2.2.10

Vildfaren i kamerajunglen

Jeg er ved at skrive ønskeseddel og et af de allerstørste ønsker er et nyt kamera.
Men men men....det er jo et vidt begreb!!! Der findes ikke et kamera, der kan opfylde alle behov, så jeg har været nødt til at forsøge at finde ud af, hvilke kriterier, der skal være afgørende for mit valg.
 • Jeg vil ikke have et stort spejlreflekskamera (sådan et har skipper, og jeg ved, jeg ikke vil få taget mig sammen til at slæbe mit kamera med, hvis det fylder for meget)
 • Jeg har været glad for størrelsen på mit lille Casio Exilim (men bestemt ikke med lukkeren og andre detaljer, der gør at jeg nu er nødt til at ønske mig et nyt)
 • Jeg ønsker mig et kamera, hvor jeg kan få et undervandshus til (dette er et absolut must)
 • Og så kommer vi til alle ønskerne om så lidt støj som muligt, så god optik som muligt etc. etc. etc.
 • Ved ikke, om det er så vigtigt, at det kan filme i HD, men det er da ok, hvis det kan
I dag vil jeg svinge forbi Fotografica i Skindergade for at prøve at holde Canons PowerShot G11 i hænderne. Det får flotte anmeldelser, men jeg er bange for at det med sine 335 gram bliver for stort efter min smag.
Jeg har også kig på Panasonix' Lumix-serie, men den model jeg har luret mest på, kan jeg ikke umiddelbart finde et undervandshus til.

Ooooooh, det er altså ikke let det her, og jeg er ved at være helt firkantet i hovedet af at læse avancerede reviews - er der nogen af jer derude, som har gode erfaringer eller forslag?

13 kommentarer:

 1. Hvis du ikke lige havde skrevet det med "undervands"...så ville jeg til enhver tid havde skrevet
  panasonic, Lumix, 12x forstørrelse, DMC-TZ7...jeg har tabt mit hjerte til det apparat og bruger slet ikke mit spejlrefleks mere :-)

  SvarSlet
 2. Panasonic Lumix! Besøg fotohandleren i Njalsgade. Han er dygtig, og dejligt fri for påvirkning af reklamer.

  SvarSlet
 3. Den er jo absolut ikke nem. Jeg har selv været meget glad for mit Nikon Coolpix S10, som intet fylder,er støvtæt, har 10x zoom, og kan fotografere i alle vinkler: men det laves ikke mere, og nul undervandshus.
  Nu er det slidt i knapperne, og jeg gik efter deres d90 med 18-105mm: hvorfor pokker photografica så vil have 5000 kr mere end andre, forstår jeg slet ikke, så se dig lige for mht pris.
  Men hvad betyder mest: zoom, udskiftelig objektiv, indbygget gps, indbygget projektor, antal pixel, størrelse af pixel, redigering i kamera?

  SvarSlet
 4. Hvad med et Ixus?

  SvarSlet
 5. Panasonic lommekameraerne faar i hvert fald rigtig gode roser, saa det er vaerd at kigge paa. Har du kigget paa Flickr og set paa hvilke fotografiapparater er mest populaere? Der er altid nogen der man kan spoerge til raads. Held og lykke!

  SvarSlet
 6. Jeg har lillebroderen til det kamara (G10). Jeg har vundet det i spejdernes lotteri og er superglad for det. Jeg synes egentligt ikke at det er for stort, jeg propper det lige ned i lommen på frakken uden besvær og bruger aldrig mere mit lommekamara som jeg ellers var rigtig glad for før jeg vandt det her. Til gengæld synes jeg at jeg mangler noget zoom så jeg ønsker mig sådan et stærkt zoom objektiv som jeg engang havde til mit spejlrefleks.

  SvarSlet
 7. >Anne og Sifka
  Jeg VIL kunne tage undervandsbilleder, så desværre kan Lumix'en ikke opfylde min drøm.

  SvarSlet
 8. >Aage
  Jeg har brugt Fotografica fordi deres ekspedienter virkelig ved, hvad de taler om. Jeg er sådan set fuldstændig ligeglad med, hvor kameraet i sidste ende bliver købt, så længe jeg kan få en god betjening. Jeg har tidligere prøvet, for at spare penge, at handle hos Pixmania, og da der så var noget i vejen med kameraet tog det flere måneder, før jeg fik det igen og kun efter mange og lange tovtrækkerier.
  Det som for mig betyder mest ved valg af kamera (i dette tilfælde) er zoom, reducering af støj, hvor tæt jeg kan gå på objektet og stadig have en fungerende autofokus, zoom, størrelse og muligheden for at få et vandtæt hus. Det er mange kriterier, og faktisk får jeg dem alle indfriet med G11'eren, som dog er liiige på grænsen rent vægtmæssigt. Det opvejes dog fuldt ud af kameraets andre kvaliteter. Fx kan det skyde i RAW, som er total bonus!

  SvarSlet
 9. >Peter
  Dem har jeg også kigget på, men de scorer ikke så højt på billedkvaliteten som Powershot G11.

  SvarSlet
 10. >Tina
  Det er en god ide! Og tak :-)

  SvarSlet
 11. >Marina
  Tusind tak, det var lige det, jeg gerne ville høre (jeg har vist truffet mit valg, grin!).
  Mht.zoom, så er 38-140mm altså virkelig meget for et kompaktkamera - og kærestens Mark II må så stå for, når der skal zoomes seriøst :-D

  SvarSlet
 12. Jeg har lige været inde hos Lisa Risager's www.bedler.dk og blev nysgerrig efter at se, med hvilket kamera hun tager sine billeder - og det er canon powershot g11 (læs evt her http://lisarisager.dk/ ). Jeg synes det er nogle ret gode billeder hun tager med sit kamera! Jeg har ikke prøvet kameraet selv, men er nysgerrig :O)
  Spændende hvad du vælger!

  SvarSlet
 13. >Lotte
  Det blev et G11, som jeg nu (u)tålmodigt venter på :-) Jeg glæder mig også til at se, hvilke billeder jeg kan få vristet ud af det...

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!