19.9.09

Farvel til de små grønne

Alle mennesker danner galdesten. Og antallet af sten stiger med alderen - vi snakker hundrede til flere tusinde. Heldigvis er det langtfra alle, som nogensinde kommer til at få et problematisk forhold til dem, men har man mange galdesten, kan det skabe undertryk i leveren, hvorved galdeproduktionen hæmmes. Mindre galdeproduktion giver forringet fordøjelse, idet galden hjælper med til at nedbryde fedt i vores føde.

Så ved at rense leveren og udskille sine galdesten, kan man fremme sin fordøjelse og dermed højne sit velbefindende og generelle energiniveau.
Sanna Ehdin beskriver en forholdsvis enkel måde at lave en leverrensning(den står også på side 352 i hendes bog "12 sunde vaner", hvis du ikke er fortrolig med svensk) - den strækker sig over et døgns tid og kræver kun ganske få ingredienser. Og noget viljestyrke. Fandt jeg ud af. Jeg har fået kuren anbefalet af en, der har prøvet den på egen krop - og som siger, den virker. Nu har jeg også afprøvet den.

Spoler tiden tilbage til i går.

Morgenmaden består af kolde, kogte brune ris - pænt kedeligt, men det hjælper at jeg kan skylle ned med friskpresset gulerods/æble/rødbede/pastinak/ingefærjuice.
Et par af Irmas riskager af vilde ris får mig gennem formiddagen sammen med en kop harmløs urtete - ingen af disse dele står i Ehdins opskrift, men kogte, kolde, brune ris er bare ikke videre interessante, og jeg ved ligesom allerede hvad frokosten står på, så jeg har valgt at afvige en lillenittebitte smule fra opskriften.
Klokken lidt i to indtager jeg dagens sidste måltid, en tro kopi af morgenmaden.
Og så er der ellers dømt faste.

Jeg kører på havnen og arbejder lidt på båden for at holde mig fra køleskabe og indkøbsmuligheder. Først kl. 18 kommer jeg til næste trin. Nu skal jeg indtage 2 dl vand iblandet magnesiumsulfat (også kendt som Epsomsalt). Drinken har en temmelig skarp smag, men når jeg holder vejret imens og skyller munden bagefter, går det. Vel lidt som nogle har det med den obligatoriske julefrokostsnaps? Bortset fra at man sjældent er nødt til at bunde 2 dl...

Klokken 20 snupper jeg endnu en skarp drink. Håber virkelig det her virker, for maven rumler og lader sig ikke spise af med, at jeg prøver at bilde den ind, at jeg ikke fodrer den af ren og skær solidaritet med mine naboer, der holder ramadan. Min mave er ikke dum, den ved godt, at solen gik ned for en time siden, så nu må man gerne spise - ramadan eller ej. Men jeg giver mig ikke.

Klokken 22 har Ehdin fundet på en ny sjov drink. Denne gang er dosis skruet op til 3 dl og består af 1½ dl koldpresset olivenolie og 1½ dl friskpresset saft af en blodappelsin og en citron - rystet grundigt sammen. Det er som at drikke dressing. Ehdin skriver, man skal drikke olieblandingen i løbet af fem minutter, men jeg kan ikke se nogen grund til at trække det ud, så det ryger ned i løbet af nogle få slurke. Hurtig tandbørstning og så ind i seng, hvor jeg nu skal ligge HELT stille på højre side (for maks effekt!) i mindst 20 minutter. Jeg sætter en lydbog på og døser hen - vågner efter to timer og føler mig lidt sært tilpas. Efter et noget lindt toiletbesøg sover jeg videre til kl. 4, hvor der er tale om decideret diarré.

Sover videre til kl. 6, hvor jeg drikker tredje og næstsidste magnesiumsulfat-drink. Indtil nu har jeg bare været på toilettet i mørke, men nysgerrigheden vinder og jeg tænder både lys OG tager briller på, for at kunne inspicere kummen, inden jeg skyller. Galdestenene er ikke til at overse, for de flyder simpelthen ovenpå. Og holy cow der er MANGE! Og jep, de er virkelig grønne (og jeg har ikke spist noget grønt siden i forgårs), så der er ikke noget at tage fejl af! De største er på størrelse med store ærter eller små hasselnødder. Jeg opgiver at tælle, hvor mange der er og smutter tilbage under dynen.

Indtil kl. 8, hvor den sidste dosis salt drikkes, og dernæst frem til midt på dagen er der gang i systemet. Jeg er forbløffet over den store mængde galdesten og -grus, der har gemt sig inden i mig - anslået kom der mere end hundrede deciderede sten ud i denne omgang - så jeg er glad for, at jeg har fået renset ud. Formiddagen går med sofasysler - Ehdin foreskriver, at man tager den med ro, og det bliver fulgt til punkt og prikke.

