13.1.10

En tur i rummet?

Da jeg for fire års tid siden spurgte min far, hvad han ville sige, hvis jeg en dag kom hjem og fortalte, at jeg ville sejle jorden rundt, var hans svar, at han ikke ville undre sig, om jeg så kom hjem og sagde, at jeg ville være astronaut.

Så vidt har jeg nu ikke tænkt mig at drive det, så intergalaktisk er min udlængsel og rejselyst slet ikke - jeg nøjes med at nyde stjernerne og de øvrige himmellegemer fra jord- og havoverfladen. De kommende år især det sidste. Og da vi kommer til at befinde os på både varme og kolde breddegrader, er det absolut en fordel at have en velisoleret båd - dels for at holde varmen ude, når solen bager, dels for at holde varmen inde, når der (som nu) ligger sne og is på dækket. Hertil kommer selvsagt også den energibesparelse, der er forbundet med et velisoleret hjem.
Størstedelen af båden er isoleret med 100 mm glasuld over vandlinjen, men der er enkelte steder, hvor der hidtil enten ingen isolering har været eller også blot et tyndt korklag klistret direkte på skot eller luge. Det sidste skal der laves om på nu. Udfordringen er bare, at de steder, hvor der har været kork, er der ikke rigtig plads til glasuld. Så vi har fundet et alternativ i form af ALUthermo Quattro - refleksiv isolering. Oprindeligt er det et kompakt materiale udviklet til termisk isolering inden for rumfarten, men bliver nu også anvendt til mere jordnære formål.


24 kvadratmeter rumfærgeisolering parat til brug

Fordelene ved materialet er mange. Især synes jeg, at det er tiltalende, at det ikke fylder ret meget, ikke suger vand og at det ikke brændbart. Jeg er tilmed overbevist om, at det bliver både lettere og mere behageligt at arbejde med end al den glasuld, jeg har haft fornøjelsen af at rode med de seneste par år.

Så det ender altså med, at det alligevel kommer til at lugte lidt af rumfærge...

10 kommentarer:

 1. Hvor er det genialt. Så skal I nok holde varmen.
  Dejligt med en far der bare tror det bedste/værste om sin datter. Det tyder på stor tillid og respekt. Rigtig god dag til dig og din:-)

  SvarSlet
 2. Udlængsel og redebyggeri på flydende underlag! Det er i hvert fald opfindsomt og forudseende :-)

  SvarSlet
 3. En flydende rumfærge!!! Det lyder smart som løsning!

  Min mor undrer sig vist heller ikke - men hun sukker MEGET dybt hver gang. I går snakkede jeg med hende om at tage til Jerusalem til foråret - men nu er vi blevet enige om, at jeg tager afsted og fortæller hende bagefter, hvor jeg har været ;-)

  SvarSlet
 4. Sjovt nok kommer der virkeligt mange fine produkter ud af de rumrejser og det er da superdejligt for jer at I nu kan varme jer med et matriale der er både let at arbejde med og effektivt i brug.

  Jeg begynder iøvrigt at glæde mig rigtigt meget til at høre om din rejse. det er som om alle dine beretninger om klargøring af båden også gør det en lillebitte smule til mit projekt.

  Rigtig god weekend.

  SvarSlet
 5. Og hvad koster så dette vidundermiddel? Jeg har selv kigget på det, men har endnu ikke kunne finde ud af, om det kan lønne sig at købe det syd for grænsen. Det er nemlig meget smart! Det må også være en fordel mht kondens på en båd, at det er lukkede celler og pakket ind i flere seje lag.

  SvarSlet
 6. >Ravheks
  Ja, og du kan tro, jeg er lykkelig for at have forældre, der i dén grad har tillid til mig.

  SvarSlet
 7. >Nille
  Mødre SKAL være bekymrede, tror jeg...

  SvarSlet
 8. >Marina
  Jeg ved godt, det nogen gange bliver temmelig nørdet her på bloggen, men jeg er glad for, at det også kan have den effekt, du beskriver :-)

  SvarSlet
 9. >Aage
  Du er inde på noget af det rigtige - for ved at bruge ALUthermo undgår vi også at skulle montere en dampspærre mellem isolering og aptering.
  Vi har købt materialet fra Thermohus i Errindlev, og for en rulle med 24 kvadratmeter samt en rulle refleksiv tape (til samlingerne) har vi givet 3820 kroner (inkl. levering).

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!