27.2.09

Kattenes by

Orhan Pamuk beskriver i "Istanbul - Erindringer og byen" nogle af de problemer, som byen gennem tiden har haft med kobler af vilde hunde. I dag har man tilsyneladende fået bugt med hundebanderne og det har muligvis været medvirkende til, at katte i dag er hundene langt i overtal i bybilledet. For der er MANGE. Rigtig mange.

De ser sunde og velnærede ud, er blanke i pelsen og blotte for det jagede udtryk i øjnene, som man tit finder hos vildkatte. Istanbuls katte er ikke sky. Nærmest tværtimod. Og det lader til, at byens indbyggere tolererer dem, fodrer dem og lader dem færdes stort set, hvor de har lyst. På museerne, i moskeerne, omkring fiskemarkedet. Allevegne.

Selvpå caféerne kan man møde dem, liggende dvaske under stole og borde, så gæsterne er nødt til at træde hen over de magelige dyr. Ikke om de flytter sig, hvis det ikke er en idé de selv har fået. Man er vel kat?
Det kan være, der ikke er så mange mus og rotter i Istanbul?


7 kommentarer:

 1. Det er dejligt at høre, at kattene har det godt! Klimaet er vel også så lunt, så kulde ikke er et problem, som her. Og nogen må tage sig af dem, siden de slet ikke er sky - det glæder en katteelsker som mig :o)

  SvarSlet
 2. Billederne fortæller en historie om nogle glade katte, men om de er vilde nok til at fange mus og rotter, det er jeg lidt i tvivl om - selv om jeg aldrig vil glemme den fine "dame" i hvid pels med lyserødt halsbånd med bjælde i, som excellerede i at fange mus og mosegrise her på vejen og stolt forærede en steg væk til beboerne i de mange huse.

  SvarSlet
 3. Åhr, jeg får helt lyst til en tur til Istanbul, når jeg ser dine dejlige kattebilleder derfra! De ligner bestemt katte, der har det GODT!

  SvarSlet
 4. Madame, jeg tænkte nok, du ville blive glad for at høre, at istanbulu'erne er gode ved katte

  SvarSlet
 5. Bente, du kan tro, det virkede som om, de små pelsdyr havde det RIGTIG godt!

  SvarSlet
 6. Donald, jeg kan lige se det for mig :-D

  SvarSlet
 7. Uha, jeg bliver altid så bekymret, når jeg hører om vilde katte. Rundt omkring er der altid nogen som ikke er gode ved dem. Men det er godt, du fortæller, at de virker både sunde og trygge. Det beroliger mig en lille smule!

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!