6.4.09

Determineret

Bare en tanke:
Er målrettet bare et andet (og lidt mere positivt klingende) ord for stædig?

6 kommentarer:

 1. Jæs, Jæs, ligesom vedholdende ;o)

  SvarSlet
 2. Nej nej nej nej nej, det er ikke det samme. Hvis man er målrettet hører man alligevel efter, hvad andre siger, og retter sit mål mod noget, som er opnåeligt. En stædig rad er en, som ikke forstår at målet er uopnåeligt.

  Hvordan afgør man så forskellen, når målet er i sigte, men afstanden er stor? Jo, hvis vi står på stranden ved Tisvilde hegn og kigger over på Hesselø, så siger den stædige: Jeg vil svømme til Hesselø! trods det, at hans største svømmepræstation var 10 baner i Helsingehallen!

  Den professionelle, målrettede siger også "Jeg vil svømme til Hesselø", men han siger samtidig: "Dette er et stort mål, og jeg vil begynde med at svømme fra den ene side af 'Vigen' til den anden, i varmt vejr, med ledsager. Derefter vil jeg øge afstanden, finde andre steder og gradvist træne mig op til den (gæt, måske) 5 timers svømmetur fra Tisvilde Hegn til Hesselø."

  Den målrettede er i stand til at holde et mål for øje gennem længere tid uden at alt andet bliver ødelagt som en følge af målet og i realiteten er det for at nå målet, at hun sørger for at have mange gode venner og lever et sundt liv :-)

  Håber du kan bruge denne forklaring. Ordet "stort mål" er nøgleordet, erkendelsen af størrelsen, sammenligning med andre mål og indretning derefter.

  SvarSlet
 3. Helt enig med Donald! De to ting har intet med hinanden at gøre... for mig er 'stædig' uden øjne for forhindringerne eller besværlighederne eller ens egne begrænsninger! Men Donalds forklaring rækker så fint ;-)

  SvarSlet
 4. Valdemarsro ;-)

  Donald, du har nogle gode pointer - og jeg er enig. Men kræver det så en vis portion stædighed at være målrettet? Eller kan man slet ikke blande de to ting sammen?

  Nille, jeg synes også at Donald rammer lige på kornet med sin forklaring - men jeg har også nogen gange tænkt på stædighed som evnen til at bide tænderne sammen og fortsætte selvom der var langt til målet. Men måske har jeg bare misforstået betydningen. Og så er stædighed jo aldrig noget positivt.

  SvarSlet
 5. God tur i Påsken :-)

  SvarSlet
 6. stædighed indebærer for mig også den klang som du nævner, Lotte, og måske bliver man mere målrettet, hvis man har en god portion stædighed, som gør en vedholdende og udholdende så man når sit mål :-)

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!