17.6.10

J som JABSCO

Vi har ombord kun ganske sparsomme sanitære forhold. Vi har således ikke hverken brusebad eller varmt vand i vores eneste vandhane. Tandbørstning, håndvask, klatvask og opvask foregår det samme sted, i kabyssen. Af pladshensyn (og fordi vi alligevel aldrig brugte den) har vi sløjfet vasken på toilettet. For sådan et har vi trods alt. Meget af tiden for sejl er det langt det mest komfortable at benytte en pøs i cockpittet (men det er ikke for sarte sjæle sådan at dele en temmelig intim situation med den, der nu står og styrer samtidig) - men hvis der ikke er for meget sø, eller båden ikke krænger for voldsomt, er det vores ven Jabsco, som hjælper os i latrinære situationer. 
Hvis der er noget, vi har hørt mange fæle historier om, så er det tilstoppede/dysfunktionelle toiletter ombord på både - men med rette brug og vedligehold samt et ikke alt for avanceret toilet, har jeg et håb om, at vi går fri. Om ikke andet, så ved jeg nu ned til mindste detalje, hvordan vores toilet er skruet sammen. Og jeg ved, at vi har reservedele med.
Dette er mit bidrag til tiende runde af den norske ABC-leg. Se flere bud på "J" her


1 kommentar:

  1. Sarte sjæle eller sarte næser, når Jabsco er tilstoppet: vælg selv!
    Men kan man ikke sætte en indsats i Jabsco'en? En pøs kan jo være lidt vakkelvorn i høj sø, der står den anden mere fast, så man har hænderne fri til det øvrige, og så kunne indsatsen tømmes uden at forstoppe de mekaniske dele?

    SvarSlet

Jeg vil gerne høre din mening og holder meget af kommentarer. Det er ikke altid, jeg er så hurtig til at svare på dem, som jeg ville ønske, men de bliver læst hver eneste én!