10.3.09

Mit netliv er ikke længere en nicheaktivitet

Politiken.dk har i dag en interessant artikel om internetbrugernes valg af kommunikationsformer. De skriver, at der nu er flere, som dagligt logger sig på sociale tjenester som Facebook, Twitter og blogs, end der er daglige brugere af en email-tjeneste. Jeg selv inklusive.
I jobsammenhæng mailer jeg stadig mere end jeg bruger de øvrige kommunikationsformer på nettet (vi er dog på Facebook og LinkedIn, så der har jeg også min embedsmæssige gang), men i privat regi tæller jeg så absolut med i det omtalte flertal. Jeg startede med LinkedIn for mange år siden, jeg har blogget i fire år efterhånden, jeg er på Facebook, jeg twitter og er dertil bruger af en lille håndfuld mindre sociale netværk online. Jeg holder af dynamikken, af interaktionen, af hastigheden. Jeg er med andre ord lidt af en digital sludretante.
Jeg mailer stadig ganske meget, men antallet af gange jeg logger ind på en social tjeneste overstiger klart antallet af gange, jeg logger på min mail.
Og jeg er åbenbart ikke længere spor anderledes end en hel masse andre.

Hvad med dig? Mailer du mere end du bruger de sociale tjenester?

18 kommentarer:

  1. Jeg mailer helt klar langt mere end jeg bruger de andre tjenester. Der er mange ting der slet ikke egner sig til de mere social netværk, som kan noget helt andet. Når jeg mailer henvender jeg mig direkte til de mennesker jeg vil noget og der kan vi gå i detaljer med ting der aldrig ville kunne debateres åbent. De sociale netværk er spændende, fordi de er åbne i forskellig grad. Det er et helt andet rum hvor man kan komme ukendte mennesker i møde og se en lille flig af deres liv. Jeg får iøvrigt også rigtigt mange mails som reaktion på min blog, netop fra mennesker der ønsker en mere lukket "samtale" end den der kan foregå i kommentarene.

    SvarSlet
  2. Jeg bruger HELT klart de sociale tjenester mest. Allermest Facebook. Den har jeg åben så meget, og så er det lettere lige at sende en hilsen der. LinkedIn er jeg også på, men mest for at finde folk, hvilket jeg også har gjort.

    SvarSlet
  3. Det er som om, at Facebook har taget over for en del af bloggen - ikk'? Men hvad er twitter? Det kender jeg slet ikke.

    SvarSlet
  4. Jeg har overvejet at blive digitalt sludrechatol, men ender altid med at synes, at det giver for lidt i forhold til at gennemarbejde en tekst eller et emne.

    SvarSlet
  5. Nå men nu skal jeg nok logge ind på min Facebook konto, som hedder Dibald Gyfm.

    SvarSlet
  6. Digital kommunikation er min livline! Blog og Facebook har efterhånden sneget sig foran mailen, selvom jeg er godt med der også. Det er så dejlig nemt og super praktisk, når man nu er 4 timer bagud i forhold til en stor del af den verden, jeg kommunikerer med.

    SvarSlet
  7. Ja --jeg mailer stadig mere. Der er faktisk ganske faa ting der er mere irriterende, end naar folk bruger Facebook m.m. til at sende mails/kommunikere --i hvert fald for en videnskabsnoerd som mig. Der er INGEN soegefunktion indbygget, og saa er det sgu lidt svaert at huske hvornaar XY skrev noget brugbart om YZ... ...og facebook varer jo nok ikke 'evigt' -saa om foeje aar er alle ens elektroniske samtaler saa godt som tabte i aeteren. Derfor afskyr jeg den slags netvaerk til noget som helst andet end 'digital sludren'. Og hejsa, i oevrigt -- jeg er kommet hjem til staterne! Hurtigt internet! Jaaaah! KNUS,
    D.

    SvarSlet
  8. Jeg mailer klart mest - men brugen af blogs både som læser og som skribent prioriterer jeg stadigt højere rent tidsmæssigt. Og så er der Facebook, som jeg langsomt også benytter mere.

    SvarSlet
  9. Det er jo én af grundene til, hvorfor man føler sig totalt lost, når det hele bryder sammen ;o)
    Kender ikke til LinkedIn - er det noget, som jeg bør overveje :D

    SvarSlet
  10. Marina, jeg vil heller ikke holde op med at maile, for jeg er helt enig med dig i, at nogle ting bare egner sig bedre til mails. OG personlige, håndskrevne breve.
    Jeg bed bare mærke i, at jeg ikke længere tilhører fåtallet men flertallet, når det kommer til brugen af sociale tjenester.

    SvarSlet
  11. >Deborah
    For mig er der en klar adskillelse mellem FB og LinkdIn. FB er primært for sjov (men det kan sørme også være en alvorlig sag), hvor jeg bruger LinkedIN i professionelt øjemed.

    SvarSlet
  12. >Majsen
    Jeg blogger stadig mere, end jeg bruger FB og som jeg ser det, har de to ting hver især deres fordele og ulemper. Jeg elsker bloggeriet og kommer nok aldrig til at lade FB overskygge hverken at læse eller skrive blogindlæg.

    SvarSlet
  13. >Majsen
    Twitter kan sammenlignes med statuslinien på Facebook. Du opdaterer med i alt 140 anslag. Du kan abonnere på andres twitteri og du kan twitte fra telefonen.

    SvarSlet
  14. >Donald
    Jeg er et digitalt sludrechatol, men er også en læsehest og skuffeskribent. Jeg har altid kommunikeret meget skriftligt - i mange år via snailmail med et hav af pennevenner, siden via mail. Jeg holder jo også af den personlige form for kommunikation, som jeg aldrig ville lægge til skue på nettet. Jeg skriver kun sjældendt på folks walls på FB, og aldrig lange, private beskeder. Den slags henlægger jeg til mails.

    SvarSlet
  15. >DrD
    Jeg kan tælle mine mails i inboxen på FB på to hænder, for jeg har det i høj grad lige som dig. Nu gik artiklen og mit indlæg jo på, hvor mange gange i løbet af en dag man logger sig på en social tjeneste i forhold til en mailtjeneste, og der må jeg bare se i øjnene, at jeg gør det første mere, end jeg gør det sidste - simpelthen fordi jeg også læser rigtig mange blogs.
    Jeg kan sagtens se, at du har brug for at kunne søge i din korrespondance, og jeg har det som dig - jeg stoler ikke på FB og ville aldrig benytte det forum til vigtig korrespondance.

    SvarSlet
  16. >Grønlandspost
    Det må klart være en kæmpe fordel at kunne bruge nettet til at kommunikation, når man ikke befinder sig i samme tidszone som den, man vil kommunikere med!

    SvarSlet
  17. >Annemoloney
    Velkommen her :-)
    Det lader til, at vi er en hel del, som tæller med i det flertal, som Politiken.dk skrev om i går - i sagens natur. Og det undrer mig ikke spor, at jeg møder mange af dem i blogosfæren. Andet ville være mærkeligt.

    SvarSlet
  18. >Sister
    Du har en pointe.
    LinkedIn bruger jeg selv kun i proffesionelt regi, forstået på den måde, at de mennesker, jeg har i mit netværk på LinkedIn er mennesker, som jeg rent jobmæssigt har, har haft eller potentielt kan få en forbindelse med.
    LinkedIn er godt til at sprede budskabet om jobs, jobsøgning og den slags og er i min verden langt mere seriøst end Facebook.

    SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!