24.12.08

Julen - nu med tyl

Hvad man ønsker, skal man som bekendt få - især hvis man er en lille pige på 3½ og ens faster kan kreere det på en symaskine. Ergo har jeg siddet og hygget med adskillige meter tyl, elastik og silkebånd, mens forventningens glæde har boblet indvendig. Jeg glæder mig mindst lige så meget som niecen til i aften. Ikke som hun til at skulle pakke ud - selvom det selvfølgelig også bliver dejligt - men til at skulle give. Og allerallermest til at se hendes ansigt, når den lyserøde prinsessedrøm pakkes ud af sit guldpapir. Det bliver årets billigste gave, men sandsynligvis også den, der vækker den største spontane jubel. Håber jeg.

Træet er pyntet, mandlerne smuttet, de små kartofler til bruning er kogt og pillet, ilden knitrer i kakkelovnen, mindstemand sover formiddagslur mens hans storesøster tegner og hygger med førjule-underholdning i fjernsynet. Hverken hun eller jeg er kommet ud af nattøjet endnu, og det har ingen hast. Vi har styr på det og masser af tid. Derfor er der også tid til at skrive disse ord og i samme ombæring sende en masse gode juleønsker ud til jer alle sammen her fra mit julehi på Ærø:

Må I få en velsignet jul i fred og harmoni.


PS: Jeg har glemt mit kamera i Kbh, så dokumentation af kreationen får vente.

23 kommentarer:

 1. Sådan en juleaftensformiddag i nattøj og god tid, det er altså guld værd :-)

  SvarSlet
 2. Du må love at låne et kamera - den prinsessekreation må vi se.

  Håber du får set noget hav og julehygget igennem.

  SvarSlet
 3. Glædelig, glædelig jul, Lotte:)

  SvarSlet
 4. I lige måde også en rigtig glædelig jul til dig og dine Lotte...Tyl er et must for piger i den alder..

  SvarSlet
 5. Rigtig rigtig glædelig jul.
  Det lyder ganske hyggeligt :0)

  SvarSlet
 6. Das Loettchen! (tm!)

  Staar her i et laanekoekken i CapeTown og koger risengroed til risalamande - yumyum - holder jul med trae & det hele sammen med Timo, Ruth & Nina i aften, foerend det gaar tvaers over landet over til PMB. Alt er MEGET vel her; tusinde kaerlige knus fra syden,
  Dennis

  SvarSlet
 7. Rigtig glædelig jul til dig og hele din familie Lotte. Jeg er sikker på, at pakken med lyserødt tyl bliver aftenens hit :-D

  SvarSlet
 8. Rigtig glædelig jul til dig Lotte! Sikke en lykkelig lille pige, der bliver i aften... de bedste gaver er ikke nødvendigvis de dyreste ;-)

  SvarSlet
 9. Rigtig glædelig jul, Lotte :-)

  SvarSlet
 10. Det lyder hyggeligt. Jeg håber at du/I får en rigtig dejlig jul.

  SvarSlet
 11. Kære Lotte, jeg håber, vi får et billede af din lille niece, der pakker prinsessedrømmen ud.
  Varme juleklem til Ærø - ha' en dejlig 1. juledag :-)

  SvarSlet
 12. Hov, det var mig der skrev ovenover :-)

  SvarSlet
 13. Glædelig jul og godt Nytår, smukke Lotte :-)

  SvarSlet
 14. Kæreste Lotte - tusind tak for dit besøg i Søby - du kan tro vi nød dig. Rigtig glædelig jul til dig og dine

  SvarSlet
 15. Glædelig jul til dig - du er sådan en faster der en gave i sig selv :-)

  SvarSlet
 16. Det er sjovt at give gaver, når der bliver jublet! Ærgeligt at du havde glemt kamera, men pyt, jeg kan næsten gætte mig til kreationen :-)

  SvarSlet
 17. Skidt med kamera...ordene kan sagtens gøre stemningen alene.
  Jeg og Svend ønsker dig og dine fortsatte gode juledage med Ærøsk julefred. Tusind tak for julegaven :-) Der gik lidt tid, før det gik op for mig, hvor den pakke dog var kommet fra, det var lige før jeg troede på julemanden.
  Men så fortalte Svend, at han havde vinket til en smuk ung pige med langt lyst hår.
  Julepynten blev hængt på juletræet, det var lige hvad der manglede.
  Knus herfra.

  SvarSlet
 18. Og blev hun så lige så glad som håbet og ventet? Lyder til at I havde en skøn jul. Godt nytår til dig og dine.

  SvarSlet
 19. Jeg ville også gerne se med da hun åbnede - gaver der gives med hjertet er nu en gang de bedste :-)

  SvarSlet
 20. Håber at juledagene fortsatte som de startede med to dejlige piger i nattøj begge med forventning om en dejlig juleaften :-)

  SvarSlet
 21. Det lyder som en skøn gave og jeg er sikker på at hun blev glad. Det sjove er at det ikke kun er os voksne der har mest fornøjelse af at give. Alle mine unger og min nevø er faktisk allermest spændt og ophiset når vi skal åbne deres hjemmelavede gaver. Af min datter fik jeg en æske fyldt med kys og det var min allerbedste gave. Min søns yndligsgave er et hjemmelavet tøjdyr som min nevø på snart 11 år har syet til ham. Når de kan have det sådan er verden da ikke helt gået af lave.

  SvarSlet
 22. Rigtigt godt nytår til dig og tak for alle dine skønne saftsprængte ord. Det er altid en glæde at læse dine indlæg og fornøjes over alt det meget du kan få ud af sproget.

  SvarSlet
 23. Kære alle

  Tusind tak for alle jeres gode, varme hilsner. Jeg bliver så glad over jeres ord. Niecebarnet blev lykkelig og fasteren belønning for timerne ved symaskinen var åbenlys :-)
  Vi havde en skøn og dejlig jul på Ærø og nu nyder jeg resten af ferien tilbage i København.

  Håber også at I har haft en god jul allesammen.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!