20.12.08

Rædsel eller glæde?

Om noget er smukt eller grimt afhænger som bekendt af situationen, af øjnene, af ens referencepunkter. It's all in the eye of the beholder...

Jeg blev ikke udelt begejstret for den afskedsgave, jeg fik med hjem fra jobbet i går. Faktisk syntes jeg, at det var lidt tarveligt at forære mig en sammenplantning af den allermest sammenplantningsagtige slags. En SAMMENPLANTNING!!! Måske syntes chefen virkelig, at den var pæn, måske er hans smag bare anderledes end min - men jeg kan så afsløre, at den var alt, alt for meget mormor til mig og mit hjem. Hvis jeg havde været fyrre-halvtreds år ældre, så måske...selvom jeg har mine tvivl.

Nu ville jeg jo ikke fremstå utaknemmelig, så jeg slæbte rædslen med hjem og brød min hjerne. For smide levende planter ud, det kan jeg alligevel ikke få over mit hjerte. Løsningen blev at gå de ganske få skridt ned til det nærmeste plejehjem og sprede lidt juleglæde. For det, jeg syntes, var helt usmageligt, syntes de, var aldeles bedårende!!! Af hele mit hjerte: 'Glædelig jul' (og tak for at I vil hjælpe mig ud af mit dilemma).

24 kommentarer:

 1. Lotte - du er ikke utaknemmelig, men man giver ikke en sammenplantning til personer under 70 år så er det sagt, hvis man overhovedet køber disse.... Og sikke et hjerte du har - at gå til nærmeste plejehjem - du er altså fantastisk med en hjerte på rette sted..... Og jeg holder bare the´en varm ik?

  SvarSlet
 2. Du har så gode tanker!
  Jeg kan godt forstå, at du ikke er vild med en sammenplantning... heller ikke lige mig!!!

  Men sikke en god tanke, at give den til andre, som sætter stor pris på den.

  Du fik mig til at smile. Tak! :0)

  SvarSlet
 3. Jeg synes, det var genialt fundet på at forære rædslen til et plejehjem, Lotte!!! Og meget lidt genialt fundet på af din exchef.
  Det minder mig om, da jeg fejrede en stor begivenhed for nogle uger siden, haha :o)

  SvarSlet
 4. Grin - jeg sad og tænkte "mormor-plante" - den må næsten kunne finde vej selv :-) Godt gået.

  SvarSlet
 5. Sådan! Gaver er altså bedst der, hvor de giver glæde.

  SvarSlet
 6. Det er godt gået både, at du forholdt dig til konstruktivt til gaven og gav den videre til hvor den kunne sprede glæde. Stor respekt for din beslutsomhed!
  God 4. søndag i advent til dig.

  SvarSlet
 7. Hvor var det bare smukt tænkt! Ikke af din tidligere chef - der er vist noget, der er gået helt galt... heldigvis er du storhjertet nok til at andre kunne få glæde af den!

  SvarSlet
 8. genialt Lotte...du får mig til at smile :-)

  SvarSlet
 9. Tænk, kan man stadig købe sammenplantninger? Det vidste jeg ikke - og jeg kan slet ikke huske, hvornår jeg sidst har set en sammenplantning.

  Men jeg synes du klarede problemet utrolig godt. Det var virkelig en god ide. Jeg må med skam indrømme, at det havde jeg nok aldrig selv tænkt på.

  SvarSlet
 10. >Shabby
  Sammenplantninger KAN jo godt være fine. Min mor har fx lige fået en funky en med en orkide, et husløg, lidt mos og en lille sortklædt nisse med stor næse - det behøver jo ikke være som min med en hvid julestjerne (MED glimmer), en hvid alpeviol, en jasmin på BØJLE, en vedbend og to sølvstjerner i en kurv og med pyntebark!
  Jeg vil glæde mig til varm the - og jeg LOVER, jeg ikke slæber en sammenplantning med :-D

  >Lene #1
  Tak. Jeg blev helt glad for den løsning. Både fordi jeg slap for at være plantemorder, og fordi de simpelthen belv så glade på plejehjemmet!

