7.1.10

At navigere i kemijunglen


Jeg blev til jul begavet med et stort glas Hammam Ritual Massage Cream fra italienske Davines. Jeg kendte ikke produktet i forvejen og heller ikke Davines, så umiddelbart anede jeg ikke, om det ville være noget, jeg havde lyst til at smøre på huden. Duften og konsistensen var indbydende, meeeen....jeg er af den holdning, at man ikke skal smøre sig ind i noget, man ikke ville turde spise.
Indholdsfortegnelsen gjorde mig ikke klogere, for jeg skal gerne indrømme, at jeg ikke kan huske om fx Cyclopentasiloxane, Steareth-20 og Dimethicone Crosspolymer hører til gruppen af fælheder, jeg bør undgå, eller ej.

Heldigvis er der hjælp at hente. I min pung har jeg altid en liste over stoffer, som der er god grund til at undgå i hud- og hårplejeprodukter. Listen fylder i sammenfoldet tilstand ikke mere end et kreditkort og kan downloades her. Det kan ikke være lettere. Med listen i hånden er jeg mere tryg, når jeg står over for et produkt, jeg ikke kender. Som nu med julegaven - der heldigvis viste sig at slippe igennem nåleøjet. Davines er bestemt et bekendtskab værd! Det er både jeg, miljøet og mine nu særdeles bløde og velduftende ben meget glade for.

Noget andet, jeg også tror, jeg bliver glad for, er den bestilling, jeg lige har lagt på creme og skin tonic hos Regitzes NoNoNsense. Her er jeg med garanti ikke nødt til først at konsultere min kemi-liste. Hvis Regitze står inde for produkterne og selv vil bruge dem, så vil jeg også! Hendes shop er bestemt et besøg værd, hvis du ikke allerede har været et sving forbi. Priserne er rimelige, man kan købe gavekort - og bedst af alt, så er der tale om rene produkter hele vejen igennem. No nonsense!

16 kommentarer:

 1. Hej Lotten.
  Det er en god ide med sådan en liste i pungen, den snupper jeg.
  Dit tidligere indlæg vækker min udlængsel. Hvor er det pludselig tæt på med jeres rejse, og hvor jeg glæder mig til at følge jer.
  God dag på listefod:-)

  SvarSlet
 2. Fornuftig konservatisme (det lyder ellers som en slags selvmodsigelse, men ikke i denne sammenhæng!) :-)

  SvarSlet
 3. Du kan kun være glad over din bestilling. Det er noget af det bedste jeg har smurt i hovedet/hældt i håret.Og jeg er ellers ikke en kostfornægter :-)

  SvarSlet
 4. Særdeles fornuftigt tænkt, også det med listen. Ikke fordi jeg bruger noget, men til konen og datteren vil det nok være en hjælp; de er nu ret fornuftige i forvejen.
  Til gengæld ville jeg nok være lidt forsigtig med en massagecreme, der indeholder chili, især før sengetid. Visse chili-sorter kan holde en vågen ret længe.

  SvarSlet
 5. Den liste snupper jeg fluks med mig - for det er da en supergod idé altid at have den med sig. Mange tak ;-)

  SvarSlet
 6. TAK for det link. Lige praecis i gaar stod jeg og manglede saadan en liste da jeg skulle koebe haandcreme.

  SvarSlet
 7. Tak for tippet med den geniale liste, Lotte! Den vil jeg straks downloade.
  Jeg er også begejstret for Regitzes produkter og håber, at mange vil gå på besøg i hendes webshop.

  SvarSlet
 8. >Ravheks
  Tak - jeg synes heldigvis også, at vi efterhånden nærmer os :-)

  SvarSlet
 9. >Susling
  Jeg glæder mig sørme også! Skal på posthuset i morgen og hente min bestilling.

  SvarSlet
 10. >Aage
  Jeg har af og til brugt en anticellulite-creme med rigtig meget chili i - og sovet fint. Udvortes varmer der højst, mens det indenbords sikkert godt kan afstedkomme lidt forstyrrelse, hvis man er modtagelig for den slags. Jeg har dog aldrig oplevet det som et problem.

  SvarSlet
 11. >Bente
  Velbekomme. Jeg syntes også, at det var en idé der var værd at dele.

  SvarSlet
 12. >Fisker
  Præcis - for det er virkelig svært at huske alle de afsindige navne på fy-fy-tilsætningsstofferne. Jeg har i hvert fald opgivet, ikke mindst fordi mange af dem minder om andre navne på stoffer, der er ok.

  SvarSlet
 13. >Madame
  Jeg glæder mig til at prøve både skintonic og creme fra NoNoNsense. I morgen skal jeg hente min bestilling på posthuset :-)

  SvarSlet
 14. ih. tusind tak for ordene, Lotte - og for listen!

  SvarSlet
 15. >Regitze
  Velbekomme :-) Dine goodies er nået frem og allerede taget i brug. De er superlækre!

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!