2.3.09

Afstøvning af de små grå

a. Bestem Solens LHA for 160°42’6 V lgd når Solens GHA er 183°12’3

b. Bestem påværende længde når Solens GHA er 8°16’6 og Solens LHA er 44°02’1

c. Bestem Aries LHA for iagttager på 42°19’0 Ø til Aries GHA 311°35’0

d. Bestem Aries LHA når iagttagers Sol’s SHA er 193°22’0 og Sol’s LHA er 59°00’0

e. Bestem iagttagers længde når det for iagttager gælder at: Aries GHA er 220°16’, Sol SHA er 126°33’, Sol LHA er 44°51’


Ja, jeg har lavet lektier i weekenden. Sidste tirsdag begyndte jeg på uddannelsen til Yachtskipper af første grad (Y1), og vi lagde hårdt ud med den del af pensum, som omfatter astronomisk navigation.
Jeg kan allerede nu konkludere, at man kommer ikke sovende til det.

12 kommentarer:

 1. Jeg har nu også altid fundet gastronomisk navigation lettest ;)

  SvarSlet
 2. For én gang skyld er jeg rigtig glad for at jeg ikke skal ud at sejle. God fornøjelse for både dig og de små grå.

  SvarSlet
 3. Husejer, gastronomisk navigation er jo en kunst i sig selv, men måske mindre matematisk udfordrende. Jeg skal liiiige vende mig til tanken om, at jorden er statisk og resten af himmelrummet drejer sig om os (det er det udgangspunkt man opererer fra, når man skal navigere efter stjerner).

  SvarSlet
 4. Tak Marina - en hovedrengøring er vist på sin plads. I tirsdags tog jeg hjem med totalt informations-overload, og jeg har på fornemmelsen at det ikke bliver mildere i morgen.

  SvarSlet
 5. Lotten, det skal du nu ikke sige, altså at gastronomisk navigation ikke er matematisk udfordrende... nogen gange skal opskrifter jo både ganges op og ned, og hvis der er tale om kageopskrifter og andre forme end de i opskriften angivne skal man nogen gange ud i at regne rumfang ;-)

  Pøj pøj med din Y1, selv er jeg jo gået i gang med kørekort til motorcykel, og det kommer man heller ikke sovende til ;-)

  SvarSlet
 6. Det er altså for viderekommende....

  SvarSlet
 7. Uhhhh, det vækker minder! God fornøjelse kan jeg kun sige - hold skruen lige i vandet!

  SvarSlet
 8. Og jeg som synes grønlandsk er udfordrende, det er jo ingenting ved siden af det, du har kastet dig ud i! God fornøjelse med det.

  SvarSlet
 9. Kagkone, du har en pointe :-) Men den største udfordring for mig er vist, at jeg skal ignorere begreber, som jeg har på rygraden - som fx at jorden drejer rundt og ikke solen. Nu er det pludselig omvendt...Hvor jeg før har navigeret på jorden, skal jeg nu navigere på en fiktiv kugle med mig selv inden i...

  SvarSlet
 10. Og Kagekone (nu stavet rigtigt), jeg husker også godt hvordan det var at tage kørekort til motorcykel. Jeg tog det heldigvis en måned efter jeg tog kørekort til bil, så meget af teorien var i helt frisk erindring.

  SvarSlet
 11. Maja K, jeg synes det er sjovt at lære nyt, men jeg er helt blæst i hovedet hver tirsdag aften! Tak.

  SvarSlet
 12. Grønlandspost, jeg tror nu det er lettere at blive Y1'er, end det er at lære grønlandsk!!!

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!