21.5.09

Regnvejrsblindhed?

På vej hjem fra havnen fik vi fornøjelsen af det varslede regnvejr. I en hasarderet undvigemanøvre forårsaget af en kvinde, som - uden at se sig til hverken højre eller venstre OG på trods af, at jeg nåede at ringe med klokken - fra en sidevej kørte direkte ud foran mig, undslap der mig et højlydt "Så se dig dog for!". Hvortil kvindemennesket hvæsede, at hun jo "...ingenting kunne se i det her regnvejr!"

Den lader vi lige stå lidt...

To kilometer længere fremme trådte en fodgænger ud på kørebanen foran mig - også hun uden at orientere sig først (og nej, der var ikke noget fodgængerfelt). Denne gang nåede jeg ikke at ringe med klokken. Jeg nåede dog at undvige, men blev så pivforskrækket, at jeg denne gang kom til at råbe et "SÅ PAS DOG PÅ!" Fodgængeren blev vist lige så forskrækket som jeg og nærmest fløj tilbage på fortovet, hvor hun kom fra.

Hvad sker der for folk (kvinder?) i trafikken, når det begynder at regne???
Bliver de usårlige? Tror de, at de er de eneste, der er så uheldige at være ude i sådan et vejr?

4 kommentarer:

 1. Du drømmer ikke om, hvor mange trafiktosser jeg møder på vej til og fra arbejdet. De bimser rundt, som blinde i al slags vejr. Strækningen jeg kører, er hverken særlige lang, og der er heller ikke voldsom trafik. Ind imellem spekulerer jeg på om, jeg er den eneste i Storkøbenhavn, der har vigepligt. Og det uanset om, der er farvet lys til min fordel, striber til min fordel, eller hvad som helst til min fordel.

  Så sent som i onsdags mødte jeg en trafiktosse, der gik over for rødt, skar et pænt hjørne af cykelstien, så jeg, der var på vej ind i et højresving, måtte bremse op. Tossen så kort på mig, og gloede dernæst igen på forsiden af den bog, han lige havde hentet hos boghandleren, og fortsatte i samme spor.

  SvarSlet
 2. Jeg har lige cyklet rundt i indre by, og endda i dejlig solskin, men jeg kunne godt mærke at jeg skulle være mere opmærksom end normalt. Turisterne er i byen. Og uanset om de er udenlandske eller danske, så vader de ud på cykelstien og har kun øje for om der kommer biler ude på kørebanen, og glemmer at cykelstien også kan være farlig at bevæge sig ud på. De er vel ikke vant til samme cykeltrafik.

  SvarSlet
 3. Jamen, når det regner har man da travlt med at komme i tørvejr, så frisure og tøj ikke bliver alt for ødelagt!

  Har efterhånden fået en vis træning i at være opmærksom på uberegnelige fodgængere og livsforagtende børn, evt. på cykel. Heroppe er det nemlig bilister og især cyklister (som der ikke er så mange af), der skal passe godt på. Fodgængere har vist nærmest ret til alt i trafikken.

  SvarSlet
 4. Mit bud er også som det seneste: At de vil hurtigt i tørvejr.
  Og så glemmer folk nok at regnvejr er at regne for nedsat sigtbarhed og derfor bør faktisk sætte faren ned når det regner - det sagde min kørelærer i hvert fald i sin tid.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!