  >Marianne
  Vi har jo heldigvis ikke allesammen samme smag.
  Jeg er glad for, at jeg fik dig til at smile - du som så ofte får mig til at smile :-)

  >Madame
  Grin, du får mig til at forestille mig alverdens afskygninger af ømme gaver, du har måttet slæbe med hjem :-D Håber der også var nogle brugbare imellem.

  >Donald
  Jeg er bare IKKE til alpevioler og hvide julestjerner - eller planter på bøljer for den sags skyld. Jeg hører simpelthen ikke til det kundesegment.

  >Lene #2
  Velkommen her!
  Jeg kunne ikke være mere enig med dig! Jeg er generelt af den holdning, at man helst skal give gaver, man også gerne selv ville modtage - men denne situation var såundtagelsen, der bekræftede reglen. De blev sørme glade!

  >Oline
  Tak, når jeg læser jeres kommentarer bliver jeg helt varm i kinderne. Herregud, jeg bragte jo bare mig selv ud af et dilemma - men jeg kan jo godt se, at det spredte uventet glæde et sted, hvor der ærlig talt ser lidt trøstesløst ud (Hvorfor pepper man ikke sådan et plejehjem lidt op?).
  Også rigtig god 4. søndag i advent til dig(og velkommen til, hvis jeg ikke har husket det...jeg synes, jeg kan huske du har været forbi før, men måske er jeg stødt på dig andetsteds?)

  >Nille
  Jeg tror godt, vi kan konkludere, at min soon-to-be exchef (jeg er jo reelt ansat indtil nytår) ikke har lagt mange kræfter i at finde en afskedsgave. Jeg tror, han er lidt knotten over, at det lykkedes mig at finde noget andet så hurtigt. Og for at det ikke skal være løgn, så har den ene af mine andre fyrede kolleger også fået nyt job og har sidste dag i morgen.

  >Anne
  Jeg tænkte jo bare, at når sammenplantningen nu udstrålede ældresagen, så burde den 'pynte' et sted, hvor der var ældre, som kunne kigge på den.

  >Jens
  MASSER! især på denne årstid. Men de fås jo i alle mulige afskygninger (jvf. min kommentar til Shabby), og hvis du kigger efter, vil du se dem hos de fleste blomsterhandlere og i supermarkedernes blomsterafdelinger. Selv tankstationer sælger dem. Især på denne årstid.
  Jeg synes bare sjældent, at de henvender sig til min målgruppe ;-)

  SvarSlet
 11. Genijulealt, Lotten. Jeg kan heller ikke fordrage sammenplantninger af nogen art. Og jeg er skidt til potteplanter i det hele taget. Måske skulle jeg se, om nogen kan overtage min kæmpe paradistræer, som jeg blot heller ikke kan få mig selv til at smide ud?

  SvarSlet
 12. Ja, det var en god tanke, jeg hader også sammenplantninger, jeg hader i det hele taget at få planter af andre end min mand, for der er nemlig ikke længere plads i vindueskarmen...så vi har mest orkideer:-)

  Du skal nu alligevel være taknemlig. Tænk jeg fik kartofler, æbler og løg i en pose fra Århus Universitet.., men det kan man selvfølgelig bruge til noget.

  Tak for din julehilsen og gaven, tænk jeg vidste ikke at vi var på gave, og jeg har ikke engang sendt et julekort til dig..., heller ikke i år, men sådan er det nok at have hovedet fyldt med børn etc. Men vi tænker på dig og glæder os til at høre nyt fra den store verdensomsejlning. Måske kan vi mødes i sydhavet et sted. Måske, og det er vidst meget måske, kommer vi sejlende på en gammel pram af en havsejler...hæhæhæ

  SvarSlet
 13. Zette, du kan jo prøve med det lokale plejehjem, grin!

