25.3.09

Når tankeløshed koster liv

I kender den sikkert godt. Skorstenens renselem.


Men hvor tit tager I lige et kig og tjekker, hvad der gemmer sig bag lemmen? Eller stopper op og lytter, om noget bevæger sig derinde?
Ikke så tit vel? Og da slet ikke, hvis skorstenen ikke længere er i brug vel?

Problemet er bare, at det ikke er alle skorstene, som er konstrueret eller sikret, så fugle og andre dyr ikke kan finde ned i dem. Og det kan desværre få fatale følger - for selvom de kan komme ned, betyder det ikke nødvendigvis, at de kan komme op igen.
Lemmen på billedet er der ingen, der har tjekket i tide og nedfaldsfuglen her er angiveligt tørstet ihjel. Ikke nogen rar død at forestille sig, vel?

Er din skorsten dyresikret?

8 kommentarer:

 1. Uha, det er uhyggeligt at se skelettet af den stakkels fugl. Vores skorsten ender midt i stuen, så jeg tror, vi straks vil høre, hvis et dyr skulle være faldet ned. Men engang yndede vores tidligere kat, Trold, at gå rundt på skorstenen, så vi måtte op og hente ham ned ved hjælp af en stige ;-)

  SvarSlet
 2. Pyh ha, vore to renselemme er heldigvis i befærdede og sikrede rum, så der ikke kan komme dyr ind den vej - og vi ville opdage hvis lemme var åben.

  SvarSlet
 3. Det var dog en grum død. Jeg har ikke selv skorsten, så jeg har aldrig tænkt over det, men det er jo indlysende. Jeg håber andre skynder sig at sikre deres skorstene efter dit indlæg.

  SvarSlet
 4. Og glemte jeg lige at sige til dig, at Laura var sløj nu til morgen, og hvis hun stadig er det i morgen, så kan vi desværre ikke komme, for jeg har ingen til at passe hende. Det er nærmest et naturfænomen, vi er ude i her, for jeg synes sgu altid, det er når jeg skal noget, som jeg glæder mig til, at en af ungerne bliver syge. Øv.
  Nå, men hun kan selvfølgelig nå at blive rask, så jeg krydser fingre og håber, vi ses i morgen :o)
  Jeg sender dig lige status i morgen formiddag.

  Kh. Susanne

  SvarSlet
 5. Ja vores skorsten er selvfølige sikret!

  SvarSlet
 6. >Madame
  Ja det kan ikke have været nogen rar måde at komme af dage på. Det er lige før jeg håber, den har brækket halsen på vej ned, så den ikke har ligget i mørket og tørstet.

  >Fru Lipka
  Det er jo en detalje, som man ikke så ofte skænker en tanke - men når man nu ved, det kan være en dødsfælde, så synes jeg, man har ansvar for at sikre sin skorsten.
  - Og øv mht. Laura. Jeg håber hun bliver frisk til i morgen!

  >Lise
  Det er jeg glad for at høre :-)

  SvarSlet
 7. Ja, det er synd for det liv. Her er slet ikke skorsten, så jeg har kun problemet med rotter på loftet. De skader ikke, den slags rotter, som jeg taler om.

  SvarSlet
 8. Ha ha Donald - jeg ved, hvad du mener ;-) Den slags rotter, kan jeg godt lide!

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!