10.1.09

Småborgerlig lørdag

Så så man lige Lotten tilbringe sin lørdag til 70-års fødselsdag på Damhuskroen.
I selskab med lejlighedssange, rynkevandfald og rollatorer, blåtonet vandonduleret hår, (soon to be arve-)guld, og en kønsløs buffet (som blev betegnet som moderne, fordi en håndfuld rucola havde forvildet sig med på et af fadene). Scenen var sat på allermest forudsigelige vis.
Smalltalk med mennesker, man ikke aner, hvem er, skåle og synge og skåle, mere smålltalk, hurraaaaaaaa-råb og synge lidt mere tralalalala.
Og så var der kaffe. Med hjemmelavet konfekt, som børnebørnene havde lavet.

Fødselaren blev glad for gaven. Og hun var rørt til tårer over, at vi ville være med til at fejre dagen. Det er det vigtigste. Det, der virkelig tæller. Så skidt med, at vinen var sur og tjeneren beruset. Skidt med, at der var 16 lange vers i den ene sang. Skidt med, at både kæresten og jeg havde kvalme, da vi cyklede hjem. Det var ikke værre, end at en rugbrødsmad og en god kop te har fået os på ret køl igen. Og så forsøger jeg at undlade at tænke på alle de ting, jeg trods alt hellere ville have brugt en hel lørdag på.

13 kommentarer:

 1. Fødselaren blev glad og rørt. Det er det vigtigste. Du snupper en kop te og en rugbrødsmad, mens du smiler stille af det hele... og i morgen er der atter en dag, Lotte :-)

  SvarSlet
 2. Du har nemlig helt ret, Liselotte :-)

  SvarSlet
 3. Din stakkel! Jeg har prøvet præcis det samme til en 90-års fødselsdag for nogle år siden. Jeg svor, at det gør jeg aldrig igen, også selv om værtinden var rørt til tårer ... :-)

  SvarSlet
 4. Jeg synes, det var godt at du gad. Hvem ved, det var måske lige din deltagelse, der gjorde en forskel;)

  SvarSlet
 5. Ak ja, engang imellem må man "ofre" sig og jeg er også ret sikker på, at din deltagelse har gjort en forskel om ikke andet så for dem du har "small talket" med.
  Jeg håber du er kommet ovenpå oplevelsen og klar til, at have en skøn søndag.

  SvarSlet
 6. At bruge en hel lørdag på at glæde en anden er ind imellem slet ikke en tosset prioritering. Men det ved vi jo om dig Lotten. Jeg elsker din livsindstilling.
  Håber søndagen kan foregå mere på hjemmebane.

  SvarSlet
 7. haha - fantastisk beskrivelse og hey - du har historier at fortælle! Det er et stykke danmarkshistorie med fedtegrever på - det er fantastisk. godt gået og sejt at I kom igennem det!

  SvarSlet
 8. Stor smiler og så på en søndag :-)

  SvarSlet
 9. Jeg ville også have siddet der, tænkt på alt det jeg kunne have lavet og glædet mig over, fødselarens tårer :)

  SvarSlet
 10. Du har gjort en god gerning selvom rucolaen næppe var nok til at hæve det til nyere Noma-standarder ;-)

  De er sejlivede de institutioner må man sige - ergo må nogle jo kunne lide den slags arrangementer! Se på det som en rejse i tiden ;-)

  SvarSlet
 11. Ja, sådan giver man ind imellem en lørdag ud til et menneske, som blev glad.
  Jeg syntes, det var godt gået :0)

  Og tillykke med gaven. Mon ikke I får en god og oplevelsesrig tur til varmen :0)

  SvarSlet
 12. Og nu er vi nået helt frem til mandag, før jeg får kendskab til din glade lørdag.
  Du får et stort knus fra mig, fordi du har gjort et menneske glad. Værtinden er lykkelig over sin fødselsdag - og det er det vigtigste. Hun vil huske, at I var der.
  I spiser en rugbrødsmad, giver hinanden et knus og ordner Jeres eget en anden dag.
  Og så har du da fået noget helt fantastisk at skrive om til gengæld.
  Så alt i alt har det jo ikke været så tosset endda.

  SvarSlet
 13. I har jo ret - jeg har siddet midt i et stykke dansktop. Vi manglede bare Hammon-orglet og skrub af-tarteletterne.

  Og søndagens arrangementblev flyttet til en gang i marts, så pludselig endte vi med at få en hel dag på havnen i weekenden alligevel.
  Alt er godt!

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!