29.4.09

At vinde sit år

Der er mange måder at tage styring i sit eget liv på. Nogle gange kan det være godt at sætte sig delmål - fx at forvandle det år, man er i gang med, til noget godt. At gøre sit år til et vinderår. Men ét er som bekendt teori, noget andet er praksis. Derfor kan det være gavnligt med input fra mennesker, som rent faktisk har noget at have det i, når de giver gode råd om, hvordan man skaber vindersituationer.

I aften skal jeg til foredrag med den tidligere letvægtsroer, Victor Feddersen, der i den grad ved noget om at skabe vindersituationer og succes. Feddersen var med til at skabe fundamentet for den mest succesrige danske sportshistorie nogensinde. De erfaringer, han gjorde sig som roer på Guldfireren, har han med succes overført til erhvervslivet, og med et utal af foredrag og teamudviklingsforløb har han været med til at skabe vinderteams over hele verden.

En mand som Victor Feddersen bruger jeg gerne et par timer af min sparsomme fritid på. Tænk hvis jeg lærte noget, jeg kunne bruge? Som fx hvordan jeg vinder mit eget 2009...

4 kommentarer:

 1. Tak for selskabet i aften. Synes at nogle af hans pointer gik rent ind - det handler om at TURDE ville den der guldmedalje. Det hænger altså fast hos mig. Tænk at man selv stiller forhindringer op fordi man måske ikke tør kaste sig ud i kampen for at få den der lokkende gevinst for enden af regnbuen. Man skal turde!
  Og man skal også vide at det er kampen der er meningen med det hele, ikke at stå på skamlen.
  Som vi sagde på mit gamle uni; vi sigter efter månen, for så lander vi et sted mellem stjernerne. Uanset om vi når månen, så får vi en fantastisk rejse. Alternativet er at blive stående i jordhulen.
  Klart en aften med inspiration og god energi :o)

  SvarSlet
 2. En sjælden gang har jeg haft den fornemmelse, Anja Andersen gav udtryk for da hun sagde: Hvis man virkelig vil score et mål, så gør man det.

  Bowling - det dyrker jeg sjældent. Min indstilling til det er at det er spild af skønne kræfter, men på den anden side, hvis man koncentrerer sig om fødder og hænder og fingre (slip på den rigtige måde) så får man også styret kuglen.

  Men at "vinde et år" er det ikke en helt anden ting?
  Hvorfor får jeg en fornemmelse af at "team-building" er popsmart? Samarbejde og at lytte og lære af hinanden, kan det sættes på formler? Er det sådan man lærer det? - Jo måske, der må være mange fænomener og øvelser, som kan gøre at folk ser hinanden bedre, klart nok. Måske opfatter jeg blogging som en slags øvelse i team-building :-)

  SvarSlet
 3. Det lyder som en virkelig spændende aften. Tror han har fat i nogle ting, ham Feddersen. Håber du fik nogle gode tips.

  SvarSlet
 4. Jeg synes også det lyder utroligt spændende, Lotte. Er han også idrætspsykolog ud over at være idrætsmand?

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!