Nu nærmer klokken sig midnat, jeg har været vågen siden kl. 6 i morges og føler mig ikke det mindste træt. Jeg har lige så stille trappet fødeindtaget op til noget der ligner normale måltider igen, og glæder mig til at finde ud af, hvordan jeg har det i morgen. Indtil videre tegner det rigtig godt!

27 kommentarer:

 1. Godt nok vildt, Lotten. Helt syret - da jeg begyndte at læse, troede jeg altså ikke, at du ligefrem kunne se de der små grønne sataner. Men jeg må gi mig. Og samtidig også erkende, at jeg aldrig vil kunne stå det igennem, jo brune ris og riskager okay. Men saltvandet og især oliedrikken ville helt klart få mig til at kaste op . og det jo så absolut ikke meningen.
  Du er sej!

  SvarSlet
 2. Bare beskrivelsen, får mig til at rykke lidt tilbage - det ved jeg ikke, om jeg har lyst til at opleve :)
  Men supersejt ... og sikkert også godt :D

  SvarSlet
 3. >Zette
  Jeg var også virkelig overrasket over at se dem - især fordi der var så MANGE!
  Saltvandet smagte ikke salt, bare skarpt og det var helt koldt, så det var til at klare - men selvfølgelig måtte jeg huske mig selv på, at jeg gjorde det for min egen krops skyld. Og olieblandingen - det var faktisk det letteste at få ned.

  SvarSlet
 4. >Pernille
  Jeg lover dig, det er besværet værd. Jeg har simpelthen så meget energi nu - gik ikke i seng før kl. næsten 3 i nat og stod op efter seks timer og føler mig topvital!
  Ingen tvivl om at det virker ihvertfald.
  Det skal også lige siges, at galdestenene ikke er hårde med bløde i konsistensen - der er absolut ingen smerter forbundet med denne form for udrensning.

  SvarSlet
 5. Det lyder ret effektivt! Det lyder også absolut muligt at gennemføre - hvis andre kan gennemføre en ramadan; så kan man også.

  Men hvor fik du fat i Epsom-salt? Det er det de bruger nede i mit flydecenter... men jeg har nu aldrig set det i handel.

  Absolut et forsøg jeg kunne tænke mig at forsøge - men på en lørdag, tror jeg!

  SvarSlet
 6. Hold da op! Det lyder rigtig sundt for kroppen, men er nu alligevel ikke helt sikker på, at det er sundt for mig ;-) Dækker mig foreløbigt ind under graviditeten, som sikkert ikke harmonerer særlig godt med den slags...!

  SvarSlet
 7. Det var dog fantastisk - og superflot, at du kunne fuldføre. Dælme godt gået Lotte.

  Stort tillykke med selvhelbredelsen.

  SvarSlet
 8. Joesses, det lyder drastisk. Hvordan kom du i tanker om at proeve det?

  SvarSlet
 9. Jamen dog, det har været en barsk omgang! Jeg husker at Carsten Vagn Hansen, "Radiolægen", har fortalt om opløsning og udskylning af galdesten ved at indtage en opløsning af æggeskal i citronsaft eller lignende. For hvis en galdesten er blevet så stor at den ikke kan komme ud, så er det jo virkelig en øm sag!
  Jeg får ondt bare ved tanken :-)

  SvarSlet
 10. >Nille
  Epsomsalt kan købes i helskostbutikkerne. Helsemin har det kun i 1 kg bøtter (tænkt som badesalt), men bl.a. Naturpoteket på Christianshavn har det også i små 200 g poser. Man skal bruge 4 spiseskefulde til en leverrensning som den, jeg har beskrevet her.

  SvarSlet
 11. >Grønlandspost
  Tror de små polarfostre vil sætte pris på at du lader være så længe de bor i din mave. Men ellers kan jeg kun anbefale!

  SvarSlet
 12. >Tina
  Jeg har en genstridig eksem-plet og havde hørt, at en udrensing måske kunne hjælpe mig af med den. Jeg orkede bare ikke helt tanken om sådan noget med en hel uge på brændenælde-te og luftfrikadeller, så jeg tænkte, jeg ville prøve med et enkelt døgn først. Og så har jeg en veninde, der prøvede Sanna Ehdins metode.

  SvarSlet
 13. >Donald
  Stenene jeg kom af med var stadig bløde og jeg har aldrig haft galdestensproblemer eller kender til at jeg skulle have forhøjet kolesteroltal - men efter udrensningen har jeg simpelthen haft så meget energi. Og min fordøjelse der før var god er nu bare prima!

  SvarSlet
 14. Hej Lotten

  Interessant læsning. Vil udføre udrensningen i dag. Hvordan gik det efterfølgende?
  Hilsen
  Thomas Falkenberg

  SvarSlet
 15. >Thomas

  Det gik godt. Jeg følte mig ekstremt energifyldt i mange dage efter. Faktisk overvejer jeg at lave en udrensning mere, bare for at få en idé om, hvorvidt jeg genererer mange sten eller ej.

