23.6.09

Uventet hjælp

I dag indkaldte cheferne til et møde. De mente, det var på tide, at vi fik set filmen "Celebrate what’s right with the world" - dels for at vide lidt om, hvad det er for nogle filosofier, der ligger bag energien og visionen om det sted, hvor jeg arbejer, dels som inspiration til os medarbejdere, så vi kan blive bedre til at gøre tingene endnu bedre, end vi allerede gør. Vi skal fra "good frame" til "great frame" for nu at blive i filmens terminologi, der tager sit afsæt i fotografering.

Filmen er lavet af af Dewitt Jones, tidligere fotograf hos National Geographic gennem mere end 20 år, og den handler først og fremmest om at fokusere på muligheder i stedet for begrænsninger, om at være til stede i nuet og om at se skønheden i natur og mennesker.
Der bliver lagt vægt på en række budskaber:

 • Tro på det og du vil se det
 • Genkend overflod
 • Se efter muligheder
 • Slip energien løs og fiks det, der er forkert
 • Flyd med forandringerne
 • Lad dig selv komme ud til kanten
 • Vær dit bedste for verden

Ingen af de her ting er nye for mig. Grundliggende siger Jones ikke noget, jeg ikke allerede ved - men alligevel gik filmen rent ind. Måske fordi filmen er utroligt smuk og appelerede kraftigt til naturelskeren i mig, måske fordi Jones ikke prædiker og formaner men bare brænder igennem med afsæt i sin egen historie - måske allermest fordi jeg trængte til at blive mindet om nogle af disse ting netop nu... For jeg har i en periode mistet mit positive fokus og taget de mørktonede kritikbriller på. Og hvis man vælger at se problemerne, så får man bare flere problemer - hvis man derimod vælger at fokusere på det positive, jamen så oplever man også mere positivitet. Det er såre enkelt.

Regitze fangede en meget rammende indskrift på en mindesten forleden:

Worry can't rob tomorrow of its sorrow. It can only rob today of its joy.

Ingen ved sine fulde fem kan vel være uenige i dette? Hvorfor er det så, at vi er så gode til at bekymre os, fokusere på de ting, der ikke virker og beklage os over det, der går os imod? Når vi nu kunne blive så meget mere fredfyldte, glade, positive - muligvis endda lykkelige - hvis vi vendte brillerne om og fokuserede på de ting, der rent faktisk går godt, de situationer, som potentielt kan bringe os positive oplevelser og de mennesker, som vil os det bedste.

Min ene chef sagde også noget andet, som jeg har taget til mig:

Beware of the turtle - it's only mowing, when it sticks his head out

Med andre ord, vi er nødt til at turde. Turde vove pelsen, springet og risikoen for at fejle, hvis vi vil gøre os håb om at flytte os. Blive klogere. Ændre på tingene. Leve drømmene ud. Teste om visionerne holder. Måske får vi et rap over snuden, måske går det godt. Men talemåden hvo intet vover, intet vinder mister aldrig sin gyldighed.

Jeg trængte til at få vendt mit fokus på flere planer - ikke kun jobmæssigt. Så jeg er glad for denne uventede chance for at stoppe op og tænke efter, sige "nåååå ja, det er jo sådan det er" og love mig selv, at jeg vil vende tilbage til at være et menneske, som ser flere muligheder end begrænsninger. Jeg har været der - jeg ved, jeg kan komme derhen igen.Du kan se filmen her, hvis du har lyst:Eller du kan komme forbi La Oficina d. 25. august kl. 19 til et gratis interaktivt foredrag, hvor den også bliver vist (i original kvalitet) på storskærm.

5 kommentarer:

 1. Flot, spændende og inspirerende film. Men jeg har også mine forbehold, som jeg altid har over for "positive thinking" - der er desværre mange problemer, som man ikke kan løse på den måde.

  SvarSlet
 2. Hvor er jeg glad for at høre den mand fortælle så åbent og ligeud ad landevejen at Jorden er dejlig! Det er jo på den måde at bevidsthed omkring økologiske systemers balance og ubalancer opnåes.

  SvarSlet
 3. Glemte at skrive at det er godt at høre du er tilbage i den kreative, visionære del af befolkningen :-)

  SvarSlet
 4. Kære Lotte! Jeg har ikke set filmen endnu, men gør det så snart jeg har tid - jeg er sikker på, det er noget for mig.
  Varme klem og 'take care' ...

  SvarSlet
 5. Åh, tak! Dejligt. Lige den brik jeg trængte til at falde over nu, i en søvnløs sommernat.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!