  Kat, jeg tænkte bare: Jeg har en masse frø, men ingen jord. Hvem kender jeg, som har jord og (ikke mindst) lyst til at få noget til at gro i den? - og så kom jeg til at tænke på jer :-) Det kunne være skægt at mødes ude på verdenshavene...men ellers lover jeg, at gøre mit til at opdatere den kommende blog.

  SvarSlet
 14. Mormor-plante, det var simpelthen min første tanke! Genialt tænkt at forære den til en flok mormødre, som jo helt tydeligt satte stor pris på den :-D

  SvarSlet
 15. Grønlandspost, jeg er åbenbart ikke ene om den aversion!!! Jeg forstår slet ikke, hvad min chef har tænkt på. Men nu har han indirekte været årsag til juleglæde blandt en flok gamle mennesker, og den tanke kan jeg altså godt lide :-D

  SvarSlet
 16. your blog very beautiful and more info,I like your blog

  SvarSlet
 17. Sikken god ide den gjorde alle glade. Rigtig dejlig jul til dig.

  SvarSlet
 18. Ja, vi er helt overvældede, tusind tak, det var en meget fin julegave, Anders har julelys i øjnene:-)

  Du må have en rigtig dejlig jul, og du er selvfølgelig velkommen hvis du kommer forbi fyn i julen. Vi skal ikke så meget før den 30.december...Jo, fræse jord op til nye bede siger Anders

  SvarSlet
 19. Jeg synes faktisk, du er utaknemmelig. Der er intet galt med en sammenplantning. Og man skal modtage gaver i den ånd de er givet. Du kunne, hvis de sammenplantet var dig så meget imod, have skilt dem ad og planet hver for sig, og så stadig selv have haft glæde af dem, som det var meningen.

  SvarSlet
 20. Du er fantastisk realistisk med et hjerte af guld. Det er nu bedst, at ting sådan kommer til at stå i de rette omgivelser. Jeg kan ikke lige få dit livs koncept til at passe sammen med det, men jo ganske vis ikke den eneste der har det sådan.

  Og så rigtig glædelig jul til dig.

  SvarSlet
 21. Marina, der er ingen tvivl om, at sammenplantningen kommer mere til sin ret, der hvor den står nu :-)
  Også en rigtig dejlig jul til dig.

  Kat, det var lige netop derfor, I skulle have nogle af alle de poser. Jeg kunne heller ikke selv stå for grow-your-own-sponge :-D

  Deborah, nu var der faktisk ingen af de planter i sammenplantningen, jeg bryder mig særlig meget om. Jeg har arbejdet otte år i et havecenter og er dertil uddannet botaniker, så ja, jeg holder rigtig meget af planter - men har så absolut mine favoritter.
  Hvis jeg for alvor var utaknemmelig havde jeg jo ikke taget sammenplantningen med hjem. Jeg valgte at modtage den som enhver anden gave. Men det skal lige siges, at min chef end ikke gav mig hånden, selvom det var min sidste dag på jobbet. Jeg tror, han er lidt fornærmet over, at jeg så hurtigt fandt et nyt job efter at han havde valgt at nedlægge min stilling. Så der var tydeligvis ingen større omtanke bag valget af en sammenplantning som afskedsgave.
  Jeg er meget taknemmelig for, at jeg fik lov at opleve plejehjemsbeboernes smil - og det vil jeg til enhver tid skatte højere end at skille en old-school-sammenplantning ad.

  Tak Majsen. Du må også have en rigtig god jul! (Fik du fremskaffet et Sigurd Barret-outfit til F?)

  SvarSlet
 22. Jamen at skabe smil, er da også godt. Jeg var ikke klar over, at sammeplantningen var som din sidste dag's gave. Og når det var en ting, der således skulle have meget mere personlig, kan jeg måske godt forstå, du synes, det var et dårligt valg.

  Noget andet, var hvis han i god ånd og med stor omtanke havde købt den, og alligevel havde "skudt forkert". Men det var så ikke tilfældet.

  Så forstår jeg lidt bedre...

  SvarSlet
 23. Deborah, så tror jeg faktisk, vi er ret enige ;-)

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!