  God fornøjelse med projektet.

  SvarSlet
 16. De vise galdesten eksisterer desværre ikke...

  http://curezone.com/forums/fm.asp?i=413022

  SvarSlet
 17. Hej Lotten jeg lider selv af ekstremt mange galdesten og skal snart opereres, men har tit overvejet at lave en udrensning da jeg har læst om diverse der hjælper mod galdesten. læste så om din den lyder meget nem i forhold til andre, men er bare så usikker på om det ikke bare er reklame. det kunne jo være dejligt bare at slippe af med dem uden smerter eller lign. og hvordan kan det egentlig være t hvis alle disse kurer virker hvorfor er det så ikke noget lægerne anbefalder at man gør ?

  SvarSlet
 18. Hej Umm

  Hvis du følger linket, som Thomas Falkenberg har lagt herover, så tror jeg, du finder svaret på, hvorfor der ikke er nogen læger, som anbefaler kuren.
  Jeg troede seriøst på, at det var små galdesten, jeg kom af med - men jeg er åbenbart blevet snydt. De små grønne strukturer er i virkeligheden resultat af en kemisk forbindelse mellem olien og juicen/mavesyren (og sikkert noget galde, siden de bliver grønne).

  Faktum er, at jeg blev renset igennem og havde vildt meget energi i lang tid efter - men jeg er altså ikke overbevist om, at det er løsningen, hvis man, som dig, allerede har udviklet galdesten i en grad, så man skal opereres.

  Jeg har en ven, som havde mange galdestensanfald, men efter at han lagde sin kost om og blev vegetar, har han ikke haft problemer med galdesten. Jeg ved ikke så meget om det, men måske det er værd at undersøge nærmere?

  God bedring!

  SvarSlet
 19. I stedet for at indtage udrensnings kure og plage sig selv, bruger jeg en helt anden taktik med stor succes.

  Jeg drikker en dl. grapejuice hver dag og har ikke siden haft nogen problemer.

  SvarSlet
 20. Har du haft galdesten siden du foretog kuren?

  SvarSlet
 21. Jeg har ikke haft galdesten siden - men jeg havde det jo heller før udrensningen, så jeg ved ikke, om det siger så meget.
  Jeg ved faktisk ikke, hvorvidt kuren overhovedet har nogen effekt...men efter min bedste overbevisning er der heller ikke tale om noget skadeligt, så det kan da ikke gøre noget at prøve.

  SvarSlet
 22. Jeg har selv været igennem dette forløb mange gange, dog lidt anderledes, og efter 5 gange kom der ikke flere sten ud. Har gjort det 6 gange efterfølgende. Er kommet af med over 400 sten. 2 læger har konstateret, at det virkelig er galdesten - og jeg har ikke haft galdestensanfald siden jeg gik i gang med disse udrensninger. Er for ret nylig blevet scannet for sten i galdeblæren - der er ingen. Hvilket der var sidst jeg blev scannet. Så for mig tyder det klart på at det virkelig er galdesten der er kommet ud gennem tarmen ... artikel eller ej :)

  SvarSlet
 23. Jamen så kan der ikke være nogen tvivl, så er det galdesten der kommer ud. Tænk så hurtig man er til at skifte mening. Jeg læste det Lotte skrev om at det var snyd og det var en kemisk forbindelse på det man drak. Jeg ombestemte mig med det samme, havde ellers planer om at prøve kuren :) Men efter at ha' læst det sidste indlæg fik jeg modet igen :)

  SvarSlet
 24. Man kan godt komme af med små galdesten på denne måde, men som regel er det kolesterol"sten", der kommer ud. I kroppen er der mange fedtopløselige giftstoffer fra fx tandfyldninger, bilos og kemiske komponenter fra plastik og kosmetik mm. Da leveren er vores blodrensende organ, ophobes disse stoffer bl.a. der. Ved en leverskyldning, hvor man danner så meget galde på en gang pga. fedtindtaget, og har åbnet galdevejene med epsomsalt, trækker man en masse giftstoffer med ud ad leveren. Derfor er der mange, der oplever en positiv effekt af kuren. Den kan ikke anbefales, hvis man står til at skulle opereres for galdesten, da de kan sætte sig fast i galdevejene ved uddrivningen. Jeg er selv glad for kuren og kan kun anbefale den (til de fleste):-)

  SvarSlet
 25. Det har du misforstået. Det kan især anbefales hvis man står til at skulle opereres, ifølge Andreas Moritz. Dog skal man følge hans leverrensning som tager 6-7 dage med netop blødgøring af sten vha. æblejuice.

  SvarSlet
 26. Test: Hvad med at få tjekket om man har galdesten - og hvis man ikke har nogen, så tage kuren alligevel... og vupti, såh at man måske i løbet af et døgn dannet en masse (nye) galdesten, som man så (vupti) lige er kommet af med igen... bare en ide?

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!