsføre sig selv som guru. Jeg er ikke tilhænger af janteloven, men jeg er stor fan af ydmyghed.
  Og godt helbred :-D
  Jeg har selv plukket af de to andres bøger og er blevet inspireret, men hverken de eller Ehdin for den sags skyld giver mig opskriften på lige præcis mit liv. Det er mig selv, der skal skrive den.

  SvarSlet
 3. Jeg synes det lyder spændende og jeg er lidt nysgerrig. Jeg ville egentlig godt vide lidt mere om projektet. Men....jeg har mine egne projekter og dem må jeg vist hellere holde mig til. Jeg forsøger at få lidt mere styr på mit liv - jeg må indrømme, at det går ikke særlig godt, haha!

  SvarSlet
 4. Jamen, jeg har bogen stående, så jeg afventer bare den videre udvikling. Jeg er helt enig med dig omkring Ehdin kontra de nyeste danske skud på stammen.

  SvarSlet
 5. Halløj, så blev man lige en smule overrasket over at se sin egen tekst og formuleringer når man forventer Lottes :o) Tak for redigeringen BTW.
  For pokker hvor bliver det spændende at se hvor eksperimentet fører hen - den første forsker har meldt sig på banen for at følge fænomenet ;o) Vi får se om hun får lov. Vi må nok hellere arrangere en fysisk get2gether når de 12 uger er gået, jeg kunne forestille mig man godt ville se nogle ansigter bag navnene.
  Og der er stadig plads, hvis nogle af Læserne her får lyst, så giv lyd :o)

  SvarSlet
 6. HVAD TROR DU SELV??? Som om jeg kan sidde sådan en opfordring overhørig ;-)

  Men jeg må dog tilslutte mig Jens, og sige, at jeg også gerne vil vide lidt mere om projektet. Skyndte mig derfor på bibliotekets hjemmeside for at bestille den, men argh... de havde den slet ikke. ØV!

  Så nu må vi se. Tror du der kommer guides på den der blog I vil lave, eller er det nødvendigt at læse bogen for at være med?

  Synes under alle omstændigheder det lyder som en cool projekt - lige noget for mig! :-)

  SvarSlet
 7. lyder spændende, men lige nu har jeg ikke overskud til at tænke frem til det nye år, så jeg venter lige lidt for at se, om jeg hopper på den sunde bølge :-)

  SvarSlet
 8. Go for it - jeg skal have fat i den bog.

  SvarSlet
 9. Det lyder voldsomt spændende og jeg kunne godt fristes til at "lege" med...

  SvarSlet
 10. MrsCute; Bogen er i 2. oplag/version eller noget, den hed tidligere "Få et selvhelbredende liv på 12 uge" (sådan ca.) - måske har biblioteket den?
  Ellers er det billigst bud jeg kender Bilka, 124,-
  Hvis du vil med på den officielle mailliste for projektet, så få Lotte til at videresende din mail (jeg vil ikke smide min ud til offentlig skue her ;o), så kan du få din egen plads på bloggen.
  Og nej, jeg tror ikke vi dokumentere så meget at man kan nøjes med at følge bloggen, bogen er nok en forudsætning, men hvem ved. Som initiativtager er jeg ret cool og venter selv med at læse i den til uge 2, 2009
  Udfordringens basis er at man læser et kapitel i bogen hver uge, hvordan man så følger op er helt op til en selv, man må ryge, drikke og spise al den chokolade man orker i sofaen mens udfordringen står på, men man bliver måske lidt klogere og får forhåbentlig fokus på det man allerede gør godt (og ros for det!) og inspiration til nye sunde vaner. Det er min klare overbevisning at Champagne tæller som en grøntsag, bobler er en klar livsforlænger (siger min Onkel Knud på 90) og det er med bobler at de fleste milepæle skal fejres!
  Eksperimentets blog bor her: http://12sunde.blogspot.com/
  I er velkommen til at kigge forbi - vi går selvsagt i luften uge 2!

  SvarSlet
 11. Selv om det lyder som om det mest er et pige-foretagende, så lyder det som om det er noget en mand kunne have glæde af være med på.

  SvarSlet
 12. Mænd, kvinder, unge, modne, brune, blege - der er ingen grænser og ingen krav. Det er, som Rikke skriver, helt op til en selv, hvor meget man vil gøre ud af det. Og alle er velkomne til at lege med. Jo flere, jo sjovere.

  Så send mig en mail, hvis I vil være med, så skal jeg sørge for, at I bliver medforfattere på bloggen.

  SvarSlet
 13. Klart, det også er for mænd! Dog er 'min' liste blevet en ren pigeliste for alle 'de sure gamle mænd' jeg prøvede at lokke med på spøgen på arbejdet, havde ikke andet end hån til overs.. SKØNT AT BLIVE MINDET OM AT DER FINDES ANDRE MÆND END *DE SURE GAMLE* - tak"!! ;o)
  Lad os få nogle mandfolk med på spøgen!!

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!