22.6.09

Warpekno?!

Warpekno...singie...gleroma...manch...elifyi...geeksing...exingo...seaple...oboing...repti...gleece...mergank...spadje...vinvocal...faryopes...auddlog...wazir...

Nej, jeg er ikke ved at øve mig på en fjern stammedialekt.
'Ordene' har jeg samlet gennem nogen tid, for jeg har ikke kunnet undlade at bemærke mangfoldigheden af autogenererede næstenord, som man som blogkommentator fra tid til anden er nødt til at kopiere, for at få lov til at komme til orde. I hvert fald i bloggers form - der er andre blogprogrammer, hvor bekræftelses'ordene' er meget mindre fantasifulde: 5X8y...Fc2P...kQ37... Det er der da ikke meget fantasiføde over, med mindre man forestiller sig at det er navne på fjerne stjerner eller fæle vira?

Nu er der jo også dem (vist hovedsagligt wordpress-brugere?), som selv vælger de ord, som deres kommentatorer skal gentage, for at bevise, at de ikke er spamspyende robotter. Her kan man støde på lyserødtduftende ord som lammeskyer, jordbær, regndans og kindkys (og ja, det ER hos kvindelige bloggere, jeg har fundet ord i den kategori).

Jeg kan ikke helt finde ud af, om jeg er mest til næstenord, mystiske forkortelser eller bloggernes selvvalgte (som regel meget positive) ord... Jeg hælder nok mest til den første kategori og i stedet for at blive småirriteret over at skulle skrive et antispamord, når jeg bare gerne vil lægge en blogkommentar, har jeg valgt den nysgerrige indgangsvinkel.

Hvilket ord støder jeg mon på næste gang?

3 kommentarer:

 1. Guuuuuud - jeg troede kun det var mig og jeg har selv overvejet et indlæg om det. Jeg ELSKER de der sjove næstenord. De er så skønne. Og jeg har nogen gange brugt dem, hvis jeg skulle oprette en anonym email-adresse. Det er også genialt til adgangskoder. Man ved aldrig hvad man skal finde på, men så kan man altid bruge den slags! Jeg elsker dem - og nogen af dem er ret sjove, fordi at de næsten lyder som rigtige ord!

  SvarSlet
 2. og de er sjove hvis de lægger sig op af indlægget :-)

  SvarSlet
 3. Næstenord. Godt ord. Igen.
  Jeg elsker ord; at læse ord, at lege med ord og at opfinde nye ord, men ordet næstenord var slet ikke faldet mig ind i spammer-afsløringsforbindelse.
  Jeg har ikke engang fundet ud af, hvordan man implementerer spamfælden i Wordpress, men lever egentlig godt nok uden og har kun haft godt 40 spams på små otte måneder. Og ingen, der slap igennem uden at blive opdaget...

  Jeg er ikke helt klar over, hvem eller hvad, der fanger spam, inden den overhovedet kommer til syne - er det mon Wordpress eller mit sikkerhedssoftware eller en kombination af begge?

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!