Æblehøsten i år er én stor og bugnende, rig og helt igennem overdådig fornøjelse. Og helt gratis tilmed.
Weekendens besøg på fødeøen bød bl.a. på mostproduktion - lige fra plukning og sankning til pastauricering. Mine forældre og jeg var fuldt beskæftigede i seks timer og resultatet blev ikke mindre end 70 liter(!) gylden, usødet og ufortyndet most - det er simpelthen flydende vitaminer.
ummm det ser lækkert ud...drikkes det uden videre, eller skal det sødes, fortyndes, eller noget ?
SvarSlet>Anne
SvarSletJeg drikker det helst lige som det er - min far ynder at fortynde med lidt vand, men ingen af os synes, det skal sødes.
Den upastauricede most kan godt være lidt skarp i smagen, hvilket jeg godt kan lide, men skarpheden forsvinder efter en tur omkring de 80 grader i fem minutter.
Uhm, det ser bare godt ud. Jeg elsker æblemost, gerne tilsat lidt vand ligesom din far!
SvarSletDet er da fornemt, at I har jeres egen mosteri. Vi kører jo til et mosteri og bytter æblerne for friskpresset most. Og vi nyder hver en slurk :-)
SvarSletUhm hvor ser det lækkert ud. Kan næsten dufte det helt herover.
SvarSletDet er sådanne seancer der gør at jeg gerne ville bytte byen ud med landet.... Bare det at have sit eget æbletræ - det er altså sand rigdom....
SvarSletwooow det ser fantastisk ud..
SvarSlethvilke æblesorter er det der presses??
får helt lyst til at moste også .. men har kun to små træer endnu og de har ikke givet mere en 20- 30 æbler i år..
okay træerne blev også først plantet sidste år.
Kære Lotten :-) OG det smager himmelsk. Svend og jeg drak hele flasken ufortyndet i går. Det smagte virkelig dejligt, så jeg kan godt forstå, at I gider.
SvarSletTusind tak for besøget, det var hyggeligt :-)(selvom jeg ikke var var så frisk, som jeg gerne ville.)
Men det er jeg så næste gang :-)
Knus til dig.
Ej, det lyder lækkert. Man bliver helt misundelig. Først over de 70 liter æblemost, men det lyder jo også hyggeligt, at gå og presse æblemost sammen! Jeg håber at I havde en rigtig dejlig dag!
SvarSletÅååhhhh mand, hvor lækkert, sådan nogle flasker gad jeg godt at eje!!
SvarSletDet er vist noget med, at der er et lille mosteri her i nærheden, hvor man kan få æblerne fikset.
Men med de spæde træer vi endnu har, ja der ville der kun blive til en lille halvliters dunk...
Nyd mosten, Lotte :-)
Helt igennem totalt lækkert - sikke dog nogle fantastisk solrige billeder. Tusind tak Lotte.
SvarSletDet smager så vidunderligt - kan huske da vi byttede æbler i Hørsholm og fik flasker med hjem. Mums.
>Grønlandspost
SvarSletDet er en skam, der ikke rigtig vokser æbletræer - eller træer i det hele taget - hos dig... Men din altantomat så nu også god ud :-)
>Lene
SvarSletJeg kan også huske vintre som barn, hvor vi bare tyllede æblemost i os, som vi havde byttet os til i Rynkeby på Fyn.
>Vita
SvarSletEn skam I bor så langt væk (eller også er det mig?) - jeg gav gerne en smagsprøve på de gyldne dråber.
>Marianne
SvarSletJeg kan godt følge dig...jeg gad godt have en stor have. En skønne dag...
>Spunky
SvarSletDet er både ananasæbler, skovfogedæbler, nogle nedfalds belle de boscop, der er ingrid marie og en hel masse søde vildæbler.
>Johanne
SvarSletSelv tak - det var som altid dejligt at se jer begge! Og det glæder mig, at I kunne lide mosten :-) Kram retur
>Jens
SvarSletDet var faktisk rigtig rigtig hyggeligt. Solen skinnede og vi gik tre mand høj i seks timer og hyggede igennem.
>Anne
SvarSletJeg holder i den grad både af og til mosten :-)
>Sister
SvarSletDet var simpelthen sådan et dejligt vejr. Tænk, vi sad og spiste frokost udenfor - i bare arme!
Uhmmm ... Det ser meget velholdt ud, mosteri-maskineriet.
SvarSletJeg synes også billederne fortæller historien rigtig godt. Kunne ønske mig en person til at dreje på håndtaget, så man kunne se størrelsen. Jeg har selv en masse æbler og vil lave et par skålfulde æblekage i nærmeste fremtid.