21.4.10

Mad i babybad

Jeg har købt babyudstyr. Ikke fordi der er baby i vente, men fordi jeg har fundet det mest geniale babybadekar, som jeg er sikker på kommer til at blive vores ven undervejs. Det er genialt, fordi det kan foldes sammen. Og fordi det ikke indeholder phthalater, PVC,  Bisphenol-a (BPA) eller andre fæle ting.


Min tanke med købet er, at karet dels kan bruges til at samle vand, når det regner, dels (og her kommer foldbarheden virkelig til sin ret) til at tage med i land, når der skal handles frugt og grønt. Alting skal nemlig vaskes, før det får lov at komme ombord. Det er der to rigtig gode grunde til. Den ene er, at det kan øge holdbarheden for de grøntsager, der kommer fra jorden (kartofler, pastinak, gulerødder, sweet potatoes, kasawa, ingefær etc.), når de er rene og uden jordrester. Den anden tungtvejende grund til at skylle grundigt (men nænsomt) er, at vi derved kan minimere risikoen for at få insektæg, og i særdeleshed kakerlakæg, ombord. For ikke at tale om edderkopper, kakerlakker og andre uvelkomne gæster, der allerede er klækket.

Flexi Bath er en dansk opfindelse og målgruppen har som udgangspunkt været forældre, der bor i lejlighed eller andre boligtyper, hvor der ikke er så meget plads, og hvor opbevaringen af et traditionelt babybadekar kan være en udfordring. Jeg forestiller mig også, at det er praktisk at medbringe på rejser, i sommerhuset og på stranden. Badekarret har vundet en række priser, bl.a. Formland-prisen sidste år, og det overrasker ikke, for der er virkelig tale om gennemtænkt design og materialevalg. Du kan se en præsentationsvideo her og i øvrigt læse mere om produktet og ideen bag her.
Jeg ved, at flere har købt Flexi Bath for at bruge det som plantekar (der er jo drænhul i bunden) og mine tanker med det  ligger da også et stykke fra at bade babyer - nu overvejer vi tilmed, om vi ikke skal have et kar mere, så vi også har en balje til fisk, tøjvask eller lignende. For 299,- er det vel kun et spørgsmål om at vælge farven, der holder os tilbage.

(Billedmateriale stammer fra producenten)

5 kommentarer:

 1. Fy for pokker.... bare tanken om alle de der insekter får det til at kilde og krable over hele min krop! Jeg håber, at I bliver rigtig glade for badekarret - jeg synes det lyder helt vildt smart!

  SvarSlet
 2. Det ER altså også en genial opfindelse det badekar. Opfundet af to fædre i Århus!

  Læs evt. historien bag badekarret her:

  http://www.babybusiness.dk/fleksibelt-babybadekar-bad-og-fold-sammen.html

  SvarSlet
 3. >Jens
  Ja, vi vil sørme også helst undgå alle slags skadedyr :-)

  SvarSlet
 4. >Anette
  Tak for din kommentar :-) Tænk, jeg troede det var et par og ikke to mænd, der stod bag badekarret. Dejligt at blive klogere!

  SvarSlet
 5. Man har altid brug for et babybadekar :-) det er godt til alt muligt. Sammenklappeligt? smart!

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!