5.5.10

Lægehumor

Jeg havde en længe ventet tid hos en ortopædkirurg i dag.
Stædighed (ikke at det ellers er noget, jeg praktiserer pfffff) eller misforstået tapperhed eller bare en forventning om eller tro på at smerterne ville forsvinde af sig selv efter et stykke tid, havde fået mig til at vente et halvt år med at gå til lægen. Røntgen viste ikke overraskende ingenting og der var - lige så lidt overraskende - masser af lang ventetid på en konsultation hos speciallægen, så der er endt med at gå ni måneder fra skadetidspunkt til i dag (hvor det fortsat gør ondt).

Orto: Du har revet et ledbånd i anklen halvvejs over.
Mig: Så tror pokker, jeg har haft smerter så længe.
Orto: Der er ikke noget at gøre ved det, det tager nok mellem et halvt og et helt år før det er i orden igen.
Mig: Jamen kan det ikke hjælpe med noget fysioterapi?
Orto: Med fysioterapi vil det sikkert være i orden igen efter seks til tolv måneder.

Nåmnnnn.... okay så. Tålmodighed er som bekendt en dyd (men jeg har nu tænkt mig at bruge den fys-henvisning alligevel!).

7 kommentarer:

 1. Stoenni - der skal gud hjaelpe mig et godt helbred til at vaere syg/komme til skade. God bedring!

  SvarSlet
 2. >Tina
  Tak ;-) Jeg er nu glad nok for, at det ikke er noget, der kræver operation - men jeg synes nu, det har varet rigeligt lang tid. Hvis bare ortopædsmølfen har ret, så mangler jeg bare at udstå maks tre måneder, så skulle foden være fjong igen. Hmmmm....

  SvarSlet
 3. Hhhmmm - det kender jeg det der! Men ikke 9 måneder - så stædig er jeg ikke :-)

  Det kan nu være meget godt at se fys'en alligevel - noget kan de jo gøre! God bedring!

  SvarSlet
 4. Åhh, de er så gode - især ortopæderne. Og måske synes du, at de der måneder er kortere end halve og hele år?

  Jeg var engang hos en ortopæd, der skulle se på min fod. Han kiggede og sagde så: "Jaee, den er jo ret firkantet, det er det, man kalder en græsk fod." Så kiggede han lidt mere, hvorefter han tankefuldt sagde: "Ja, køn er den jo ikke".

  SvarSlet
 5. God bedring...jeg kan se at med ledbånd er det som forkølelse(dog længere tid)
  men...forkølelse går over på en uge eller heldigere i løbet af 7 dage :-)

  SvarSlet
 6. Nogle ledskader og knoglebrud fik min fysiurg til at sende mig til fysioterapeut til behandling med elektro-stimulatio: en indretning på størrelse med en cigarret-pakke, og 2 elektroder til at klemme foroven og forneden af det skadede sted. Efter instruktion kunne jeg så sidde derhjemme og behandle mig selv et stykke tid, og det hjalp helt utroligt. Måske er der en chance der?

  SvarSlet
 7. Hov kære Lotte. Et vippebrædt vil kunne træne din balance i ankelleddet, og dette vil forhåbentlig afhjælpe dine gener.. Men jeg ville aligevel kontakte en fys. Du kan jo få en henvisning gennem egen læge. Og så bruge fyssen som konsulent. Og der vare en som foreslog TNS Trans cutan Nervestimulation. Det skulle i givet fald være for at nedsætte smerter og hævelse. Men jeg kan jo også se at det ikke er akut mere. Så kunne du også lære at tape din fod, så du der igennem kan stabilisere dit led. Men alt dette kan du lære hos en fys. Og så humor hos en orto.. Jeps. God fornøjelse. For du har virkelig brug for et stabilt led, når du skal bevæge dig rundt på en levende bølgebryder.

  SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!